Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo


Snelnieuws

Lien Robbroeckx opvallendste nieuwkomer op CD&V-lijst

De lokale CD&V Destelbergen-Heusden stelde na het nieuwjaarsontbijt zondagmorgen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het huiswerk van de christen-democraten is net niet af: 22 van de 25 namen liggen vast, de overige drie wil lijsttrekker Carolien Ongena de komende weken overwegend sprokkelen bij jongeren. Een derde van de lijst wordt ingevuld door 7 nieuwe namen die hun eerste politieke stappen zetten. Lien Robbroeckx, die de voorbije maanden de spreekbuis was voor de kasseienkwestie in de Wellingstraat, is de meest opvallende naam.

Mieke Mertens en Eveline Hoste opvallende namen op Open VLD lijst

Mieke Mertens, partner van de betreurde liberale schepen Yves De Lausnay, en ex Miss Belgian Beauty Eveline Hoste, die een vastgoedkantoor runt in het centrum van Destelbergen, zijn de opvallendste nieuwkomers op de Open VLD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Samen met een rist andere kandidaten werden ze voorgesteld op de nieuwjaarsreceptie van de partij zaterdagavond. Volgens uittredend burgemeester Marc De Pauw had Open VLD geen enkele moeite om volwaardige kandidaten met goesting te vinden. Lijsttrekker en huidig schepen Elsie Sierens noemde hij zijn "gedroomde opvolgster."

Komt Miss België vanavond misschien uit Heusden ?

Vanavond is het zover: in Plopsaland De Panne verdedigt onze dorpsgenote Gaëlle Debruyne haar kansen op de titel van Miss België. De kleindochter van perscollega Manu - vandaag bekend als correspondent van FC Destelbergen en redacteur bij Wegwijs - werd eerder eerste eredame bij Miss-Oost-Vlaanderen. Emilie Van Ooteghem werd toen Miss Oost-Vlaanderen en is meteen de tweede provinciegenote uit Zwijnaarde die meedingt naar de eeuwige roem. Gaëlle interviewden wij al eerder voor Het Nieuwsblad, vandaag vindt u nog een uitgebreid interview met haar in de gedrukte weekendkrant De Gentenaar.

Daisy en Maya riskeren hun leven voor losgeslagen paarden: “We deden wat we konden, maar kregen de dieren niet van de sporen”

Twee vrouwen uit Destelbergen en Lochristi hebben dinsdagavond hun leven geriskeerd om twee paarden van de treinsporen te halen. De dieren waren even verderop ontsnapt en liepen in de Burgstraat in Destelbergen in paniek de sporen op. “We konden die dieren toch niet aan hun lot overlaten”, klinkt het bij Daisy van Waeyenberghe en ­Maya De Vliegher.Politieke partijen maken zich op voor nieuwjaarsrecepties

De nieuwjaarsrecepties volgen elkaar in een snel tempo op, en voor de politieke partijen zijn die dit keer erg belangrijk met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Voor verschillende partijen wordt het ook het moment om voor het eerst uit te pakken met nieuwe namen op de samen te stellen lijst, en wellicht hier en daar ook een witte merel. Uw gemeentesite van Het Nieuwsblad houdt de vinger aan de pols rond verkiezingsnieuws, en lijst hieronder de festiviteiten van de komende weekends al eens toe.

FOTO. Prinsessen, vliegtuigen en een toiletmonster: een bonte stoet trekt door het centrum

De Boekenpauw, de Gouden Griffel, het Zilveren Penseel, de Gouden Uil: noem een prestigieuze prijs in jeugdboekenland en illustrator van prentenboeken Carll Cneut (48) heeft hem al in zijn bezit. De West-Vlaming trok dinsdag met 270 kinderen uit de tweede leerjaren van onze basisscholen van het JGC naar de bib. Prinsessen, vliegtuigen, giraffen en toiletmonsters: ze hadden heel wat bekijks langs de Dendermondesteenweg. Meteen een voltreffer voor het project "Illustrator in Residence" waar de bibliotheek mee uitpakt.

Oost-Vlaamse Sportring 2017 voor wielrenster Griet Hoet

Tandemrijdster Griet Hoet kreeg maandagavond in het Gentse ICC de Sportring 2017 voor haar verdienste in de G-sport. Griet vormt een onafscheidelijk duo met Anneleen Monsieur in het tandemrijden. Onlangs waren beide dames nog te zien op de Gentse Zesdaagse, en natuurlijk ook op de eerste Heusden Koers voor G-sporters. Vorig jaar behaalden ze brons op de Paralymics in Rio in de individuele achtervolging. Provinciaal gedeputeerde Hilde Bruggeman reikte voor het laatst de Sportringen van Oost-Vlaanderen uit, want de provincies verliezen vanaf 1 januari 2018 onder meer hun bevoegdheden op het vlak van sport.

FOTO. Ook op zondag kerstmarkt in Heusden

Heusden beleefde zondag zijn tweede luik van de kerstmarkt. Zaterdag was het al koppen lopen, en gisteren in de late middag waren de fans van het kerstgebeuren opnieuw op de afspraak. De Middenstand van Heusden en van Destelbergen had kleingeldbussen geplaatst, dat leverde liefst 40 kilogram - goed voor zo'n 250 euro - op. De uitbaters van Café De Matroos en van 't Hof van Heusden overhandiden het bedrag aan directeur Chris Sijbers van het Centrum voor Ambulante Revalidatie De Steijger. De som zal aangewend worden om kansarme gezinnen financieel een handje toe te steken.

Ook in Heusden openen de reuzen de kerstmarkt

Net als in Destelbergen - waar het evenement Winterdorp heette - heeft deelgemeente Heusden dit weekend haar kerstmarkt. En net als bij de buren werd die zaterdagavond ook feestelijk ingewandeld door de plaatselijke reuzen: Beatrijs, Willem en hun kroost. En ook hier hadden ze iets te vieren, want ook zij werden onlangs erkend als immaterieel Vlaams erfgoed. Schepenen Liliane Lebon, Elsie Sierens en André De Groote mochten hen de officiële labels op de mouw spelden. Met dank aan Marc Couwels natuurlijk, de voorzitter van GeMuDes en de drijvende kracht achter de recente "reuzeninvasie" die onze gemeente de laatste maanden aandoet.

Diamant voor Firmin en Suzanne... maar wie is nu de baas?

Firmin Van Rijsselberghe (84) en Suzanne Rogiers (84) vierden vrijdag hun diamanten jubileum in woonzorgcentrum Kouterhof, waar de jubilarisse sinds kort verblijft. Een geanimeerd feestje werd het daar, want Firmin en Suzanne hebben nog graag hun zegje en dat maakten ze ook duidelijk aan het schepencollege en het OCMW-bestuur. Zo wisten we al snel dat Suzanne de baas is - iets waar Firmin geen probleem mee heeft gezien ze zes weken ouder is - en dat hij zijn biezen had mogen pakken als hij in zijn jonge jaren ruiter was gebleven en Suzanne met het werk had laten zitten. Klare taal, misschien ook wel het geheim van zestig jaar huwelijksgeluk?

Ook Destelbergen geniet nu van UiTPAS

Het Gentse UiTPAS heeft er twee spelers bij: ook Merelbeke en Destelbergen sluiten nu aan bij het initiatief dat nu UitPAS Regio Gent heet. Het samenwerkingsakkoord daarvoor werd gisteren ondertekend in Merelbeke. Het UiTPAS is een spaarkaart waarmee u aan cultuur en sport kan doen. Zwemmen, sporten, deelname aan een jeugdkamp, bibliotheekbezoek, toneel, film, muziek: het levert punten op waarmee u korting of gratis tickets krijgt. Vanaf 1 januari 2018 speelt Destelbergen dus ook mee, en vormen de drie gemeenten een grote regio waar u in totaal op meer dan 150 plaatsen uw voordeel kan doen.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

Ivan Pecnik

Wintergroeten
09/12/2017

Ivan Pecnik

Wintergroeten
09/12/2017

WONEN - Ivan Van Mossevelde

Tendens Wonen
09/12/2017

WONEN - Ivan Van Mossevelde

Tendens Wonen
09/12/2017

LIFESTYLE: BETOVERENDE OGEN

Tendens Lifestyle
08/12/2017

LIFESTYLE: BETOVERENDE OGEN

Tendens Lifestyle
08/12/2017

Dylan Bronn

BuffaloTV
08/12/2017

Dylan Bronn

BuffaloTV
08/12/2017

07/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
07/12/2017

07/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
07/12/2017

07/12/2017

Nieuws
07/12/2017

07/12/2017

Nieuws
07/12/2017

06/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
06/12/2017

06/12/2017 - OOSTERZELE

De Burgemeester
06/12/2017

06/12/2017

Nieuws
06/12/2017

06/12/2017

Nieuws
06/12/2017

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

4/6 °C
67 %
8 cm
32 km/h

Morgen

1/11 °C

Vrijdag

1/5 °C

Zaterdag

-1/5 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 0 km; Trend: stabiel
17/01/2018 03:00

Op dit moment staat er in totaal 0 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

E17 - A14: Antwerpen -> Gent: Wegenwerken ter hoogte van Waasmunster
17/01/2018 02:22

E17 - A14: Antwerpen -> Gent: Wegenwerken ter hoogte van Waasmunster

E40 - A10: Oostende -> Brussel: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Aalter tot Erpe-Mere
16/01/2018 22:36

E40 - A10: Oostende -> Brussel: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Aalter tot Erpe-Mere

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen