Bekijk meer immo in Lochristi op Realo

Recent nieuws


Snelnieuws

Davidsfonds luistert naar Nederlandstalige teksten en accordeonmuziek

Wie niet weet wat gedaan op een winterse zondagvoormiddag kan zondag 21 januari vanaf 10u30 terecht in de bibliotheek in de Koning-Boudewijnlaan. Davidsfonds Lochristi-Zeveneken houdt er Toast Literair en dat houdt in dat Dirk Meul Nederlandstalige teksten (soms hilarisch, soms nostalgisch) voorleest. De teksten zijn verzameld door Paul Van Durme. Tussendoor speelt Willem De Sutter op zijn accordeon. Leden betalen 7 euro, niet-leden 10 euro. In die prijs is een gratis drankje voorzien.

Hilde Van Laere trekt lijst Groen-SP.A

Hilde Van Laere wordt lijsttrekker van de lijst Groen-SP.A bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Lochristi. Dat deelden beide partijen, die vorig jaar al meedeelden dat ze met een gemeenschappelijke lijst naar de kiezer zouden trekken, zaterdagnamiddag mee tijdens de nieuwjaarsreceptie. Voor zover bekend is Hilde Van Laere daarmee de eerste vrouwelijke lijsttrekker in Lochristi. Hilde Van Laere vertegenwoordigt Groen. Op de tweede plaats staat Dimitri Van Den Bossche die sp.a vertegenwoordigt. Hilde Van Laere stond in 2012 voor Groen op de tweede plaats en haalde toen 181 voorkeursstemmen. Dimitri Van Den Bossche trok de lijst van sp.a en haalde 124 voorkeursstemmen. Geen van beide partijen haalde toen voldoende stemmen om een zetel in de gemeenteraad te halen. Meer over de plannen van Groen-sp.a later op deze site.

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2018. De partijen trekken naar de kiezer. Vandaag: Open VLD

Januari is goed over halfweg, de nieuwjaarsrecepties van wijken en verenigingen volgen elkaar op. Dit weekend beginnen ook de politieke partijen er aan. In een jaar waar de partijen zich in oktober aan de keuze van de kiezer moeten onderwerpen, leek het ons nuttig de nieuwjaarsrecepties aan te grijpen om de zetelende partijen uit de gemeenteraad alvast een aantal vragen te stellen en te polsen naar hun plannen. Vandaag: Open VLD. Voorzitter Frederik Van den Berghe en Schepen voor Financiën Sandro Di Nunzio beantwoordden de vragen.

Senioren moeten nu in actie schieten

Ouderen, senioren, derdeleeftijders? Het wisselt nogal eens hoe men mensen boven de 55 omschrijft, maar laat dat nu niet meteen het belangrijkste zijn. Feit is dat Lochristi van 19 tot 24 februari al aan de achtste editie toe is van Senior in Actie. Een week waarin tal van activiteiten voor die doelgroep georganiseerd worden. De ervaring van de afgelopen jaren leert dat het er op aan komt tijdig in te schrijven, wil men de boot niet missen. Nogal wat van de activiteiten vinden dit jaar plaats in het nog niet zo lang geleden geopende Fazantenhof in de Bosdreef.

Toneelplezier met 'In de Sacoche': de winnaars

Zijn het de Delvaux-handtassen of de maffe personages van 'In de Sacoche' die bij onze lezers gescoord hebben? Feit is dat u massaal op de afspraak was in onze mailbox om twee toegangskaarten te scoren voor het toneel van GBS Lochristi-Beervelde dat vanavond in première gaat en drie dagen te bekijken valt. De onschuldige hand lootte Dirk Gyselinck, Tessa Buyle, Kurt Stoffelen, Luc Verschraegen en Katrien Sonneville uit, om er met onze groeten met partner naartoe te gaan. Gratis en voor niets. Vergeet vooral het oudercomité niet te steunen, en loop even langs de bar tijdens de pauze met uw uitgespaarde toegangsgeld. Veel toneelplezier!

