Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo


Snelnieuws

"Dansen in het zonlicht" is de nieuwe dichtbundel van Tine Hertmans

Eerste dorpsdichter Tine Hertmans stelde zondagmorgen in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum haar vierde dichtbundel "Dansen in het zonlicht" voor. De gedichten over leven en liefde werden verpakt in een erg gemoedelijke aperitiefbabbel, waarin Tine aan Stijn Brouns van de gelijknamige Theater- en Filmschool een af en toe verrassende inkijk in haar carrière gaf. En de vragen, die mocht ze voor een keer zelf verzinnen.

" 't Flessengeluk" nodigt uit voor wijndegustatie

Vroeger heette het Drankenhandel De Clercq-Ponnet, op de hoek van de Zandakkerlaan, sinds april 2012 is het bij Dirk D'Huyvetters herdoopt tot " 't Flessengeluk". Volgend weekend 17 en 18 november kan u er kennis gaan maken met het ruime aanbod wijnen tijdens een degustatie. "De mensen kennen ons natuurlijk als drankendepot, maar we willen bij deze gelegenheid ons concept eens extra in de kijker zetten, met aandacht voor de wijnwinkel", vertelt Dirk ons op een drukke namiddag in zijn zaak.

Van abstract tot figuratief: rusteloze duizendpoot Georges Heerman schildert het

Concerten organiseren, twee romans schrijven, dichtbundels op de markt brengen, tot een authentieke Destelbergense film maken die vier zalen van de Decascoop deed vollopen: noem het en oud-schepen en ere-provincieraadslid Georges Heerman uit Destelbergen deed en doet het. U kan er een beetje smalend over doen, maar vooral: niemand doet het hem na. Vrijdagavond opende de creatiefste politicus zijn meest recente tentoonstelling in kunstgalerij Papageno in de Kerkkouterrede. Negentig schilderijen, het resultaat van twee jaar inspiratie. Niet de grootste, maar zonder twijfel de meest productieve aller schilders. Ook vroegere radiostem en advocate Fien Sabbe stond erbij en keek ernaar.

Vredesbeweging Vlaamse Oud-Strijders (VOS) herdenkt "vuile" oorlog

De Vredesbeweging van Vlaamse Oud-Strijders (VOS) pleitte op deze Wapenstilstandsdag aan het monument in Destelbergen tegen de wapenleveringen van ons land aan oorlogvoerende naties, en bracht de "vuile" oorlog van een eeuw geleden in herinnering. VOS-secretaris Hugo De Smet bedankte ook schepen Luyckx voor de vele jaren dat de plechtigheid werd georganiseerd aan het monument van Destelbergen. Met "ik weet niet hoe het volgend jaar zal zijn", refereerde hij al naar de gemeenteraadsverkiezingen die dan net achter de rug zullen zijn. Al loopt de legislatuur uiteraard pas af op het einde van het kalenderjaar. Behalve schepen Luyckx en schepen Ongena woonde ook een ruime delegatie van N-VA de dienst in de kerk en de bloemenhulde van de VOS, het schepencollege en de gemeenteschool bij.

Burgemeester Marc De Pauw (Open VLD) verlaat na vier ambtstermijnen de politiek

Burgemeester Marc De Pauw is geen kandidaat meer bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. Ook OCMW-voorzitter en partijgenote Liliane Lebon verlaat het politieke toneel. Meerderheidspartij Open VLD, die samen bestuurt met CD&V, schuift Elsie Sierens - in maart aangesteld als nieuwe schepen na het overlijden van schepen Yves De Lausnay - naar voren als de nieuwe lijsttrekker van de liberalen in Destelbergen en Heusden. Enkele weken geleden liet schepen Rose Leirens (Open VLD) ook al weten de gemeentepolitiek te verlaten.

Champions League-sfeer bij de U10 KFC Heusden- FC Destelbergen

Het was vooraf aangekondigd: de derby bij de jeugdploegen U 10 tussen KFC Heusden en FC Destelbergen van afgelopen zaterdag moest een topper worden, en zou qua sfeer niet onderdoen voor het dorpstreffen van de "grote jongens" in de provinciale reeksen. Met veel volk, de CL-hymne, rookbommen en zelfs Bengaals vuur. Thuistrainer Gregory Brien hoopte vooral dat de jongens zich op voetbalvlak zouden kunnen uitleven. Helaas bleek het Champions League-gevoel niet echt aan te slaan bij de bezoekertjes van FC Destelbergen: de rook en het Bengaals vuur achter het doel waren niet echt een opsteker, in die mate dat verschillende spelertjes van FCD zelfs aan het wenen waren.

FC Destelbergen boekt vierde opeenvolgende winst

FC Destelbergen blijft in de winning mood: in derde provinciale B boekt het deze middag thuis de vierde zege in evenveel weken. Tegen VC Zevergem werd het 2-1. De doelpunten waren van Jeroen Van Poucke en in het slot van de match van Laurens Daemers. Tussendoor was er een onterechte penalty die werd omgezet door de bezoekende kapitein. Ook KFC Heusden vond vlotjes de weg naar het mandje van de tegenstander: het haalde een ouderwetse 5-1 score tegen VV 9000 Gent. Dubbele winst dus voor onze teams in de provinciale afdeling.

FOTO. "Maestro Renard & Co": muziek verzacht de zeden van de sluwe vos

Reynaert, we zagen hem al in heel wat gedaantes door Destelbergen sluipen. Bij de opening van het jaar was hij de slinkse dief die achter de rug van cultuurschepen De Groote een beeldje stal, zaterdag was hij nog even springlevend en overtuigend, al kwam hij vanuit een andere hoek van het JGC het podium opgestormd. De versie van het verhaal van Tatertheater hield de goedgevulde zaal in de ban, en de muziek van de Koninklijke Gemeenteharmonie van Heusden verzachtte de zeden en vooral de streken van de sluwe vos.

