VERKIEZINGSUITSLAGEN 2018

AANLOOP NAAR DE VERKIEZINGEN 2018

Gaat Luc Vander Meeren voor drie op een rij? Als de logica gerespecteerd wordt, zou dit geen enkel probleem mogen vormen. Open VLD kwam deze legislatuur niet in de problemen en lijkt alle kaarten in eigen handen te hebben. Even zag het er naar uit dat N-VA en CD&V de blauwe vesting in kartel zouden bestoken. Maar van dat plan is nu afgestapt, elke partij zal met een aparte lijst naar de kiezer trekken. 

VERKIEZINGSRESULTATEN 2012

RESULTATEN
Open VLD                     2368 stemmen (50,6%) – 10 zetels
N-VA                             1201 stemmen (25.7%) – 5 zetels
CD&V                           735 stemmen (15.7%) – 2 zetels
sp.a Onafhankelijk        375 stemmen (8%) –0 zetels

COALITIE

Open VLD

BURGEMEESTER
Luc Vander Meeren (Open VLD)

COLLEGE VAN BURGEMEESTER & SCHEPENEN
1. Veerle Nachtegaele – Open VLD
2. Isabelle Van den Dorpe - Open VLD
3. Willy Dhondt – Open VLD
4. Maarten Van Tieghem – Open VLD
5. Kurt Fonteyne (OCMW-vz) – Open VLD

GEMEENTERAAD

BESTUURSPERIODE 2012 - 2018

OPEN VLD REGEERT

Open VLD kwam in Wortegem-Petegem alweer als grote winnaar uit de verkiezingen van 2012. De liberalen wonnen één zetel en hebben zo een (nipte) absolute meerderheid. De coaltie met CD&V bleek dus niet langer nodig en dus vlogen de christen-democraten richting de oppositiebanken. Schepen van Financiën, Sport en Toerisme Frank Cnudde verliet in 2014 de gemeentepolitiek. Zijn plaats is ingenomen door Maarten Van Tieghem. Die is met zijn 25 jaar de jongste schepen die Wortegem-Petegem ooit heeft gehad.

APP VOOR HANDELAARS

Die Van Tieghem lanceerde dit jaar een opvallend initiatief. Hij zorgde voor 100 000 euro burgerbudget. Iedere inwoner van de gemeente kon een project ten voordele van Wortegem-Petegem met deze vorm van burgerparticipatie financieren. 

De gemeente lanceerde een opvallend nieuwtje, een bestel-app. Met deze applicatie kan je via je smartphone iets bestellen bij de lokale handelaars. 

GEEN AIRSHOW EN GEEN FESTIVAL

In 2016 pakte de gemeente uit met een heus new wave-festival. Onder andere Alphaville en Peter Hook topten de affiche van W Festival. Maar na amper één editie ruilde de organisatie Wortegem-Petegem al voor het vliegveld van Amougies.

En bijna kwam er een airshow naar Wortegem-Petegem. Willy Naessens had het idee opgevat om het Belgisch kampioenschap Paardenmennen op te fleuren met wat luchtacrobatie. Maar de ondernemer beschikte niet over alle vergunningen, waardoor die vlieger niet opging.