VERKIEZINGSUITSLAGEN 2018

AANLOOP NAAR DE VERKIEZINGEN 2018

Welzijn zal op z'n tellen moeten passen, want de coalitiepartners Samen en N-VA trekken in oktober samen naar de kiezer. Open VLD-boegbeeld Arnold Meirlaen laat de gemeentepolitiek voor wat ze is. Meirlaen was bij de vorige verkiezingen lijsttrekker bij Voor Latem Deurle, nu wordt z'n plaats ingenomen door Freddy Byn.

VERKIEZINGSRESULTATEN 2012

RESULTATEN
Welzijn                              2272 stemmen (36.8%) – 8 zetels
Voor Latem-Deurle           1441 stemmen (23.4%) – 5 zetels
Samen                              1181 stemmen (19.1%) – 4 zetels
N-VA                                  919 stemmen (14,9%) – 2 zetels
GPS                                  357 stemmen (5.8%) - 0 zetels

COALITIE

Welzijn - Samen - N-VA

BURGEMEESTER
Agnes Lannoo (Welzijn)

COLLEGE VAN BURGEMEESTER & SCHEPENEN
1. Rigo Van de Voorde – Welzijn
2. Peter Draulans - N-VA
3. Emiel Verschueren – Welzijn
4. Pieter Vanderheyden – Welzijn
5. Kristof Vanden Berghe (OCMW-vz) – Samen

GEMEENTERAAD

BESTUURSPERIODE 2012 - 2018

WISSEL VAN DE MACHT

Agnes Van Loo neemt in januari 2013 het roer over van Freddy Vanmassenhove. Hij mocht 12 jaar lang de Latemse burgemeesterssjerp aantrekken. Van Loo is de eerste vrouw die burgemeester is in Latem en leidt de coalitie Welzijn - Samen - N-VA. Die heeft met 14 zetels op 19 een ruime meerderheid in de  gemeenteraad. 

LATEM LIGHT

Sint-Martens-Latem heeft de duurste grondprijzen van ons land en dat is een probleem voor veel jonge mensen. Eén van de strijdpunten van het Latemse beleid was om goedkope bouwgrond te kunnen aanbieden. Het gemeentebestuur maakte daarom 200 000 euro vrij om bouwgrond te verwerven, dat het dan aan een voordelig tarief weer kan verkopen. 

De gemeente heeft dankzij de vele bars aan de Kortrijksesteenweg natuurlijk ook een schimmig imago. Daar moet er verandering in komen. Een nieuw politiereglement heeft er voor gezorgd dat er enkel nog op die Kortrijksesteenweg bars mogen komen. Bovendien zal neonlicht-reclame verboden worden en wordt het moeilijker om een vergunning te verkrijgen. Sint-Martens-Latem hoopt dat de prostituees en bars via een uitdoofscenario zullen verdwijnen.

Een andere opvallende maatregel die de voorbije jaren is goedgekeurd, is een belasting op reclamedrukwerk. Bedrijven moeten nu 2 eurocent belasting betalen per enkelvoudig exemplaar, telt het drukwerk meerdere pagina's is dat 5 eurocent.