VERKIEZINGSUITSLAGEN 2018

AANLOOP NAAR DE VERKIEZINGEN 2018

BROWAEYS GEEFT FAKKEL DOOR AAN DOCHTER
In januari 2018 neemt Browaeys een drastische beslissing. De langstzittende burgemeester geeft na 54 jaar de fakkel door aan dochter Cynthia. Zij zal de lijst trekken van Volksbelangen. Kan Cynthia het resultaat van haar vader evenaren? Ze krijgt alvast meer concurrentie, ondermeer van fertiliteitsarts Petra De Sutter. Die maakt in oktober 2017 bekend dat ze de lijst zal trekken voor Groen. Bij de vorige verkiezingen was N-VA de enige tegenpartij voor Volksbelangen, nu is Groen dus de derde speler.

VERKIEZINGSRESULTATEN 2012

RESULTATEN
Volksbelangen               1050 stemmen (72%) – 9 zetels
N-VA                                   409 stemmen (28%) – 2 zetels

COALITIE
Volksbelangen

BURGEMEESTER
Joseph Browaeys (Volksbelangen)

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN
1. Robert De Meuleneire – Volksbelangen
2. Janna Bauters – Volksbelangen
3. Hendrik Blommaert -  Volksbelangen
4. Guy Glorieux (OCMW-vz) – Volksbelangen

GEMEENTERAAD

BESTUURSPERIODE 2012 - 2018

50 JAAR BROWAEYS
De politieke situatie in Horebeke blijft in 2012 onveranderd. De partij Volksbelangen haalt 72% van de stemmen en heeft zo de absolute meerderheid. In 2015 mag burgemeester Joseph Browaeys feestvieren, dan is hij maar liefst 50 jaar burgemeester van Horebeke. In de zomer van 2015 wordt z’n jubileum uitgebreid gevierd met een groot volksfeest.

WEINIG OPPOSITIE
Weinig oppositie in Horebeke: in 2012 is N-VA de enige uitdager. De partij belandt alleen in de oppositie en al snel ontstaat er een open oorlog tussen lijsttrekker Dieter Verscheure en burgemeester Browaeys. Tijdens de gemeenteraad zit het er dikwijls bovenarms op tussen de twee.