En nu... een muzikale versie met "Maestro Renard & Co"

Het Reynaertjaar gaat zijn laatste maanden in, maar de sluwe vos doorkruist Destelbergen en Heusden nog heel intens: nu vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober krijgt u zelfs een muzikale versie van "Maestro Renard & Co", door onze eigen Koninklijke Gemeenteharmonie. Tatertheater geeft het verhaal op een eigenzinnige en originele manier vorm. Een aanrader voor wie de sluwe streken van Reineke Fuchs - zo kennen we hem in het Duits - eens vanuit een andere hoek wil bekijken.

Woonzorgcentrum Kouterhof rijft vierde Smiley binnen

Op de Dag van de Zorgkundigen zette wzc Kouterhof dit jaar zijn keukenpersoneel in de kijker. En terecht, want het woonzorgcentrum mocht als één van de eerste in Vlaanderen met een vierde opeenvolgende Smiley pronken, een label dat aantoont dat er een geloofwaardig systeem van voedselveiligheid wordt gehanteerd. Een brede glimlach dus ook bij directeur Caroline Laeremans: "We zijn er uiteraard trots op. Elke dag geven de keukenmedewerkers het beste van zichzelf, in 200 warme maaltijden. Niet alleen voor onze eigen 101 bewoners, maar ook voor de residenten van de serviceflats De Lijsterbes en De Vlierbes, voor het dagverzorgingscentrum De Triangel en voor het sociaal restaurant."

Artmusic wordt pizzeria 'Matteo e Aurelie' op Dendermondesteenweg

Het pand kent u ongetwijfeld en het verhaal erachter ook: wij sommen het nog eens voor u op, want de snackbar van enkele jaren geleden op de Dendermondesteenweg 753 werd een broodjeszaak, de broodjeszaak werd een vip-bar, Very Italian Passion. De Italiaanse passie werd twee jaargeleden muziekschool Artmusic, en jawel: vanaf nu keert het gebouw terug naar de horeca, met pizzeria Matteo e Aurelie. De tweede pizzeria op loopafstand in het centrum van Destelbergen, want aan het vernieuwde kruispunt met de Koedreef kan u uw honger stillen bij Mondo. Later leest u er hier meer over, ondertussen krijgt u nog eens het tweede meest gefotografeerde gebouw van Destelbergen in beeld.

Met Haasbilkwegel heeft Destelbergen er weer een trage weg bij

Vorig weekend werd onder de laatste zomerzon de Haasbilkwegel officieel ingewandeld, de wegel die de Damvalleistraat met de Damvalleisingel -rondom het Damvalleimeer - verbindt. Meteen ook een nieuwe, vierde, toegang tot het meer zelf. Wie interesse heeft voor toponymie: 'haas' verwijst uiteraard naar het dier dat er in het wild voorkomt, een 'bilck' is een lagergelegen en door grachten omsloten grasland in privégebruik. De naam "Haesbilck' komt voor het eerst voor in een koopakte uit het begin van de achttiende eeuw.

Kruispunt Koedreef en Dendermondesteenweg is opnieuw open

Het kruispunt Koedreef - Dendermondesteenweg in het centrum van Destelbergen is opnieuw opengesteld. Vanaf maandag zouden ook de verkeerslichten in een voorlopig regime opnieuw werken. Vandaag zondag was dat niet het geval, alhoewel het eerder was aangekondigd. Met de definitieve ontsluiting van de Koedreef komt er niet alleen een einde aan tien jaar ontwikkeling van de site Bergenmeers, maar wordt de Kerkham opnieuw een autoluwe straat. Vanaf komende week is de doorsteek vanuit de Kerkham naar de parking Bergenmeers ook opnieuw afgesloten met een slagboom.

Groene MOS-vlag wappert boven Pius X en boven Wonderwijs Haenhout

Acht Oost-Vlaamse scholen mochten eind vorige week voor twee jaar de groene MOS-vlag hijsen voor hun inzet en bekommernis om het milieu. Daaronder liefst twee scholen uit eigen gemeente: Vrije Basisschool Pius X op het Eenbeekeinde en de wijkschool Wonderwijs Haenhout, waarover u nog uitgebreid in onze krant kon lezen eerder deze week. Voor beide een internationale erkenning voor hun sterke werking rond milieuzorg en duurzaamheid.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

Bakker

TwerkT
21/11/2017

Bakker

TwerkT
21/11/2017

20/11/2017 - MOERBEKE

De Burgemeester
20/11/2017

20/11/2017 - MOERBEKE

De Burgemeester
20/11/2017

WONEN - HET DENKBARE HUIS

Tendens Wonen
19/11/2017

WONEN - HET DENKBARE HUIS

Tendens Wonen
19/11/2017

19/11/2017

Vlaanderen regionaal
18/11/2017

19/11/2017

Vlaanderen regionaal
18/11/2017

LIFESTYLE: Gamen

Tendens Lifestyle
18/11/2017

LIFESTYLE: Gamen

Tendens Lifestyle
18/11/2017

16/11/2017 - GAVERE

De Burgemeester
16/11/2017

16/11/2017 - GAVERE

De Burgemeester
16/11/2017

16/11/2017

Nieuws
16/11/2017

16/11/2017

Nieuws
16/11/2017

15/11/2017 - GAVERE

De Burgemeester
15/11/2017

15/11/2017 - GAVERE

De Burgemeester
15/11/2017

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

2/11 °C
88 %
0 cm
1 km/h

Morgen

10/12 °C

Dinsdag

9/12 °C

Woensdag

9/12 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 1 km; Trend: stabiel
19/11/2017 20:26

Op dit moment staat er in totaal 1 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen