Bekijk meer immo in Lochristi op Realo


Snelnieuws

Skatepark Koning-Boudewijnlaan te koop op veilingsite

Het skatepark in de Koning-Boudewijnlaan staat momenteel te koop op de veilingsite Vavato. Zoals bekend is het skatepark, op bevel van de rechter, na een lange slopende procedure na klachten door een buur, al gesloten sinds eind 2014. Schepen voor Jeugd Sandro Di Nunzio (Open Vld), bevestigt een en ander: "Er was een inwoner van Lochristi geïnteresseerd om het materiaal van het skatepark aan te kopen, en als gemeentebestuur vonden we toen dat we beter iedereen de kans konden bieden om het aan te kopen, dus besloten we het te laten veilen via een site" aldus Sandro Di Nunzio.

FOTO. Hoezo, alleen maar files en beton in Lochristi?

Geen kleurrijke bloemistentraditie meer in Lochristi en alleen maar de ellende van de files op de N70, de vele opritten van de baanwinkels en de verkavelingen waarin iedereen alles lustig volbouwt? Dan heeft u wellicht het verkeerde deel van uw gemeente verkend. Lut is wel vaker uw natuurgids door de mooiste plekjes van de gemeente. Dit weekend streek ze - met de fiets uiteraard - neer in de Kerkstraat in Zaffelare om de bloemenpracht van de azaleakwekerij Van Hecke te verkennen. En het werd nog maar eens: Lochristi kleurt je dag. Klik en geniet, en tip van de dag: spring zelf op de fiets om het met eigen ogen te ontdekken. Zolang het nog kan.

FOTO. Bloemenmarkt in beeld

Uitgelezen weer voor de bloemenmarkt, die ook zaterdagvoormiddag al heel wat publiek naar het dorp lokte. Reynaert was er ook, en de reuzen, en dat heeft gewoon te maken met het feit dat Lochristi dit jaar Reynaertjaar is. Behalve bloemen was er ook nog allerlei animatie, waren er ook neerhofdieren en zagen we een konijn dat ruim zo groot was als een hond, er waren schapen en noem maar op. Wie dat wilde, kon allereli bloemen en planten aanschaffen, en kreeg van de standhouders ook de nodige uitleg over de meest geschikte standplaats van het aangekochte materiaal.

Platina voor René en Irene

Vijf jaar geleden vierden ze hun huwelijksverjaardag nog in feestzaal Breughel in Beervelde, maar ondertussen wonen René Bultinck (94) en Irène Le Comte (92) in het woonzorgcentrum Sint-Pieter. En daar krijgen ze zaterdag 21 april, exact 70 jaar nadat ze 'Ja' tegen elkaar zegden, het bezoek van een delegatie van het gemeentebestuur. "We hebben naar die dag toegeleefd, we zijn er nu bijna, we zijn er klaar voor" aldus René, eerder deze week, op hun kamer in het woonzorgcentrum in de Bosdreef. Verhalen vertellen is voor de twee geen probleem, zelfs in die mate, dat, als Irene op onze eerste vraag begint te antwoorden, René haar waarschuwt: "Niet te lang hé Irèneke."

Debatavond N70: De oplossing voor de file is nog niet voor morgen

Wanneer u straks boodschappen gaat doen in Lochristi, staat u gegarandeerd in de file op de N70. En dat zal maandag niet anders zijn, wanneer u weer naar Gent rijdt, of dinsdagavond, wanneer u weer de R4 afdraait richting centrum. Een van de weinige zekerheden waarmee we gisteren terugkeerden van de debatavond “N70, uitweg of strop?” die de plaatselijke CD&V organiseerde in Hijfte. Mobiliteit wordt zeker een van de lokale hoofdthema’s van de gemeenteraadsverkiezingen.

Monica is er klaar voor: Talamini ijsjes vliegen de deur uit bij Larmuseau

Heel veel liefde en heel veel passie. Daar draait het bij Monica Van Hoecke (27) om. Liefde en passie voor waar ze mee bezig is. Dat bezorgde haar 10 jaar geleden, toen ze nog school liep aan de Hotelschool Gent al de eerste prijs in de wedstrijd De Smakelijkste Klas. 'Ik droom ervan om met mijn vriend Benny Smet een eigen zaak te beginnen', zei ze toen tegen Lochristi Blogt. En zie, 10 jaar verder, na een aantal jobs die ze allemaal met evenveel liefde en passie deed, waaronder 8 jaar bij bakkerij Buyle, gaat die droom sinds vandaag in vervulling: "Bennie doet namelijk de productie van het ijs, en ik verkoop het hier in de zaak".

Reynaert neemt tekeningen in ontvangst op zaterdagse bloemenmarkt

Warme dagen, en ook wie niet echt groene vingers heeft zat de afgelopen dagen wel al eens in de tuin. Al was het maar voor die eerste grasmaaibeurt. De jaarlijkse bloemenmarkt komt dan ook op een uitgelezen moment. Zaterdag 21 april, vanaf 10 uur in de voormiddag, Bezoekers, en vooral de kinderen, moeten uitkijken en op zoek gaan naar Reynaert, die dit jaar de tekeningen van de kinderen in ontvangst neemt, in ruil voor een geschenkje.

Hap en Tap. Gougères of Franse kleine kaassoesjes

Vertelde ik jullie al dat ik Dol ben op Frankrijk? Die hoofdletter aan Dol is geen vergissing. Ik houd van alles wat Frans is: de taal, de gastronomie, het klimaat,... Ik werkte in Frankrijk (en Wallonië) en Frans is als het ware mijn tweede moedertaal. De Franse patisserie (met de macarons op kop) en de Franse patissiers (wie mij volgt, kent mijn zwak voor Christophe Michalak), de Franse kazen en charcuterie, de Franse wijnen,...

FOTO. Nooit meer alleen aan de verkeerslichten: daar zijn de stickers van het Rode Kruis

Het is lente, ja bijna hoogzomer vandaag, en daar zijn ze weer: de stickers van de Rode Kruis Veertiendaagse. Sinds deze middag 15 uur staat u niet meer alleen aan de verkeerslichten aan de Bosdreef of aan de Lozen Boer, maar in het gezelschap van Joris Serlippens en Rita Welvaert, die u heel vriendelijk een Robbedoes-sticker aanbieden voor 5 euro. Niet zo opdringerig als in het promofilmpje met acteur Peter Van den Eede, waar heel wat RK-medewerkers zich deze dagen aan ergeren en zelfs een beetje beschaamd over zijn. Niet de medewerkers van Lochristi voor alle duidelijkheid: "De anderen storen er zich niet aan, ik dus ook niet", aldus Rita. Ook Joris is duidelijk: "De situatie is herkenbaar, en het filmpje heeft de bedoeling er een beetje over te gaan."

Flitsmarathon: 98 per uur in Hijftestraat, waar je maar 50 per uur mag

Ook de Politiezone Regio Puyenbroeck deed mee aan de flitsmarathon. In Lochristi gebeurde dat op twee plekken: één waar men 70 per uur mag rijden, een tweede waar men 50 per uur mag rijden. En wat blijkt? 50 per uur vinden veel chauffeurs blijkbaar toch iets te weinig: op de N70 (70 per uur) werden 1.077 voertuigen gecontroleerd, slechts 16 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid was er 99km/u. In de Hijftestraat werden 356 voertuigen gecontroleerd. 77 bestuurders (of 1 op 5!) hielden zich niet aan de toegelaten snelheid van 50km/u. De hoogst gemeten snelheid was er 98km/u, bijna dubbel zo snel als toegelaten dus.

FOTO. 1.581 kinderen op zonnige Buitenspeeldag

1.581 kinderen waren er woensdag tussen 13 uur en 16 uur voorbij de ingang van de Buitenspeeldag aan de Joeplasite aan de Koning-Boudewijnlaan gepasseerd. Die kregen allemaal een veiligheidsbandje om, zodat ze, in geval van verlorenlopen, terug met hun begeleidende ouders of grootouders konden verenigd worden. "Voor het eerst bereikten we ook de kaap van meer dan 100 vrijwilligers die deze elfde Buitenspeeldag mogelijk maakten" aldus Sophie Mingels, gewezen jeugdanimator en sinds kort cultuurambtenaar en diensthoofd cultuur en toerisme van Lochristi. Met begeleidende ouders en/of grootouders schatte men het totaal aantal aanwezigen op bijna 4.000.

