Bekijk meer immo in Wetteren op Realo


Snelnieuws

Vier nieuwe studierichtingen op Campus Kompas

Het leerlingenaantal op Campus Kompas is de voorbije 10 jaar zo goed als verdubbeld. “Er werd de voorbije jaren hard gewerkt aan een imagoverbetering. En die heeft duidelijk gewerkt: leerlingen en ouders op onze campus zijn tevreden over de schoolwerking en dat zorgt voor positieve mond-aan-mondreclame. Ook het positief advies van de onderwijsinspectie, enkele jaren geleden, heeft ouders overtuigd om hun zoon of dochter op Campus Kompas in te schrijven”, aldus Yvan Vonck, directeur van de bovenbouw.

Sociale kruidenier Deelpunt uit Wetteren komt wél uit zijn kot

Wie het tijdens deze coronapandemie extra moeilijk heeft, zijn de mensen met geen of een laag inkomen. Inkopen doen is voor hen sowieso al moeilijk, en al zeker in tijden van strenge maatregelen. In Wetteren gaan de vrijwilligers van de sociale kruidenier daarom van deur tot deur om voedselpakketten af te leveren. Want als de hulpbehoevenden niet naar onze winkel kunnen komen, dan brengen wij de winkel wel naar hen, zeggen ze.Gemeente belt met 80-plussers

Coronatijd is voor de oudsten onder ons vooral binnen blijven en weinig mensen of zelfs niemand zien. Familie en vrienden moeten verplicht afstand houden en ontspanningsactiviteiten zijn afgelast. Je zal nu maar een 80-plusser zijn die niet of weinig digitaal actief is. Lokaal Bestuur Wetteren zet sinds vorige week medewerkers in om deze oudere inwoners op te bellen. Dat gaat van een luisterend oor bieden om de eenzaamheid te breken tot informatie en hulp in nood geven tijdens deze onzekere periode.

Scheppersinstituut maakt 9.000 beschermende gelaatsschermen

Sinds enkele dagen zijn de personeelsleden van Scheppersinstituut in Wetteren volop bezig met de handmatige productie van 9.000 extra beschermende gezichtsmaskers. “We gaan deze maskers bezorgen aan het medische personeel van ziekenhuizen en woonzorgcentra, aan thuisverplegers en aan thuiszorgorganisaties”, vertelt algemeen directeur Armand De Lepeleire. “Onze school beschikt over twee gespecialiseerde lasercutters waarmee we heel nauwkeurig harde folie kunnen snijden. Die stevige drukkersfolie is een schenking van drukkerij Bultinck uit Wetteren en Avamoplast uit Lokeren. Het ontwerp kregen we van onze collega’s van het VTI in Deinze. Het doet me plezier als ik zie hoe enthousiast mijn team hiermee aan de slag is gegaan.”

Wetterse LIDL supermarkt geeft goede voorbeeld in strijd tegen corona

Strenge maatregelen zijn aangewezen in de strijd tegen het corona virus. Dat hebben ze in de LIDL vestiging in Wetteren duidelijk begrepen. Wie de winkel in wil moet door een gang afgezet met nadarhekken en krijgt een winkelkar aangereikt die door een medewerkster ontsmet werd. De klanten moeten één voor één de winkel binnen en er wordt voor gezorgd dat er voldoende afstand is tussen de winkelende mensen. Iedereen krijgt ook een paar wegwerphandschoentjes die na gebruik in de vuilniszak verdwijnen. Ook desinfecterende handdgel is voorzien. Wanneer de boodschappen ingeladen zijn in de wagen wordt de winkelkar ingeleverd bij de medewerkster en opnieuw ontsmet. Er wordt ook aangeraden om vooraf een boodschappenlijstje aan te maken i.f.v. de plaats van de waren in de rayons, zo kun je vermijden dat je voor een bepaald product moet terugkeren en zodoende andere klanten moet kruisen. De maatregel wordt naar verluidt druk overgenomen door andere supermarktketens.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Weersverwachting voor Wetteren

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Donderdag

/ °C

Vrijdag

/ °C

UiTkalender voor Wetteren


Wandel- & fietsroutes in Wetteren