Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Parket Oost-Vlaanderen waarschuwt voor frauduleuze SMS berichten

Het Parket Oost-Vlaanderen is in samenwerking met de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen een onderzoek gestart naar frauduleuze SMS berichten die sinds deze ochtend in naam van AXA worden verstuurd vanuit het verkort nummer 8128. In een eerste bericht wordt een link gegeven om te voorkomen dat jouw rekening wordt opgeschort. Klik je op deze link, dan vragen ze om jouw kaartnummer en codes in te geven. Ga hier zeker niet op in! Met deze gegevens wordt jouw rekening leeggehaald! Een bank vraagt nooit vertrouwelijke gegevens via SMS bericht. Heb je de link toch al geopend en jouw gegevens ingegeven, contacteer dan zo snel mogelijk jouw bank of laat jouw bankkaart blokkeren via card stop op 070/344.344. Heb je financieel nadeel, dan kan je klacht neerleggen bij de politie.

Erfgoeddag 2019 in Massemen

Het thema voor Erfgoeddag 2019 is ‘Hoe maakt u het?’ Door ‘1000 jaar Massemen’ dé ideale gelegenheid om op zondag 28 april de allereerste lokale markt ooit in het 1.000-jarige Massemen te organiseren. Ga dus tussen 10.30 en 18.00 uur zeker eens langs op het Dorpsplein van Massemen! Laat je verrassen door een unieke, gezellige markt waar lokale vakmannen en– vrouwen de gelegenheid krijgen om hun producten te promoten, te laten proeven en te verkopen. De organisatoren zorgen voor een grote verscheidenheid aan producten uit eigen streek en met liefde gemaakt! Zo is er voor elk wat wils.

Gemeente zoekt kandidaten voor de GECORO

De gemeente zoekt kandidaten voor de GECORO (gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening). Deze commissie geeft advies bij de opmaak of herziening van het gemeentelijk ruimtelijke structuurplan, gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen, gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen en planologische attesten. Op vraag van het schepencollege of de omgevingsambtenaar zal de GECORO ook advies geven over grootschalige stedenbouwkundige aanvragen. De commissie kan ook op eigen initiatief advies geven over ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente.

Jan Lampaert heeft CD met Massemse parochieregisters van 1605 tot 1804 klaar

Jan Lampaert (55) is een geboren Massemenaar, uit de wijk Kortenbos. Hij is de zoon van wijlen Luciën Lampaert en Godelieve De Coninck en de broer van Bart Lampaert, die in Wetteren woont. Jan was onderwijzer in de Vrije Basisschool van Massemen van 1984 tot 2006. Sinds 2006 woont 'meester Jan' echter in Spanje. Al sinds zijn kindertijd is hij geïnteresseerd in familiekunde en de geschiedenis Massemen, dit mede onder impuls van de familie De Coninck uit Wetteren. Vier jaar is hij bezig geweest met het omzetten van Massemse Parochieregisters (van 1605 tot 1804) op CD. Dat werk is nu klaar, ideaal in het Massems Milleniumjaar! Wie zijn Massemse roots kent tot circa 1800, kan op de CD zijn voorouders vinden tot circa 1600. Alle informatie is alfabetisch gerangschikt. De CD bevat dopen, huwelijken, begrafenissen, ouders, peters, getuigen, etc...

Buitenspeeldag op woensdag 24 april

Op woensdag 24 april vindt op de Markt en Rode Heuvel opnieuw de Buitenspeeldag plaats. Dit is een gratis evenement dat wordt georganiseerd door alle vrijetijdsdiensten van de gemeente met medewerking van verschillende organisaties. Markt en Rode Heuvel worden omgetoverd tot een heus speelterrein, met springkastelen, een dansvloer, een klimmuur, sport en nog veel meer spelen. Alle kinderen worden uitgenodigd om samen te springen, dansen, bewegen, ... Vorig jaar kwamen in Wetteren ruim 1200 kinderen buiten spelen.

Drie Wetterse ex-leerkrachten doen het!

Er waren eens drie Wetterse leerkrachten: Lieve Kintaert, Lusie Leroy en Linda Van de Wielle. Ze gaven les aan Sint-Gertrudis en het College in Wetteren. De drie zijn nu 60-plussers die 7 jaar geleden beslisten om samen het theatercollectief 'Driël' op te starten. Eigenzinnig als ze zijn maakten ze de keuze om alles zelf te doen: scripts schrijven, decors ontwerpen en uitvoeren, muziek maken en opnemen, regisseren, promo maken... , wars van logistieke steun.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Woensdag

/ °C

Donderdag

/ °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 6 km; Trend: stabiel
22/04/2019 15:24

Op dit moment staat er in totaal 6 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

E34 - N49: Knokke -> Antwerpen: File ter hoogte van Maldegem
22/04/2019 15:20

E34 - N49: Knokke -> Antwerpen: File ter hoogte van Maldegem

E40 - A10: Oostende -> Gent: File ter hoogte van Drongen
22/04/2019 15:17

E40 - A10: Oostende -> Gent: File ter hoogte van Drongen

R4 Ring Gent: St.-Denijs Westrem -> Mariakerke: File ter hoogte van Vinderhoute
22/04/2019 15:17

R4 Ring Gent: St.-Denijs Westrem -> Mariakerke: File ter hoogte van Vinderhoute

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren