Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Eetfestijn Judoclub Wetteren

Judoclub Wetteren nodigt uit op het jaarlijks eetfestijn van zondag 17 maart. Om 11.30 u of om 13.00 u kun je terecht in de cafetaria van de oude sporthal De Warande, Warandelaan in Wetteren. Volwassenen betalen 20 euro en kinderen 12 euro voor steak à l’os à volonté, scampi’s of gehaktballetjes in tomatensaus met saus, groenten en frietjes. Kaarten kunnen besteld worden tot woensdag 13 maart tijdens de trainingen, op de nummers 09/ 366.10.45 en 0486.56.54.92 of via mail guido.de.pelseneer@telenet.be.

Zo zal uw dorp er in 2050 uitzien: Hoogbouw aan het station

Een zomerdag in 2050. In Middelkerke-bad is de stijging van de zeespiegel vooralsnog minder voelbaar dan de bevolkingsaangroei. Met meer dan zeven miljoen zijn we inmiddels – nog meer Vlamingen die vanuit het volgebouwde binnenland naar zee afzakken. Die realiteit vergt een radicale aanpassing, en dat zagen twee visionairs in 2019 al aankomen. Een overtuigde blik op anders wonen, voortbewegen en leven met Vlaams bouwmeester Leo Van Broeck en socioloog-planoloog Pascal De Decker, in vogelvlucht van de kust naar het binnenland.Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede bezoekt jeneverstokerij in Balegem

Op zaterdag 23 februari organiseert de Davidsfondsafdeling Heusden / Wetteren-Ten-Ede een wandeling van ongeveer 4,5 km door Balegemse landerijen. De wandeling loopt via vlakke en goed begaanbare wegen (toch zijn wandelschoenen aangewezen). Je passeert enkele bezienswaardigheden zoals een eeuwenoude Mariakapel met linde en een Balegemse steengroeve. Na de wandeling volgt een gegidste rondleiding in de jeneverstokerij Van Damme, eveneens in Balegem. Tijdens de ongeveer één uur durende rondleiding kunnen een 4-tal jenevers geproefd worden. Nadien kan bijgepraat worden in het koffiehuis van de stokerij, waar liefhebbers eventueel nog koffie met een boterham (belegd met ham, kaas of kop) kunnen gebruiken.

Filmavond KWB Kwatrecht

KWB Kwatrecht vertoont op zaterdag 9 maart om 20 uur stipt de film "C'est la vie" in ‘t Schoolken, Biezen 2 in Kwatrecht. Een energieke komedie uit 2018 over het laatste kunstje van de uitgebluste cateraar Max: een chique trouwpartij in een enorm kasteel. Het uit de hele wereld afkomstige personeel van Max werkt niet altijd even goed samen, maar aan het eind van de film beseft iedereen dat ze tot elkaar veroordeeld zijn. Gelukkig wordt deze iets te nadrukkelijke politieke boodschap niet van de daken geschreeuwd en valt er onderweg genoeg te lachen.

Femma Christus Koning steunt twee goede doelen

Het bestuur van Femma Christus Koning Wetteren-Zuid organiseert jaarlijks een sinterklaasontbijt en kerstfeest. De opbrengst van deze activiteiten was 600 euro en gaat integraal naar goede doelen. Dit jaar werd gekozen voor St Vincentius en Parantee Psylos. St Vincentius biedt morele en financiële steun aan de minder bedeelden van Wetteren en Parantee Phylos is een organisatie die jongeren met een beperking van 8 tot 18 jaar de mogelijkheid geven te sporten onder deskundige leiding en aangepast aan hun kunnen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben beide organisaties hun 300 euro dan ook met veel dank aanvaard. Femma Christus Koning dankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.

Actuaquiz in Campus Kompas GO! middenschool Wetteren

In Campus Kompas GO! middenschool in Wetteren ging de jaarlijkse actuaquiz voor leerlingen van de derde graad basisonderwijs door. Het opzet van deze quiz is om leerlingen actief naar de actualiteit te laten kijken. Er namen dit jaar 32 ploegen deel uit drie omliggende scholen: Campus Kompas Basisschool, Eureka en Leefschool Oosterzele. De meer dan 130 leerlingen genoten van een leuke en vlotte quiz. De winnaars, die de wisselbeker voor een jaar mee naar hun klas mochten nemen, kwamen uit het zesde leerjaar A van Campus Kompas.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

3/14 °C
63 %
0 cm
16 km/h

Morgen

4/16 °C

Zaterdag

-1/14 °C

Zondag

1/13 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 45 km; Trend: stabiel
21/02/2019 15:39

Op dit moment staat er in totaal 45 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

R4 Ring Gent: Mariakerke -> Zelzate: File ter hoogte van Wondelgem
21/02/2019 15:36

R4 Ring Gent: Mariakerke -> Zelzate: File ter hoogte van Wondelgem

E40 - A10: Gent -> Brussel: Pechstrook afgesloten ter hoogte van Affligem
21/02/2019 11:29

E40 - A10: Gent -> Brussel: Pechstrook afgesloten ter hoogte van Affligem

E40 - A10: Brussel -> Gent: Pechstrook afgesloten ter hoogte van Affligem
21/02/2019 11:28

E40 - A10: Brussel -> Gent: Pechstrook afgesloten ter hoogte van Affligem

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren