VERKIEZINGSRESULATEN 2018

AANLOOP NAAR DE VERKIEZINGEN 2018

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 krijgen de inwoners van Kaprijke, Bentille en Lembeke één keuze. Voor of tegen het huidige beleid stemmen. Alle oppositiepartijen verenigen zich in één kartel. En dat met maar één doel, het breken van de bestuursmeerderheid die de partij SAMEN de voorbije zes jaar had in de gemeente. De partij SAMEN ziet ook twee huidige schepenen vertrekken, Stijn Coppejans en Kathy Blondeel. Zij zullen na de verkiezingen wel achter de schermen blijven meewerken binnen de partij. 

 

VERKIEZINGSRESULTATEN 2012

RESULTATEN

N-VA                               1004 stemmen (22,5%)        4 zetels
Groen                             350 stemmen (7,8%)            0 zetels
CD&V+                           1036 stemmen (23,2%)        4 zetels
SAMEN                           2080 stemmen (46,5%)       9 zetels

BESTUURSMEERDERHEID 

SAMEN

BURGEMEESTER

Filip Gijssels  - SAMEN

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

1. Filip Gijssels - SAMEN
2. Alex Ruebens - SAMEN
3. Kathy Blondeel - SAMEN
4. Stijn Coppejans - SAMEN
5. Wim De Waele - SAMEN
6. Marnix Seels - SAMEN

BESTUURSPERIODE 2012 - 2018

Helemaal in het noorden van het Meetjesland, vlakbij de Nederlandse grens, ligt de gemeente Kaprijke. De gemeente bestaat uit twee dorpskernen, Kaprijke en Lembeke, en telt ruim 6000 inwoners. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 komt de partij SAMEN als grooste overwinnaar uit de bus. SAMEN neemt negen van de zeventien zetels in en krijgt dan ook de bestuursmeerderheid in Kaprijke. Filip Gijssels krijgt de burgemeesterssjerp omgegord en de partijen CD&V en N-VA worden naar de oppositie verwezen. 

PAARDENKASTANJES

Heikel punt op de Kaprijkse gemeenteraad is de herinrichting van het Plein. En vooral dan de vraag wat er met de grote paardenkastanjes moet gebeuren. Het Plein is een beschermd monument. Maar de bomen zijn ziek en geregeld valt er al eens een tak naar beneden. Volgens de oppositie zouden de bomen op het plein beter gerooid worden.. Sinds 2015 gebeurt dat rooien ook systematisch. Uiteindelijk zullen alle bomen verdwijnen en vervangen worden door nieuwe bomen. 

STRIJD TEGEN WINDMOLENS

Kaprijke trekt samen met een aantal andere gemeentes ten strijde tegen de inplanting van windmolens langs de N49. De lokale besturen willen paal en perk stellen aan de inplanting van nieuwe turbines op hun grondgebied, en schreven een visietekst ter goedkeuring. Kaprijke ziet de komst van drie windmolens op haar grondgebied niet zitten. De gemeente gaat in beroep tegen de milieu - en de stedebouwkundige vergunning van de turbines.Kaprijke krijgt uiteindelijk ongelijk en de windmolens komen er toch. 

RECYCLAGEPARK 

Sinds januari 2018 is het recyclagepark van Kaprijke /Bentille in handen van de intercommunale IVM. Het uitbaten van een recyclagepark is niet langer prioritair voor een lokaal bestuur, klinkt het.