Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo

Recent nieuws


Snelnieuws

Henriëtte Scheire (Vlaams Belang) : "Kiezer niet teleurstellen"

Henriëtte Scheire (67) zorgde er met haar erg korte kandidatenlijst toch voor dat Vlaams Belang opnieuw in de gemeenteraad zit. In 2012 donderde de partij meteen met de drie kandidaten uit de raadzaal, Henriëtte Scheire zal nu op haar eentje de belangen van haar kiezers verdedigen. "Uiteraard ben ik en mijn kleine team zeer verheugd met de uitslag", zegt de verpleegster die in plaats van te vieren in een partijlokaal aan haar nachtdienst bezig was.

Marieke Kindt (SP.A-Groen): "Jammer dat er met de winnaars niet gesproken is"

Grote tevredenheid bij Marieke Kindt, lijsttrekker van SP.A-Groen. Het kartel van de twee partijen heeft zijn vruchten afgeworpen, want er wachten hen geen drie maar vijf zitjes in de gemeenteraad. "Super tevreden, wij wilden absoluut groeien, maar wij wilden ook in de meerderheid zitten. In de verandering met N-VA in de meerderheid geloven we niet. Jammer dat er niet met de echte winnaars gesproken is, dan werd de verandering plezant."

Carolien Ongena (CD&V): "Kiezer opteert voor een onervaren ploeg, ik wens ze veel geluk"

Ontgoocheling bij CD&V dat na vier legislaturen naar de oppositie verwezen wordt. "Ik zit achttien jaar in de politiek, en ben nog nooit in de oppositie beland. We zijn de grootste stijger in het aantal absolute stemmen, maar we kunnen het niet verzilveren in zetels. De verliezende partij stapt nu in de meerderheid, zo zit politiek in mekaar. Ik wens de coalitie van de onervarenheid veel geluk."

Stemmen bijna geteld: Open VLD houdt stand, N-VA verliest twee zetels, CD&V één, winst voor SP.A-Groen

Met de resultaten van zeven van de negen telbureaus lijken de verhoudingen voor de komende zes jaar in Destelbergen vast te liggen. Open VLD heeft het "machtsvacuüm" dat ontstaan is door het verdwijnen van vier stemmenkanonnen overleefd, de partij houdt acht zetels. Huidig coalitiepartner CD&V verliest één zetel, N-VA verliest er twee. Het kartel SP.a-Groen haalt 21,5 % en zal vijf zetels binnenrijven. Vlaams Belang haalt de kiesdrempel én een zetel met 7,2 %. We wachten nog op de resultaten van twee stembureaus.

FOTO. "Het ordewoord van deze verkiezingen? Spannend!"

Uw Nieuwsbladsite trok op deze hoogdag van de democratie zondagochtend langs de stembureaus in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum, het woonzorgcentrum Kouterhof in Heusden, de zaal van Pius X in de Bredenakkerstraat - waar de komst van een fotograaf even voor paniek en dringende telefoons zorgde - en de Burgstraat, waar het tegen de middag al erg rustig was. We ontmoetten ook de vier belangrijkste lijsttrekkers waarvan er drie kandidaat-burgemeester zijn. "We hebben ons best gedaan, we kunnen er nu niets meer aan veranderen. Maar het wordt ongemeen spannend", was de meestgehoorde commentaar.

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekster Elsie Sierens (Open VLD)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Morgen kiest u uw nieuwe bestuurders kiest, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Elsie Sierens van Open VLD.

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekker Wim Raman (N-VA)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Morgen kiest u uw nieuwe bestuurders, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Wim Raman van N-VA.

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekker Carolien Ongena (CD&V)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Nog vijf dagen voor u uw nieuwe bestuurders kiest, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Sommige politici hielden zich jammer genoeg niet echt aan de ja-nee spelregels, maar dat merkt u zelf wel in de antwoorden. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Carolien Ongena van CD&V.

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekster Henriëtte Scheire (Vlaams Belang)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Nog drie dagen voor u uw nieuwe bestuurders kiest, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Henriëtte Scheire van Vlaams Belang.

DE LAATSTE RONDE van lijsttrekster Marieke Kindt (Groen-SP.a)

De voorbije week kon u de belangrijkste programmapunten van de respectieve partijen lezen. Hopelijk klare taal in de soms eindeloos lange opsommingen van de toekomstplannen in uw gemeente. Nog vier dagen voor u uw nieuwe bestuurders kiest, tijd dus voor nog méér klare taal: de lijsttrekkers krijgen van ons het laatste woord. In tien vragen bekennen ze kleur, en voorspellen ze hoe het zondagavond zal eindigen. Voor henzelf, maar ook voor de collega's. Elke dag één bijdrage, in willekeurige volgorde. Klik en lees hieronder al de verkiezingsuitslag, volgens Marieke Kindt van Groen-SP.a.

Vlaams Belang: "Een veilige gemeente, met fietspaden en voetpaden"

Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: Vlaams Belang sluit de rij met de vierde vrouwelijke lijsttrekker Henriëtte Scheire.

CD&V: "Kinderopvang in Heusden, 40 serviceflats in centrum Destelbergen"

Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: CD&V licht het als voorlaatste toe met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Carolien Ongena.

