Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Vanaf 1 januari 2019 meer afval toegelaten in de GFT-container

Het sorteren van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) wordt vanaf 1 januari 2019 eenvoudiger. Vanaf dan is immers alle composteerbaar keukenafval toegelaten in de groene GFT-container. Dat betekent dat er naast groenten en fruit, ook vlees- en visresten, eieren, kaas… in de GFT-container mogen. Deze vereenvoudigde sorteerregels zullen de hoeveelheid restafval en dus ook de afvalfactuur doen dalen. Er wordt minder afval verbrand, wat dan weer goed is voor het milieu.

OVK reikt derde SAVE-label uit aan de gemeente Wetteren

Lotgenotenorganisatie OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. Daarvoor werd in 2011 het SAVE-charter Steden & Gemeenten ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Het SAVE-charter bestaat uit 7 doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder.

Het Flitsteam ging op pad

Tijdens de donkerste periode van het jaar deed het Flitsteam aan de fietsbrug een sensibiliseringscampagne rond zichtbaarheid voor fietsers van het basisonderwijs die naar school reden. De leerlingen die hun fietsen voor- en achteraan op de correcte manier belichtten, werden door het Flitsteam met een nuttige gadget beloond. De kinderen konden kiezen uit een fluohesje, een voor- of achterlicht, een witte of gele reflector of een lichtgevend armbandje. Bij een controle door de lokale politie werden echter jammer genoeg ook 15 fietsers geverbaliseerd wiens fietsverlichting niet in orde bleek te zijn.

PWO maakt soep t.v.v. De Warmste Week

PWO wil tijdens de koudste maanden van het jaar graag wat warmte brengen... Ga op donderdag 20 december op de wekelijkse marktdag genieten van een kom verse soep en een portie menselijke warmte en gezelligheid. Heb je een kantoorjob van 9 tot 5? Bestel dan vandaag nog soep voor jou en je collega’s. Het initiatief steunt VZW PWO – Wetteren Armoedebestrijding. Bestellen kan via mail: info@pwo-wetteren.be, kostprijs 5 euro per liter (ingevroren in zakken – vers) per halve liter 3 euro (in piepschuim potten, opwarmen in microgolf).

Gratis hotspots in Wetteren

Wetteren is één van de bijna honderd Vlaamse gemeenten die 15.000 euro aan Europese steun ontvangen om gratis wifi te installeren op openbare plaatsen. Met deze WiFi4EU-subsidie koopt de gemeente de nodige apparatuur aan en betaalt de installatiekosten voor wifi-hotspots. Wetteren engageert zich ook om minstens drie jaar lang het internetabonnement en het onderhoud te betalen van gratis en snelle wifi-hotspots. De gemeente gaat nu op zoek naar de meest geschikte locaties. Dat kunnen bijvoorbeeld parken, pleinen, overheidsgebouwen of de bibliotheek zijn. Ook de Wetteraars zullen mee plaatsen kunnen kiezen. De Europese Commissie selecteerde de laureaten op basis van het “first come, first served”-principe. Wetteren was er als één van de eerste aanvragers in Europa bij en scoorde deze waardevolle steun.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

7/9 °C
73 %
2 cm
7 km/h

Morgen

6/9 °C

Donderdag

7/9 °C

Vrijdag

9/12 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 14 km; Trend: dalend
18/12/2018 19:36

Op dit moment staat er in totaal 14 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

R4 Ring Gent: Zelzate -> Mariakerke: Ongeval afgehandeld ter hoogte van Evergem
18/12/2018 19:18

R4 Ring Gent: Zelzate -> Mariakerke: Ongeval afgehandeld ter hoogte van Evergem

E17 - A14: Rijsel (FR) -> Gent: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Parking Rekkem tot Parking Kruishoutem
18/12/2018 19:11

E17 - A14: Rijsel (FR) -> Gent: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Parking Rekkem tot Parking Kruishoutem

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren