Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Leerlingen Sint-Jozefinstituut stellen mini-onderneming US&More voor

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar verkoop van het Sint-Jozefinstituut stelden vrijdagavond, tijdens de jaarlijkse kaas- en wijnavond, hun mini-onderneming US&More voor. Een mini-onderneming is een kleine onderneming van en door leerlingen, uiteraard met de hulp van leerkrachten, en de steun van VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemers), een Vlaamse dienst die ondernemingszin bij jongeren wil stimuleren. Zij willen zorgen voor zelfbewuste jonge professionals met een rijke portfolio van ondernemende competenties.

Acht gemeenten werken verder met intercommunale DDS

De gemeenten Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele gaan de komende 15 jaar verder samenwerken met intercommunale DDS. De acht gemeenten die al sinds 1970 deel uitmaken van intercommunale DDS kiezen er opnieuw voor om samen met de streekintercommunale projecten op poten te zetten. Laarne haakt af en zal waarschijnlijk gaan samenwerken met een intercommunale in het Gentse. De beslissing viel op de Algemene Vergadering van 14 oktober.

Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 18 oktober

Vrijdag 18 oktober is het weer Dag van de Jeugdbeweging. De jeugddienst en Jeugdraad Wetteren laten deze dag niet onopgemerkt voorbijgaan want dit jaar is het een speciale editie. Er bestaan in dit jaar namelijk 100 jaar jeugdbewegingen in Wetteren. Scouts Prins Boudewijn is voor hun jubileum in 2020 het archief ingedoken. Uit één van hun logboeken blijkt dat de eerste scoutsgroep in Wetteren opgericht werd in 1919 onder de naam Wetteren 1. Dat moet dus gevierd worden!

Opbrengst van Calipage Run en Foca Run gaat naar UZ Gent

De organisatoren van de Calipage Run, Rik Ost en Bart Maes, en Co-organisator Marc Foket (Foca Run) hebben afgelopen zaterdag een cheque van 14.153 euro overhandigd aan professor Tessa Kerre van het UZ Gent. Dat gebeurde in aanwezigheid van sponsors, medewerkers, vrienden en familie tijdens een afsluitende benefiet in Salons ’t Groenhof in Melle. De opbrengst zal besteed worden voor de verdere uitbouw van Immuno-T, een digitale animatie die de ingewikkelde immunotherapie op een eenvoudige manier uit de doeken doet.

Wetteren wil inwoners betrekken bij beleid met 'Plan W!'

De komende jaren wil het gemeentebestuur de Wetteraars heel hard betrekken bij het beleid. Men is ervan overtuigd dat ieders mening belangrijk is en dat men dankzij de inbreng van zoveel mogelijk inwoners de gemeente nog beter en mooier kunnen maken. Daarom werd Plan W! gelanceerd, een bundeling van initiatieven die de betrokkenheid van de Wetteraars moet verhogen. Dit gaat over allerhande buurtinitiatieven, actiegroepen, enquêtes, thema- en werkgroepen, maar ook over vrijwilligerswerk, adviesraden en nog veel meer. Plan W! staat voor Plan Wetteren, maar Plan W! staat evenzeer voor Plan Wij! Samen zijn we Wetteren!

Nieuw retributiereglement voor opruimen sluikstort

Uit de bevolkingsbevraging blijkt dat sluikstorten een grote ergernis is bij veel Wetteraars. Om dit probleem nog beter te kunnen aanpakken wordt het vroegere belastingreglement voor het opruimen van sluikstort vervangen door een retributiereglement. Deze retributie is een betaling voor een dienst en omvat de reële kostprijs voor de verwerking van het achtergelaten afval, voor het ingezette personeel en materiaal. De berekening van de retributie gebeurt op basis van de gemiddelde kostprijs per uur en gewichtsklassen. Concreet wil dit zeggen dat de kost voor het opruimen van een sluikstort minimum 211 euro is. Voor sluikstorten kan ook een GAS-PV worden opgemaakt en kan de sluikstorter een GAS-boete krijgen.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Vrijdag

/ °C

Zaterdag

/ °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 38 km; Trend: stabiel
23/10/2019 15:12

Op dit moment staat er in totaal 38 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

E17 - A14: Gent -> Antwerpen: Oprit 10 Gentbrugge: Wegenwerken
23/10/2019 13:09

E17 - A14: Gent -> Antwerpen: Oprit 10 Gentbrugge: Wegenwerken

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren