VERKIEZINGSUITSLAGEN 2018

AANLOOP NAAR DE VERKIEZINGEN 2018

Huidig burgemeester Dirk De Maeseneer wordt opnieuw lijsttrekker voor CD&V en gaat dus voor z’n derde ambtstermijn. De Maeseneer is nu al zeker van z'n overwinning.

Tim Dhondt trekt sp.a-lijst.

Edouard De Potter (Open VLD, oud-burgemeester) stapt uit de politiek nadat hij eerder had aangekondigd kandidaat-lijstrekker te zijn. Hij zou niet verwacht hebben dat hij het zou moeten opnemen tegen een andere kandidaat. Op die manier eindigt zijn politieke carrière wel in schoonheid. Het is Lieven Volckaert die de lijst van Open VLD zal trekken.

Groen Progressief Sociaal Melle (GPS) trekt dit jaar als Groen Melle naar de kiezer. Dominique Vandermeersch trekt de lijst met als belangrijkste agendapunt de mobiliteit.

VERKIEZINGSRESULTATEN 2012

RESULTATEN

CD&V + N-VA                 3877 stemmen (50,25%) – 13 zetels
Open Vld                        1302 stemmen (16,9%) – 3 zetels
GPS Melle                      877 stemmen (11,4%) – 2 zetels
Sp.a                                868 stemmen (11,2%) – 2 zetels
Gemeentebelangen           798 stemmen (10,3%) – 1 zetel

COALITIE
CD&V + NV-A

BURGEMEESTER
Dirk De Maeseneer – CD&V

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

1. Frank De Vis - N-VA
2. Dirk Gistelinck - CD&V
3. Lieselot Bleyenberg - CD&V
4. Frederik De Buck - CD&V
5. Erwin Van Heesvelde - NV-A
6. Lutgarde Van den Broecke - CD&V

GEMEENTERAAD

BESTUURSPERIODE 2012 - 2018

WERKPLAATS NMBS
In januari 2013 raakt bekend dat NMBS aan Vogelhoek een nieuwe werkplaats wil bouwen voor het onderhoud en herstel van treinen. Tot groot ongenoegen bij de buurtbewoners. Na negatief advies van de gemeente, komt de werkplaats er toch. Tijdens de bouw klagen de bewoners over de vele stofhinder.

BRANDWEER EN POLITIE
Het nieuwe politiegebouw van politiezone Rhode & Schelde wordt in het voorjaar van 2015 in gebruik genomen, na best wat vertraging door een besparingsregel. In september 2017 wordt ook de nieuwe brandweerkazerne officieel ingehuldigd.

GEMEENTEBELASTING
Een tweede verblijf in Melle is sinds eind 2016 goedkoper. De gemeentebelasting daalt van 500 naar 75 euro voor wie z’n pand verhuurt aan studenten.

MOBILITEITSPLAN
Melle werkt sinds september 2017 aan een ambitieus project om samen met haar inwoners, maar ook passanten en bezoekers een mobiliteitsplan op te maken. Dat plan moet klaar zijn tegen maart 2019.

BROUWERIJ HUYGHE
Brouwerij Huyghe wil uitbreiden en bekostigt daar zelf het RUP voor, de oppositie vreest voor partijdigheid in het dossier.

ZWERFVUIL
Melle sluit zich aan bij Statiegeldalliantie na vraag van Groen Melle. Daarmee pleit de gemeente voor de invoering van statiegeld op PET-flessen en blikjes. Melle heeft veel last van zwerfvuil, ondanks acties van bv jeugdverenigingen.