Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Werken met verkeershinder in de Cooppallaan

Op maandag 29 januari om 7u30 start Elia met het aanbrengen van nieuwe nutsleidingen in de rijbaan van de Cooppallaan. De werken duren maximaal 5 werkdagen. Voor de werken wordt eenrichtingsverkeer ingesteld op het deel van de Cooppallaan tussen het Molenstraatje en de rotonde met de Peperstraat, richting rotonde. Verkeer komende uit Ten Ede richting Wetteren-centrum of Overschelde ondervindt dus nauwelijks hinder. Verkeer komende uit Wetteren-centrum richting Ten Ede, het bedrijventerrein Stookte of het Scheppersinstituut dient de omleiding te volgen via Kapellendries - Laarnesteenweg - Zavelstraat en Damstraat.

Buitengewoon onderwijs Sint-Lodewijk ontvangt bijna 9 miljoen euro voor verbouwingswerken.

Tijdens de laatste twee maanden van 2017 is er ruim 23 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrij en officieel gesubsidieerd onderwijs in Oost-Vlaanderen. 20,5 miljoen euro gaat naar grote schoolbouwprojecten. 3 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium. Zo krijgt de Vrije Basis- en secundaire school voor Buitengewoon onderwijs Sint-Lodewijk in Wetteren bijna 9 miljoen euro voor verbouwingswerken. Mariagaard krijgt 15.305 euro. Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits volop de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen voort.

Verwendag voor grootouders in het Sint-Jozefinstituut

De leerlingen 6VZO van het Sint-Jozefinstituut in Wetteren organiseerden in functie van hun GIP (Geïntegreerde Proef) een verwendag voor hun grootouders. Door dit project krijgen de leerlingen van 6VZO de kans om op een geïntegreerde manier te exploreren. De leerlingen boden verschillende workshops aan van hand-en voetverzorging , gelaatsverzorging tot het maken van een culinaire verrassing, onderzetter, sleutelrekje en/of foto-organiser. De leerlingen boden hun grootouders aan het einde van de voormiddag koffie en zelfgemaakte versnaperingen aan. Door dit verwenproject werden tevens de intergenerationele contacten aangescherpt en werden er nieuwe contacten tussen de grootouders onderling gelegd. Het hele gebeuren werd door de grootouders fel geapprecieerd.

Resem inbraken op de Markt in Wetteren

In de nacht van zondag op maandag werd op de Markt in Wetteren ingebroken in café De Beurs, in kapsalon Alain Paul (dat net naast het café ligt), in café 't Alternatief en in de woning van de deken. De voordeuren werden geforceerd met een koevoet. De inbreker(s) probeerden ook binnen te raken in Markt 17, maar daar lukte het niet. De buit bleef beperkt tot wisselgeld. Vrijdagavond werd al ingebroken in de lokalen van de Chiro in de Lindenlaan in Wetteren. Daar werd een ruit ingegooid om binnen te raken.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

1/6 °C
87 %
0 cm
3 km/h

Morgen

1/3 °C

Zondag

3/4 °C

Maandag

6/11 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 77 km; Trend: dalend
19/01/2018 17:56

Op dit moment staat er in totaal 77 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

E40 - A10: Gent -> Brussel: File vanaf Zwijnaarde tot Merelbeke
19/01/2018 17:54

E40 - A10: Gent -> Brussel: File vanaf Zwijnaarde tot Merelbeke

R4 Ring Gent: Destelbergen -> St.-Denijs Westrem: File ter hoogte van Merelbeke
19/01/2018 17:52

R4 Ring Gent: Destelbergen -> St.-Denijs Westrem: File ter hoogte van Merelbeke

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren