Bekijk meer immo in Lochristi op Realo

Recent nieuws


Snelnieuws

DAGBEELD. Gevonden: de Clathrus archeri !

Ze kijkt in de lucht, en op de fiets kijkt ze voor zich uit. Heel af en toe zoekt ze de schoonheid ook eens op de bodem. Zoals op het speelterrein in de Lichtelarestraat. Lut Laureys, onze blog- en natuurfotografe. Haar oogst is soms indrukwekkend. Neem nu de 'clathrus archeri', of de 'anthurus archeri'... rechtstreeks uit de stinkzwammenfamilie afkomstig. Exotische import uit Australië, en nu ook gewoon als de inktviszwam of octopuszwam in Lochristi te zien. Een compensatie voor die 24.000 extra vierkante meter winkelruimte?

Wonderwoud geeft even zijn geheimen prijs

Op zondag 20 oktober organiseert Natuur en Bos van de Vlaamse overheid in samenwerking met de gemeente Lochristi, Stad Gent en de Vlaamse Waterweg een ‘groensafari’ in de toekomstige groenpool Wonderwoud. Tijdens deze groensafari kan men er deze bijzondere natuur in wording verkennen. De groensafari vindt doorlopend plaats tussen 9 en 13 uur. Reken ongeveer een uurtje voor het bezoek. Het Wonderwoud is die dag uitzonderlijk bereikbaar via de tijdelijke ingang in de Veldstraat.

FOTO & VIDEO. Dat was nog eens een echt schlagerfestival op Kapelleken

Vierhonderd man kan er officieel in de tent, maar vol werd zondagavond bomvol op het wijkfeest van Kapelleken. Tel er dus nog maar een paar honderd bij die achteraan en aan de zijkant meegenoten van het spektakel. Het ging in crescendo, van opwarmer Evelien Cannoodt naar Luc Steeno, Bart Kaëll, Sam Gooris en kers op de taart, good-old Dennie Christian. Snipverkouden met doktersadvies om binnen te blijven, maar de man zweette zijn koorts dan maar uit op het podium. Met de onvergetelijke plakker 'Du' als afsluiter. Een memorabele avond op een van de grootste wijkkermissen van Lochristi. En zeggen dat editie 75 pas voor volgend jaar is.

FOTO. Eindelijk daar was ze toen, de zon: Flanders Garden Festival klokt af op 18.000 bezoekers

Het Flanders Garden Festival zit erop. Tijd om af te ronden met een paar conclusies en een boel foto's van onze huisfotografe. Want Het Nieuwsblad verkende opnieuw alle hoekjes en kantjes van het grafelijk domein.18.000 toeschouwers, uiteindelijk nog een mooi getal, na een rustige start, met dank aan de nazomerzon die zondag eindelijk van de partij was. Die ene verloren bui maakte een bochtje rond Beervelde.

DAGBEELD. Is het nu Gent of Brugge?

Fotografen, je herkent ze aan hun fototas en vooral aan hun scherp oog. Collega Jan Vens kwam deze ochtend uit het verre Gent even de sfeer van Flanders Garden Festival opsnuiven...en had meteen in het snuitje dat er iets rammelde aan het thema. Niet Gent of Deinze, maar Gent of Brugge. Dat was het probleem. Want een gedreven standhouder had tussen het naambordje van Gent en een uitnodigende pijl een prachtige maquette neergepoot. Van het Belfort...van Brugge. Goed voor het beeld van de dag. Of de vergissing van het weekend. "Gelukkig ging het niet over voetbal, want dan waren de gevolgen niet te overzien", concludeerde de Gentse regiofotograaf.

Flanders Garden Festival: Belgian Mums en Williams Art zorgen voor perfecte symbiose

Het chrysantenplein, we waren er zelf niet opgekomen, maar graaf Renaud de Kerchove - steevast met sportief petje deze editie, het was u misschien al opgevallen - vond de naam gisteren uit voor de plek met het mooiste uitzicht tijdens de Tuin- en andere dagen. Wie nu aan een plein vol treurnis en novemberverdriet denkt: fout. Gediflora, veredelaar van chrysanten, installeerde er zich met het Mumbiertje en prachtige chrysanten die, hoe vreemd het ook klinkt, niet te koop zijn. Kunstenaar William Roobrouck deed de rest met zijn monumentale metalen sculpturen en het plein was meteen af. De favoriete plek voor liefhebbers van de selfies dit weekend.

Alicia Franck in Poldercross: "Eindelijk de eerste met modder!"

