Bekijk meer immo in Lochristi op Realo

Recent nieuws


Snelnieuws

Minder dan 10% van de fietsers rijdt onverlicht rond

Misschien heeft u zelf andere ervaringen, maar de meeste fietsers in Lochristi en Wachtebeke rijden wel voldoende veilig en met de nodige verlichting rond om gezien te worden. "We zijn positief verrast", zegt politiezone Regio Puyenbroeck bij de bekendmaking van de resultaten van controle donderdagochtend in onder meer in de Oude Veldstraat, de Voordestraat, de Smalle Heerweg en het centrum van Lochristi. Van de 132 gecontroleerde tweewielers bleken er slechts 11 niet in orde, vooral dan met de verlichting.

Brandweerzone Centrum Post Lochristi brengt eregroet aan overleden collega's

Het jaarlijks Sint-Barbarafeest van de Brandweerzone Centrum Post Lochristi startte zaterdagmorgen op de begraafplaats van Lochristi met een eregroet voor de overleden collega's. Onder de luifel weerklonk open en sluit de ban en The Last Post. Behalve voor de collega's van het eigen korps - een indrukwekkende lijst van de voorbije decennia - was er een ingetogen moment voor Chris Medo (42) en Benni Smulders (37), de twee collega's die in augustus het leven lieten bij een woningbrand in Beringen.

Vandalen houden niet van Kerstmis in 't Tonneke

Vandalisme, het is van alle tijden. Ook 's ochtends vroeg en in de kersttijd. Gina en Camiel van café 't Tonneken hadden er al hun werk van gemaakt: fraaie kerstbomen met versiering en lichtjes aan beide zijden van de deur. Lang was het genot niet: "Twee dagen hebben we er plezier van gehad", zuchten de uitbaters. "Deze morgen was alles van de kettingen losgerukt, de versiering doormidden, en zelfs de elektriciteitskabels van de verlichting met de hand in twee getrokken. We hebben aangifte gedaan bij de politie voor vandalisme", klinkt het. Weg kerstsfeer, nog achttien dagen voor het gezelligste feest van het jaar. Getuigen zagen de jonge daders aan het werk, deze morgen iets voor half acht.

"Ein groß mit Wurst von der Papas" für der Jean-Marie

Een frietje steken, we doen het allemaal graag eens. Ook sportmannen laten er zich wel eens op betrappen: vrijdagavond streek Jean-Marie Pfaff neer in de Papas in het centrum van Lochristi. "Ein groß mit Wurst und Zwiebel und ein Colaatsen"... wellicht heeft hij het niet in het Duits besteld, want de bestelling zag er perfect uit. Een fijne babbel met Ben Bundervoet kreeg hij er gratis bij. "Het was gezellig, hij moest hier in Lochristi zijn. We hebben een beetje gepraat over KAA Gent natuurlijk. En over hoe lang ons café en onze frituur hier al is", vertelt Ben. Zondag krijgt hij ook schoon volk over de vloer, maar dat leest u hier morgenavond dan weer.

Evenementenradio VROB verdubbelt aanbod salo(o)nconcertjes in Speurdonkhof

VROB Large wordt dit jaar VROB Extra Large in de kerst-en nieuwjaarsperiode. De huiskamerconcertjes van de voorbije edities verdubbelen deze keer in aantal, van zes naar twaalf dus. De huiskamer van Raf Boone is er wegens het zelfstandig verhaal van Patricia Van De Weghe niet meer, maar in een salon of saloon - daar zijn ze bij de vrije radio nog niet uit - zit er ook muziek. Naast de klassiekers is er ook een opvallend aanbod rock en zelfs jazz. Weer iets om naar uit te kijken.

Provinciale subsidie voor 'toeristisch evenement' Tuindagen daalt met een derde naar 3.500 euro

De provincie Oost-Vlaanderen verdeelt volgend jaar 84.000 euro subsidie over elf toeristische evenementen. Een daarvan is vzw De vrienden van het Park, de organisatie achter de Tuindagen. "Die blijven het visitekaartje van de Oost-Vlaamse sierteelt", klinkt het. Opvallend: Beervelde moet het alweer met minder provinciale centen stellen. "Voor 2019 krijgen we - het is nog niet betaald - 5.000 euro, voor 2020 maar 3.500 euro. Wel weer een stap achteruit", reageert Renaud de Kerchove.

Voorlopig geen aanpassing spreidingsplan vrachtwagens bij harde Brexit

Robby De Caluwé, burgemeester van Moerbeke en in deze functie ook lid van de politieraad; vroeg vandaag in zijn hoedanigheid van kamerlid meer uitleg aan minister De Crem in verband met de Brexitparking in Wachtebeke. De Crem antwoordde dat het noodplan enkel bij een harde Brexit van toepassing zal zijn en zag geen reden om de plannen bij te sturen. De politiezone Puyenbroeck blijft dan ook op haar honger zitten.