Krijtgraffiti brengt sneeuwballen onder de aandacht

Op een paar 'strategische' plaatsen in het centrum is een krijtgraffiti te vinden met de tekst: Hoe kunnen we je verwennen? Het gaat over plaatsen waar veel volk passeert zoals de ingang van EDUGO, bushaltes, aan het voetpad ter hoogte van de Delhaize, en ook ter hoogte van Dorp-Oost 9, waar vrijdag één van de twee vestigingen van Larmuseau opent. Larmuseau is de fabrikant van de zogenaamde sneeuwballensnoepschijven. Het bedrijf werd een paar jaar geleden overgenomen door de toen student-ondernemer Tanguy Serraes uit Gent.

Varkensvandalisme bij Keurslager De Bruycker

Ze stonden er schattig met hun spitse snuit knorrend naar de drukke N70: de twee groene varkentjes van Keurslager De Bruycker op de Antwerpsesteenweg. Helaas, ze zijn aan diggelen geslagen. En dat kan niet de bedoeling zijn. Eentje was al onthoofd, en dan denkt u als goedgelovig mens: het was een onvoorzichtige chauffeur of een vrachtwagen die per ongeluk iets te nipt reed, maar sinds zondag is ook het tweede varken op de oprit van de slager aan diggelen geslagen. Varkensvandalisme. Hopelijk wordt het niet het woord van het jaar. Keurslager De Bruycker heeft camerabeelden, en maakt op de sociale media zijn intentie duidelijk om er mee naar de politie te stappen. Tenzij de onverlaat die de varkens een kopje kleiner maakte zich vandaag nog zelf meldt in de winkel. Met schaamrood op de wangen voor de groene varkens.

Hans. De peilingen

Onlangs zag ik in een nieuwsflits een Amerikaanse dokter iets opmerkelijks aanhalen. Dan weet u vermoedelijk al genoeg want dan ga ik op mijn beurt u lastigvallen over iets wat mijzelf ook aan het denken zette. Het was een Amerikaans chirurg die gespecialiseerd was in het verrichten van abortus. Veelal abortussen die heel ver in de zwangerschap uitgevoerd werden omdat de vrouwen in kwestie wegens onbeschrijfelijk nare omstandigheden deze verschrikkelijke beslissing zo lang mogelijk uitgesteld hadden.

CD&V brengt burgers en deskundigen samen over N70

De N70 is een drukke verkeersader tussen Lochristi-centrum en het afrittencomplex aan de R4. Zowel in de avond- als in de ochtendspits is het er aanschuiven en op winkelmomenten lijkt de weg meer op een dichtgeslibde flessenhals. Dit zorgt dagelijks voor irritatie en een oplossing is dringend noodzakelijk. De CD&V Lochristi organiseert op vrijdag 20 april een interactieve debatavond rond dit thema in de feestzaal van cafe Center in Hijfte om 19.30 uur.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Lochristi op AVS

Research and Development Ingenieur

TwerkT
17/04/2018

Research and Development Ingenieur

TwerkT
17/04/2018

16/04/2018

Plattelands Pret
16/04/2018

16/04/2018

Plattelands Pret
16/04/2018

15/04/2018

Vlaanderen regionaal
15/04/2018

15/04/2018

Vlaanderen regionaal
15/04/2018

MAKE-OVER: Jovita

Make Over
14/04/2018

MAKE-OVER: Jovita

Make Over
14/04/2018

WONEN: Serax designstukken

Tendens Wonen
14/04/2018

WONEN: Serax designstukken

Tendens Wonen
14/04/2018

LIFESTYLE: Roger Van Damme

Tendens Lifestyle
14/04/2018

LIFESTYLE: Roger Van Damme

Tendens Lifestyle
14/04/2018

Birger Verstraete

BuffaloTV
12/04/2018

Birger Verstraete

BuffaloTV
12/04/2018

12/04/2018

Nieuws
12/04/2018

12/04/2018

Nieuws
12/04/2018

Weersverwachting voor Lochristi

Vandaag

9/27 °C
70 %
0 cm
3 km/h

Morgen

8/17 °C

Dinsdag

11/17 °C

Woensdag

8/16 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 6 km; Trend: stabiel
22/04/2018 20:43

Op dit moment staat er in totaal 6 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief veel voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Lochristi


Wandel- & fietsroutes in Lochristi