Chase TV, het nieuw en jong programma op AVS. Het bundelt de technische knowhow van AVS en de kennis over de Vlaamse urban culture van Chase.
Jongeren maken korte filmpjes waarmee ze vooral mikken op een jong en online publiek. De video’s gaan over verschillende onderwerpen zoals urban music, fashion, art en games. Ook regionaal nieuws komt aan bod omdat jongeren zich niet altijd kunnen vinden in het mainstream nieuwsaanbod.

Chase TV wil creatief talent de ruimte geven om te experimenteren met alles rond video. Op die manier komt het leven van een jonge generatie in beeld.Chase TV kan je bekijken vanaf 22 uur, telkens op woensdag en zondag op AVS Oost-Vlaamse Televisie. Het muziekitem Chase Verses zit elke woensdag om 13 uur en 17 uur. Nadien kan je de filmpjes online herbekijken op avs.be en op chase.be.


Deze week in Chase TV

OMG, het is al de laatste aflevering van Chase TV. Voorlopig toch! We bezoeken de expo van Jeremiah Jamz en we vieren de verhuis van BMX-store The Bridge. Vanaf nu zijn ze gevestigd in Gent en veranderen daarom de stad in hun eigen BMX-terrein. En dan hebben we nog een allerlaatste Les Gens De Gand klaar, deze keer met een muzikaal trio. Twee saxofonisten en een drummer: Blow!


Recente afleveringen

Aflevering 13

10/06/2015

Aflevering 13

10/06/2015

OMG, het is al de laatste aflevering van Chase TV. Voorlopig toch! We bezoeken de expo van Jeremiah Jamz en we vieren de verhuis van BMX-store The Bridge. Vanaf nu zijn ze gevestigd in Gent en veranderen daarom de stad in hun eigen BMX-terrein. En dan hebben we nog een allerlaatste Les Gens De Gand klaar, deze keer met een muzikaal trio. Twee saxofonisten en een drummer: Blow!

Aflevering 12

03/06/2015

Aflevering 12

03/06/2015

Met Chase TV trekken we naar de Piratenboot voor Technologische Togetherness, want technologie evolueert angstaanjagend snel. In Les Gens De Gand volgen we een straffe madam die het helemaal gemaakt heeft. En altijd al eens de saaie en dagdagelijkse dingen 10 keer vertraagd in beeld willen zien? Look no further. Chase geeft jullie een vertraagde kijk op onze dagelijkse handelingen.

Aflevering 11

27/05/2015

Aflevering 11

27/05/2015

Seks, drugs en Snapchat, dat is blijkbaar waar de Gentse student zich mee bezig houdt tijdens de blokperiode. Er wordt zelfs gefluisterd dat er ook nog gestudeerd wordt in deze periode. Chase gaat daarom op zoek naar de blokspots in Gent. En dan hebben we het niet over de bibliotheek, de boekentoren of de studiezalen van de scholen.

Benjamin en Gert, ofwel Studio Bambam, noemen zichzelf echte Homo Universali en geef ze maar eens ongelijk. Fotografie, grafisch design, typografie en set design zijn maar enkele van hun bezigheden. Zij zijn deze week Les Gens De Gand.

Aflevering 10

20/05/2015

Aflevering 10

20/05/2015

We zijn het er allemaal over eens dat het belachelijk is dat je elke keer als je een zak chips koopt, eigenlijk een halve zak lucht krijgt. Ohne probeert daar verandering in te brengen. Ze willen dat klanten milieubewuster hun aankopen gaan doen en komen met een speciaal concept waarbij de klanten zelf zorgen voor de verpakkingen.

Drie Gentse jongeren van de REC Academy  hebben een reportage gemaakt over de Red Bull BC One contest. Ze volgen een Cypriotische B-girl die vertelt hoe ze in die wereld is geraakt en hoe ze zich voorbereid op de wedstrijd. Het resultaat mag gezien worden.

Aflevering 9

13/05/2015

Aflevering 9

13/05/2015

Hip hop never dies. Zeker en vooral niet in Gent. All Eyes on Hip Hop is al langer een begrip in de Gentse hip hop scene, en dit jaar viert dit begrip zijn tienjarig bestaan. A decade of hip hop in one evening.

Wat krijg je als je muzikaal talent uit Duitsland, Nederland en Luxemburg samenbrengt in Brussel? That's right, een genre overschrijdende band die invloeden van overal samenbrengt in hun eigen unieke sound. Dit is Down Town.

A squid called Sebastian, is niet de opvolger van Octopus Paul maar een bekend grafitti artiest uit Gent. Deze week zien we hem aan het werk tijdens Les Gens de Gand.

Aflevering 8

06/05/2015

Aflevering 8

06/05/2015

Elk jaar krijgt een student de titel Studentondernemer van het Jaar, wij gingen kijken en een klein beetje supporteren voor onze eigenste Nathalie Hamelton. Gent is geen skate-onvriendelijke stad, maar van alle skateparken worden er slechts 2 écht gebruikt. Daar moet verandering in komen met een nieuw skatepark in de Blaarmeersen, dat het moet het grootste skatepark van België moet worden. En deze week sluiten we de low budget-versie van Jurassic Park - Sweded by Kuru af.

Aflevering 7

29/04/2015

Aflevering 7

29/04/2015

In Les Gens De Gand gaan we deze week op bezoek bij Luna. Luna ontwerpt en maakt haar eigen kledij. Kuru toont ons deze week het tweede deel van hun low budget remake van Jurassic Park. En Kenny krijgt zijn eigen beschermengel via onze Freecycle-weggeefwinkel.

Aflevering 6

22/04/2015

Aflevering 6

22/04/2015

In deze episode kaapt Chase de Vooruit voor de wereldwijde Record Store Day en richtte er popupplatenwinkel The Dusty Needle op. Acht uur lang livesets gebracht door acht verschillende DJ's op vinyl? Yes please! Verder gaan we nog de vintage toer op met een eigen versie van de klassieker Jurassic Park, voor menig twintiger intussen al een stevige brok nostalgie. Chase brengt je een low budget blast from the past met nummer één van drie swe?ded clipjes. Voor nog meer filmgeweld zorgt Movement9000, geen doorsnee dansfilm met een magere plot en weinig zin voor realiteit maar eens iets helemaal anders. Chase TV kreeg al een voorproefje op de laatste opnamedagen. En zoals elke week geven we gratis stuff weg in de Freecycle rubriek.

Aflevering 5

15/04/2015

Aflevering 5

15/04/2015

Het Gentse luik van de End of the Weak-contest is afgelopen, is winnaar MC Equal klaar voor het Belgisch kampioenschap? Geniet van het optreden van Storme, kom te weten wat we deze keer weggeven via Freecycle en ontdek tekentalent in Les Gens De Gand.