Licht en glas

Metaal en glas, veel licht en ruimte. Bron van nieuwsgierigheid en weten, opgevangen om weer door te geven.
AVS Oost-Vlaamse Televsie vzw, op 12 november 2001 geopend door Dirk Van Mechelen, Vlaams Minister van Media. De werken werden uitgevoerd onder leiding van Bertram De Coninck, stichter van AVS.

Welkom

Centraal gelegen in het uitzendgebied, is het AVS-gebouw aan de Maaltekouter in St.-Denijs-Westrem de ideale uitvalsbasis om het nieuws te sprokkelen zowel in de zuidelijke Vlaamse Ardennen, noordelijk in het Meetjesland als centraal in Gent.


Onthaal

Misschien heb je reeds Ann of Annik aan de lijn gehad. Deze dames staan, in een beurtrol, in voor een vriendelijk onthaal op AVS Oost-Vlaamse Televisie.


Inkomhal

Het foyer is één van de ruime onthaalaccomodaties in huis. Voor AVS is het tevens een ideaal opnamedecor bij speciale gelegenheden. Ook derden kunnen gebruik maken van deze foyer om er recepties en/of evenementen in te organiseren. Er is plaats voor een honderdtal genodigden.


Vergaderzaal

De AVS vergaderzaal kan ca. 30 bezoekers een zitplaats geven. Naast de AVS vergaderingen kunnen ook externe organisaties van deze faciliteiten gebruik maken. De zeer vlotte bereikbaarheid van het AVS gebouw maakt onze locatie aantrekkelijk voor het organiseren van business-meetings. Er is mogelijkheid tot projectie op grootscherm, telefoon, fax en breedband-internetaansluiting.


Administratie

In dit bureel werken is het directiesecretariaat gevestigd. Daarnaast kunnen AVS medewerkers hier ook terecht met vragen ivm personeelsadministratie.


Hoofdredactie

De AVS hoofdredacteur Lucie De Zutter. Zij is eindverantwoordelijke voor alle nieuws- en duidingsprogramma's.


Eindredactie

Op het eerste niveau in de linkervleugel van het AVS gebouw bevindt zich de redactie. Dat is het werkterrein van de reporters, de eindredacteurs en de deskmedewerkers. Hier wordt druk gewerkt aan het AVS-nieuws. Dagelijks trekken onze reporters en cameramensen de baan op om tegen 18.30 een achttal items klaar te stomen voor het nieuws.


Productie

Elke dag opnieuw wordt de uitzendplanning aangepast: het nieuwsblok, de reclame, magazines… Zijn alle spots binnen? Welke producties moeten vandaag gerealiseerd zijn ? Wie zal filmen, monteren, inlezen, afmixen, ...?
Ook de personeelsplanning gebeurt hier.


Nieuwe media

Promotie is belangrijk voor een medium als AVS. Wij werken samen met een heleboel andere organisaties en instellingen. Je komt ons dan ook vaak tegen op affiches van allerlei manifestaties. Als je met AVS wil samenwerken, kan je hier terecht. In deze rechtervleugel op het eerste verdiep van het AVS gebouw gebeuren ook grafische toepassingen voor print, spotrealisatie, website updates en grafische realisaties voor het nieuws en de randprogrammatie.


Niet-lineaire montage

In de digitale montageruimte wordt aan de hand van een AVID editor suite beeldmontages gerealiseerd. Voor digitale effecten of animaties in beeldspots of bedrijfsfilmen is deze apparatuur perfect geschikt.


Regie

Omdat het AVS nieuws live wordt gerealiseerd is de spanning rond 18u30 hier steeds te snijden. Teamwork is hier noodzakelijk en elke taak is belangrijk!
Hier vind je ’s avonds de regisseur en eindredacteur, de beeldmenger en VTR(beeldband)bediener, de geluidstechnicus en de ondertiteling verzorgt.


MCR - Media Control Room

Het technisch kloppend hart van AVS Oost-Vlaamse Televisie bevindt zich in de temperatuursgevoelige MCR. Zowel de nieuwsuitzendingen, de randprogrammatie, de reclames, de teletekstverbindingen, de uitzendunit, de ontkoppelapparatuur, ... zijn hier in een matrixconfiguratie met elkaar verbonden.


Make-up

Ondertussen in de make-upkamer… Dat laagje schmink is nodig omdat het vele studiolicht straks glimmende vlekken kan veroorzaken op het gezicht van onze nieuwsankers.


Nieuwsstudio

De presentator neemt straks plaats in het nieuwsdecor. Even de autocue proberen…, even een stemtest uitvoeren, het licht wat dimmen, de camerastand bepalen, de kledij in orde brengen ... en we zijn klaar voor een nieuwe live-uitzending.


Beeldarchief

AVS bewaart alle uitgezonden beeldmateriaal. Om het beeldmateriaal nadien te kunnen hergebruiken en/of te raadplegen wordt dit op een systematsiche manier gearchiveerd.


Video on demand

Vanaf 1 juni 2006 worden een aantal AVS programma's via digitale televisie "on-demand" aangeboden. Daartoe moeten de uitzendingen digitaal gecodeerd en ingeladen worden. Een korte metatext geeft de kijker thuis wat bijkomende informatie betreffende de uitzendingen.


Stories

Bijzondere verhalen van gewone mensen uit Vlaanderen…zijn inwoners, zijn verhalen
Digitale TV voor Vlaanderen en Brussel, te bekijken bij Telenet en Numéricable.
Logistieke en facilitaire samenwerking met AVS.


Reclameregie ORR

ORR is de exclusieve AVS partner inzake reclamewerving. Deze joint-venture onderneming heeft eveneens haar kantoren in het AVS mediahuis.