Onze blonde snelheidsduivel in het veld is goed bezig, dat leest u hier elke week. Ook gisteren mocht Alicia Franck van Experza-Footlogix tevreden terugkeren van de Ethias Cross in Kruibeke, waar ze de degens kruiste met de top van het vrouwelijke veldrijden. Met succes, want ondanks een dosis pech eindigde ze mooi tiende. Maar vooral: er was modder, en dan voelt Franck zich altijd in haar sas, vertelt ze aan Lochristi Blogt.

Flanders Garden Festival: Test al je zintuigen op de stand van de Vlaamse Laurier

Belgen zijn er niet zo tuk op, maar in Groot-Brittannië verwelkomen ze ze met open armen. In Rusland waren de tsaren er verzot op, en in Rome deed je de paus er steeds een plezier mee: de Vlaamse laurier. Geen sant in eigen land, maar daar probeert onder meer West-Vlaming Geert Devriese uit Wingene iets aan te doen. "De vijf zintuigen kan je op onze stand beleven: zien, voelen, proeven, ruiken en horen", klonk het vooraf. Dat wilden wij wel eens uittesten.

FOTO. Rommelmarkt: nu nog langer en nog groter op Kapelleken

Lochristi Blogt holt dit weekend van de ene wijkkermis naar de andere. Lut Laureys liet het park van Beervelde een uurtje ongemoeid, en trok naar haar tweede passie: rommelmarkten. Op zoek naar spullen voor haar kleinkinderen, of gerief voor in het kleuterklasje. De stappenteller deed zijn werk, want de rommelmarkt op Kapelleken is dit jaar nog langer en nog groter. Ook de Graslaan is nagenoeg volledig ingenomen met verkoopsstands. Wat er te koop was? Vanalles. Speelgoed, oude fietstaksplaten, een nog veel oudere fiets, en ook bio-appelen. Geen tweedehandse, maar verse. En een bordje met een afbeelding van de man die altijd korting gaf. Een doordenkertje op een rommelmarkt, het mag wel op een zaterdagochtend.

FOTO. Dierenliefde op de wijk Molens

Wijkkermis, daar hoort een jaarmarkt bij op de Molens in Zaffelare. Het was even zoeken, want de dieren huppelen vanaf nu een paar honderd meter verder, op een terrein in de Slagmanstraat. Heel wat belangstelling, en de plek waar je de grootste generatiekloof vindt: oude wijze heren die de draf van de paarden en pony's bestuderen en net niet met de hand voor de mond commentaar geven, en baby's in buggy's die kraaien van de pret bij al dat dierenplezier. En wat doe je met zo'n minipony die willens nillens mee moest komen naar moeder haar keuring? Juist, gewoon in je armen nemen om het wat vooruit te doen gaan. Het was bovendien de eerste keer dat het schattig dier een touw kreeg aangebonden. Weg vrijheid, zo gaat dat als je groter wordt.

Flanders Garden Festival: nog niet het verhoopte weer, maar toch 3.916 trouwe bezoekers

De eerste dag van de Tuindagen - Flanders Garden Festival - zit er al op. Geen superdrukke dag, maar een mooie opkomst voor een vrijdag in oktober, met 3.916 trouwe klanten. Want dat is de tendens op de startdag: veel interesse van de échte plantenliefhebbers, die gericht en bewust komen informeren, kijken en kopen. Het weer, dat kan alleen maar verbeteren. Met een hopelijk droge zaterdag waar we de 20 graden wellicht halen. Een mooie midoktoberdag op het mooiste tuinevenement van Vlaanderen, wat houdt u nog tegen om naar Beervelde af te zakken?

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Lochristi op AVS

13/10/2019

AVS Vandaag
13/10/2019

13/10/2019

AVS Vandaag
13/10/2019

11/10/2019

AVS Vandaag
11/10/2019

11/10/2019

AVS Vandaag
11/10/2019

10/10/2019

AVS Vandaag
10/10/2019

10/10/2019

AVS Vandaag
10/10/2019

09/10/2019

AVS Vandaag
09/10/2019

09/10/2019

AVS Vandaag
09/10/2019

09/10/2019

Onze Haven
09/10/2019

09/10/2019

Onze Haven
09/10/2019

08/10/2019

AVS Vandaag
08/10/2019

08/10/2019

AVS Vandaag
08/10/2019

06/10/2019

AVS Vandaag
06/10/2019

06/10/2019

AVS Vandaag
06/10/2019

04/10/2019

AVS Vandaag
04/10/2019

04/10/2019

AVS Vandaag
04/10/2019

Weersverwachting voor Lochristi

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Zaterdag

/ °C

Zondag

/ °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 44 km; Trend: stabiel
17/10/2019 14:57

Op dit moment staat er in totaal 44 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Lochristi


Wandel- & fietsroutes in Lochristi