Veel gestelde vragen

Een activiteit of gebeurtenis melden

Een activiteit kan je schriftelijk melden per mail of brief. Vermeld duidelijk over welke activiteit het gaat, de datum, het uur en het adres. Graag hebben we ook een gsm-nummer van iemand die we overdag kunnen bereiken. Je kan ook ons standaard formulier invullen om je activiteit te melden.

Wat kost het om een reportage te laten maken ?

Wanneer de AVS-nieuwsploeg een reportage komt maken, kost dat niets. Het is wel belangrijk om te weten dat we niet sowieso van elke activiteit een reportage komen maken. Iedere ochtend beslist de redactie over wat we die dag gaan draaien. Het aanbod is vaak uitgebreid, waardoor we onmogelijk over elke activiteit kunnen berichten.

Ik stuurde AVS een uitnodiging toe maar ontving geen reactie

Op de redactie van AVS komen dagelijks tientallen brieven en mails toe. We hebben jammer genoeg geen tijd om iedereen een persoonlijk antwoord te sturen. Wij nemen wel zelf contact op als we effectief een reportage willen maken, om een concrete afspraak te regelen.

Waar zendt AVS Oost-Vlaamse Televisie uit ?

Solliciteren

AVS Oost-Vlaamse Televisie is naast regionale televisiezender tevens het knooppunt van redactionele en productionele bedrijvigheid.

FREE-LANCE MEDEWERKERS
AVS is steeds op zoek naar free-lance gekwalificeerd personeel in de audio-visuele sector. Bent u pas afgestudeerd of heeft u reeds ervaring verworven in de televisiewereld, laat het ons weten. Misschien doen wij wel beroep op u in het kader van diverse opdrachten zoals: inleesstem, cameraman, regisseur, geluidsman, reporter, monteur, hostessen, ...

STAGE AANVRAAG
Indien u in het kader van uw opleiding voor school of onderwijsinstelling op AVS Oost-Vlaamse Televisie een stageopdracht wenst te vervullen, dan kan u zich steeds kandidaat stellen. AVS Oost-Vlaamse Televisie kan stagiairs in volgende vakgebieden tewerkstellen: administratieve taken, grafici, A/V monteurs, geluidstechnici, reporters, onthaal, ...

SCREENTEST
Op regelmatige basis organiseert AVS Oost-Vlaamse studio screentesten. Wij zoeken dan voornamelijk presentatoren of inleesstemmen.

Kandidaturen worden, samen met motivatie, foto en CV, doorgestuurd naar heidi@avs.be - Tel: 32-(0)9 378 07 78

Mag ik het AVS logo gebruiken ?

Het AVS logo is een gedeponeerd merk bij het Benelux Merkenbureau. Het beeldmerk bestaat uit een holle driehoek met bolle binnen-en buitenzijde. Het woordmerk bestaat uit de letters "AVS" wat staat voor Audio Video Studio en "Oost-Vlaamse Televisie". Het logo bestaat in diverse kleuruitvoeringen afhankelijk van de toepassing en achtergrond waarop het logo wordt aangebracht.

AANVRAGEN
Voor elke publicatievorm van het AVS logo dient u schriftelijke toestemming aan AVS te vragen via mail:  promotie@avs.be  Stuur uw aanvraag met vermelding van uw naam /organisatie, publicatievorm, start / einde van de publicatie. 

GEBRUIK
Bij aanvraag krijgt u een vectorieel schaalbaar AVS logo digitaal in hoge resolutie toegestuurd. Onrechtmatig gebruik van het AVS logo wordt vervolgd

Soms verschijnt er PP op het TV scherm

De omroepen willen de kijker er zo op een eenduidige manier op attent maken dat een programma product placement bevat.
Product placement betekent dat het programma commerciële communicatie onder de vorm van productplaatsing bevat.
Alle Vlaamse omroepen gebruiken hetzelfde icoon voor product placement in hun programma's. De afspraak is een gevolg van de aangepaste mediadecreten, met onder meer een nieuwe regelgeving voor productplaatsing. De aanpassingen kwamen er als gevolg van de Europese richtlijn audiovisuele mediadiensten uit 2007. Bij product placement of productplaatsing komen merken, in samenspraak met de zender, voor in tv-programma's.

Alle zenders zullen het PP-logo gebruiken in dezelfde grootte en transparantie en met dezelfde verschijningsduur van 5 seconden. Het wordt getoond bij het begin en einde van elk programma dat gebruik maakt van productplaatsing en bij de hervatting na eventuele onderbrekingen.