Eindejaarsactie UNIZO: ONTDEK HIER WAT U GEWONNEN HEEFT

Trui De Coninck is de winnares van de eindejaarsactie 2017 van Unizo Lochristi. Ze wint 40 waardebons van 50 euro, te besteden bij de deelnemende handelszaken. Dat bleek donderdagavond bij de trekking. UNIZO-voorzitster Kaat Baertsoen trok in aanwezigheid van nog een aantal bestuursleden en een gerechtsdeurwaarder de winnende kaarten met kleefzegels. Er zijn in totaal niet minder 289 prijzen getrokken. De winnaars worden door UNIZO de eerstkomende dagen verwittigd, maar u kan hier al vinden of u bij de gelukkigen bent, en wat u gewonnen heeft.

WIN 10 KAARTEN. Het is ‘In de Sacoche’ met toneelteam GBS

Traditioneel gaat na Nieuwjaar weer hier en daar het toneeldoek op in Lochristi. Om te beginnen in de Gemeentelijke Basisschool Lochristi-Beervelde, waar de meesters en juffen in de kerstvakantie - tussen de gevulde kalkoen en de champagne door - hun tekstbrochure geblokt hebben tot het ‘In de Sacoche’ was. Dit weekend komen ze met hun 37ste productie drie keer op de planken. Lochristi Blogt zag gisteravond de generale repetitie en grabbelde tussen de champagnekurken en de handtassen ook vijf gratis duokaarten voor onze lezers. Hoe u die kan winnen, leest u onderaan het artikel.

Alicia Franck eindelijk opnieuw in het peloton: "Blij dat de kop eraf is"

Blue Monday of niet, onze onfortuinlijke veldrijdster Alicia Franck is terug in het peloton. In abominabele weersomstandigheden maakte ze maandagmiddag haar comeback, na drie maanden inactiviteit door een kuitbeenbreuk. In Otegem, in de naweeën van het Belgisch kampioenschap, werd ze zeventiende. "Niet wat het moet zijn natuurlijk, maar het was mijn objectief om de wedstrijd uit te rijden. En ik ben vooral blij dat de kop eraf is."

FOTO. De laatste adem van Uyttenhove

Zondag sloegen de leden van badmintonclub De Nieuwe Snaar er voor het laatste pluimpjes naar elkaar. En de decennia daarvoor vonden er honderden en honderden evenementen plaats. Echt gezellig oogden de zalen nooit. Ze waren ook al ruim oud toen de gemeente ze ooit kocht. Maar er is één en ander in gebeurd: eindejaarsfuiven van Lodejo, andere fuiven, bals, eetfestijnen, concerten van de harmonie, de eerste reünie van The Garnets, beurzen van Raf Janssens zijn tractorvrienden, een hernieuwde jaarbeurs die het een aantal edities volhield. En dan laten we er nog een heleboel onvermeld.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Lochristi op AVS

Ivan Pecnik

Wintergroeten
09/12/2017

Ivan Pecnik

Wintergroeten
09/12/2017

WONEN - Ivan Van Mossevelde

Tendens Wonen
09/12/2017

WONEN - Ivan Van Mossevelde

Tendens Wonen
09/12/2017

LIFESTYLE: BETOVERENDE OGEN

Tendens Lifestyle
08/12/2017

LIFESTYLE: BETOVERENDE OGEN

Tendens Lifestyle
08/12/2017

Dylan Bronn

BuffaloTV
08/12/2017

Dylan Bronn

BuffaloTV
08/12/2017

07/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
07/12/2017

07/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
07/12/2017

07/12/2017

Nieuws
07/12/2017

07/12/2017

Nieuws
07/12/2017

06/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
06/12/2017

06/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
06/12/2017

06/12/2017

Nieuws
06/12/2017

06/12/2017

Nieuws
06/12/2017

Weersverwachting voor Lochristi

Vandaag

2/6 °C
86 %
7 cm
14 km/h

Morgen

4/9 °C

Dinsdag

10/11 °C

Woensdag

8/12 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 0 km; Trend: stabiel
21/01/2018 02:03

Op dit moment staat er in totaal 0 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Lochristi


Wandel- & fietsroutes in Lochristi