De Warmste Week: 'Long May You Run' krijgt ook steun van de Buffalo's

Een van de lokale topevenementen voor "De Warmste Week' draait op volle toeren: de wandeltocht van 52,8 km van Sint-Denijs-Westrem naar Music for Life in Kortrijk heeft ondertussen al meer dan 50 deelnemers ingeschreven. "Goed voor twee, misschien wel drie bussen", zegt medeorganisator Ilse Martens. Ondertussen schaart ook KAA Gent zich achter het initiatief, met twee gesigneerde truitjes die mogen geveild worden: een Europees Hudson-shirt van Jonathan David, gesigneerd door de meeste spelers, en eentje van aanvoerder Vadis Odjidja. Een buitenkansje voor Buffalo's, waarmee u OIGO steunt en Chris De Vuyst in warme herinnering brengt.

Lekker smullen in 't Fazantenhof wordt opnieuw beloond met Smiley

Een glimlach aan tafel, je ziet het wel vaker in woonzorgcentrum Sint-Pieter en in 't Fazantenhof, maar nu krijgt die een officieel tintje met de 'Smiley' van het Agentschap voor de Voedselveiligheid. Het kwaliteitslabel is een erkenning voor de inspanningen die geleverd worden door de keuken gerelateerd aan hygiëne, infrastructuur van de keuken, opleiding en voedselveiligheid en is drie jaar geldig. Elke dag kookt het woonzorgcentrum voor 80 bewoners inclusief de maaltijden in 't Fazantenhof.

HANS. Rigor mortis

Welkom terug trouwe lezer, u bent waarschijnlijk nog maar nauwelijks bekomen van het ijzingwekkende eerste deel (25/11/2019) van ‘Het paard van’ -wie ik de naam niet meer zal vernoemen want er lezen misschien kleine kindjes mee- of u krijgt reeds deel twee letterlijk onder uw neus gewreven. Hierin kunt u vrijwel onmiddellijk ontdekken welk niet onbelangrijk deel van de operatie even aan de aandacht ontsnapt was. Omdat deze uitleg in twee zinnen geklaard zou zijn kon ik het natuurlijk niet nalaten u in geuren en kleuren het volledige relaas van een nagenoeg teloorgegane ambacht uit de doeken te doen. Mijn vrouw vroeg mij onlangs, zo gaat dat met ouder worden, wat wij zoal uitspookten tijdens de winters in vroeger tijden, awel dit soort dingen dus.

Zwaar verkeersongeval in werfzone Zeveneken-dorp

Zaterdagavond iets na 20 uur deed zich een zwaar verkeersongeval voor op de eenrichtingsrijstrook aan de werken in het centrum van Zeveneken. Een wagen uit de Sint-Elooistraat kwam er in aanrijding met een voertuig dat op de zuidelijke rijstrook reed. De bestuurster van het tweede voertuig werd door getuigen uit de wagen geholpen. Uiteindelijk vielen er slechts twee lichtgewonden, die door de Dienst 112 ter plaatse werden nagekeken en verzorgd. De klap was erg hevig en de voertuigen werden zwaar beschadigd. Een van de partijen was ook onder invloed. Tijdens deze fase van de werken kan u via Zeveneken niet naar richting Lokeren rijden. Een omleiding kan via Ruilare of via Bastelare.

FOTO. EDUGO Lochristi gaat collectief uit de bol voor Bobby

De apotheose van Rode Neuzen Dag komt er vandaag aan, maar Lochristi was het initiatief al een dagje voor. Minionderneming FLOP van EDUGO Lochristi ging donderdagavond samen met zo'n duizend aanwezigen collectief uit de bol voor het zelf georganiseerde festival met de gloednieuwe boysband Bobby. "Mensen op een gezellige manier samenbrengen op een evenement dat aansluit bij Rode Neuzen Dag": opdracht meer dan geslaagd, getuige de gillende en tot tranen toe bewogen meiden die zich op de eerste rijen verdrongen voor Brecht, Ryan, Aaron, Ruben en Simon.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Lochristi op AVS

13/10/2019

AVS Vandaag
13/10/2019

13/10/2019

AVS Vandaag
13/10/2019

11/10/2019

AVS Vandaag
11/10/2019

11/10/2019

AVS Vandaag
11/10/2019

10/10/2019

AVS Vandaag
10/10/2019

10/10/2019

AVS Vandaag
10/10/2019

09/10/2019

AVS Vandaag
09/10/2019

09/10/2019

AVS Vandaag
09/10/2019

09/10/2019

Onze Haven
09/10/2019

09/10/2019

Onze Haven
09/10/2019

08/10/2019

AVS Vandaag
08/10/2019

08/10/2019

AVS Vandaag
08/10/2019

06/10/2019

AVS Vandaag
06/10/2019

06/10/2019

AVS Vandaag
06/10/2019

04/10/2019

AVS Vandaag
04/10/2019

04/10/2019

AVS Vandaag
04/10/2019

Weersverwachting voor Lochristi

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Dinsdag

/ °C

Woensdag

/ °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 3 km; Trend: stabiel
08/12/2019 20:52

Op dit moment staat er in totaal 3 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Lochristi


Wandel- & fietsroutes in Lochristi