Via Via is een nieuw AVS programma waarbij presentatrice Celia, zowel in Oost- als West-Vlaanderen.wekelijks achter de schermen kijkt van events, organisaties en bedrijven.


Deze week in Achter de schermen

Terugblik op een jaar Achter De Schermen


Recente afleveringen

Terugblik

30/12/2016

Terugblik

30/12/2016

Terugblik op een jaar Achter De Schermen

Gezondheidszorg

23/12/2016

Gezondheidszorg

23/12/2016

We staan er niet altijd bij stil maar dagelijks zetten duizenden mensen in de sociale sector zich in om andere mensen te helpen.
Met ‘Achter de Schermen' willen we meer te weten komen over wat die job allemaal inhoudt. We volgen 2 jonge projectverpleegkundigen die in dienst zijn van X-Care, een HR-dienstverlener met specialisatie in de zorg en gezondheidssector. Elke dag zorgt dit bedrijf voor extra personeel voor de ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en woonzorgcentra in heel Vlaanderen.

Beauty and the Beast

16/12/2016

Beauty and the Beast

16/12/2016

Hou je van musical dan zal deze aflevering je zeker bekoren. We nemen een kijkje achter de schermen van één van de meest succesvolle en geliefde musicals aller tijden, Disney’s Beauty and the Beast. Je kan nog tot eind dit jaar in Flanders Expo gaan kijken naar dit uniek totaalspektakel met een topcast.
In de coulissen ontmoet ik de acteurs, de crewleden en natuurlijk ook Belle en het Beest. Deze hoofdrollen worden vertolkt door Josje Huisman en Jan Schepens. Zeker de moeite waard om weer te kijken naar Achter de Schermen.

Studiebegeleiding

09/12/2016

Studiebegeleiding

09/12/2016

Voor de meeste jongeren is naar school gaan evident maar niet voor iedereen.
Sommige jongeren aarden niet zo goed in het traditionele onderwijssysteem en dat kan om heel uiteenlopende redenen zijn.
Gelukkig bestaan er oplossingen zoals studiebegeleidingsbureaus die de jongeren weer op weg helpen om een mooie toekomst uit te bouwen.
We nemen een kijkje achter de schermen van Xanthippe in Lochristi, een bureau dat instaat voor strikt individuele studie- en personenbegeleiding.

Oudenaarde in zicht

02/12/2016

Oudenaarde in zicht

02/12/2016

Deze week trekken we naar Oudenaarde, ook wel de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd.
En dat doen we niet alleen omdat er tal van bezienswaardigheden zijn maar ook om er gewoon es lekker te shoppen.
Tijdens de eindejaarsperiode is het niet alleen fijn om rond te kuieren op de kerstmarkt maar ook om de winkelstraten af te schuimen
want heel de stad straalt dan een winterse en gezellige sfeer uit.

AZ Oudenaarde

25/11/2016

AZ Oudenaarde

25/11/2016

Deze week gaan we naar het AZ Oudenaarde, een jong en dynamisch algemeen ziekenhuis met een kwalitatief hoogstaand zorgaanbod.
Deze zomer  kregen ze nog een NIAZ-accreditatie, een internationaal kwaliteitslabel. Wij nemen een kijkje achter de schermen van het OK en volgen een operatie, meer bepaald een maagverkleining. Zeker de moeite waard om vrijdagavond weer te kijken naar Achter de Schermen op AVS.

Godshuis

18/11/2016

Godshuis

18/11/2016

Deze week trekken we naar het Meetjesland, meer bepaald naar Sint-Laureins, het dorp dat gedomineerd wordt door het majestueuze Godshuis.
Dit prachtige gebouw werd gebouwd tussen 1843 en 1849 en moest dienst doen als een soort ziekenhuis. Doorheen de geschiedenis werd de bestemming een aantal keer gewijzigd.
Na vele jaren van leegstand werd dit monument rond 2000 volledig gerestaureerd en sindsdien kan je er eten, drinken, feesten en slapen. Wij gaan een kijkje nemen achter de schermen van dit mysterieuze gebouw.

Kerstbomen versieren

11/11/2016

Kerstbomen versieren

11/11/2016

De dagen worden korter en kouder én de feestdagen naderen met rasse schreden.
Het ideale moment om je te laten omringen door warmte en gezelligheid.
In deze aflevering kom je te weten hoe je de perfecte tafel dekt en hoe je de kerstboom kan versieren.
De inspiratie vind ik bij groothandel Van Der Vennet.

Van plank tot kist

04/11/2016

Van plank tot kist

04/11/2016

In de herfstvakantie vieren we Allerheiligen en Allerzielen en bezoeken heel wat mensen het kerkhof of de plaats waar hun dierbare overledenen begraven liggen. Het is een periode waar we de mensen die gestorven zijn herdenken. Bij de dood horen ook lijkkisten. In deze aflevering nemen we een kijkje achter de schermen van Demaco, fabrikant van lijkkisten. We komen oa te weten hoe een lijkkist gemaakt wordt en wat daar allemaal bij komt kijken. Van plank tot kist dus.


Met medewerking van