Verkiezingsborden neergehaald in Houtstraat

Ligt het aan de afgelegen locatie met weinig sociale controle of gewoon aan het toeval, feit is dat de verkiezingsborden in de Houtstraat aan de oprit van de R4 het opnieuw hard te verduren kregen. Afgelopen nacht, tussen 1 uur en 1.30 uur werden ze afgebroken en vernield. Een beetje het uitzicht van een ferme windstoot, maar dat is natuurlijk weinig waarschijnlijk. De borden staken ruim een halve meter in de grond en hadden nog een extra steun gekregen. Twee weken geleden werden dezelfde borden al beklad, voor alle partijen. Met de boodschap 'zever'.

SP.a-Groen: "Faciliteiten voor inspraak en ontmoeting van de burgers voorzien"

Verkiezingsprogramma's, folders, sites: u bent ook een beetje de weg kwijtgeraakt? Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad-De Gentenaar trok naar de lijsttrekkers en vroeg hen om een top-3. Waaraan zal uw partij in de volgende legislatuur prioriteit geven? Geen vage beloftes, maar drie concrete zaken waaraan vanaf januari 2019 zal gewerkt worden, als de kiezer daarvoor een mandaat geeft. Klare taal, op minder dan twee weken van de verkiezingen: SP.a-Groen legt zijn plannen voor met lijsttrekker Marieke Kindt.

"Ik was de laatste, de langszetelende en...de kleinste OCMW-voorzitter"

Politiek Destelbergen-Heusden ziet er vanaf 2019 anders uit, wat het resultaat na 14 oktober ook is. Want een paar bekende Open VLD-kopstukken nemen afscheid van de lokale politiek. Liliane Lebon (75) is er één van. Ze was liefst vier opeenvolgende mandaten OCMW-voorzitter en is dus meer dan twee decennia vergroeid met het sociale en zorgleven in de gemeente. "Welzijn ging bij mij voor op het politieke spel", zegt Lebon, wier zoon Michaël Vercruyssen de familieband verderzet op de liberale lijst.

Causerie "Etiquette & De Butler": dienen en bediend worden met stijl

Een butler? U denkt dat hij alleen nog overleeft in die prachtige Engels films? Niets is minder waar. Wie er alles wil over vernemen en het verhaal wil horen van een dame die een carrièreswitch van jewelste maakte en nu anderen dient, is welkom op één van haar causerieën in Lochristi. "Etiquette & De Butler", alles wat u al altijd had willen weten, maar nooit durfde te vragen aan Corine Beyst. Lees hieronder hoe u kan inschrijven.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

15/10/2018

Plattelands Pret
15/10/2018

15/10/2018

Plattelands Pret
15/10/2018

14/10/2018

Nieuws
14/10/2018

14/10/2018

Nieuws
14/10/2018

MAKE-OVER: Joyce De Caluwé

Make Over
13/10/2018

MAKE-OVER: Joyce De Caluwé

Make Over
13/10/2018

12/10/2018

Nieuws
12/10/2018

12/10/2018

Nieuws
12/10/2018

11/10/2018

Woonkijker
11/10/2018

11/10/2018

Woonkijker
11/10/2018

11/10/2018

Nieuws
11/10/2018

11/10/2018

Nieuws
11/10/2018

10/10/2018

Nieuws
10/10/2018

10/10/2018

Nieuws
10/10/2018

09/10/2018

Nieuws
09/10/2018

09/10/2018

Nieuws
09/10/2018

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

10/25 °C
75 %
0 cm
2 km/h

Morgen

10/24 °C

Woensdag

12/21 °C

Donderdag

9/19 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 108 km; Trend: dalend
15/10/2018 18:05

Op dit moment staat er in totaal 108 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

E40 - A10: Gent -> Brussel: Ongeval ter hoogte van Merelbeke
15/10/2018 18:05

E40 - A10: Gent -> Brussel: Ongeval ter hoogte van Merelbeke

R4 Ring Gent: Destelbergen -> Zelzate: File vanaf Oostakker tot Gent-Zeehaven
15/10/2018 18:04

R4 Ring Gent: Destelbergen -> Zelzate: File vanaf Oostakker tot Gent-Zeehaven

E17 - A14: Kortrijk -> Antwerpen: File vanaf De Pinte tot Gentbrugge
15/10/2018 18:03

E17 - A14: Kortrijk -> Antwerpen: File vanaf De Pinte tot Gentbrugge

R4 Ring Gent: Mariakerke -> Zelzate: File vanaf Mariakerke tot Wondelgem
15/10/2018 18:03

R4 Ring Gent: Mariakerke -> Zelzate: File vanaf Mariakerke tot Wondelgem

R4 Ring Gent: Destelbergen -> St.-Denijs Westrem: File vanaf Melle tot Merelbeke
15/10/2018 18:02

R4 Ring Gent: Destelbergen -> St.-Denijs Westrem: File vanaf Melle tot Merelbeke

E40 - A10: Gent -> Brussel: File vanaf Zwijnaarde tot Wetteren
15/10/2018 17:56

E40 - A10: Gent -> Brussel: File vanaf Zwijnaarde tot Wetteren

E17 - A14: Gent -> Antwerpen: File ter hoogte van Destelbergen
15/10/2018 17:53

E17 - A14: Gent -> Antwerpen: File ter hoogte van Destelbergen

E17 - A14: Kortrijk -> Gent: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Waregem tot Kruishoutem
15/10/2018 09:32

E17 - A14: Kortrijk -> Gent: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Waregem tot Kruishoutem

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen