Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo


Snelnieuws

Heusdenkoers: "Viani is naar het schijnt de favoriet. Het zegt mij wel iets"

Het is gebeurd: voor de 69ste keer is Heusdenkoers van start gegaan vlak voor taverne Britannia. Honderdenelf deelnemers, met een handvol profrenners, en meerdere Argentijnen en Chilenen en zelfs een Boliviaan op de startlijst. Alle aandacht ging bij de start natuurlijk naar de topper die in extremis aan het deelnemersveld werd toegevoegd, olympisch en Italiaans nationaal kampioen Elia Viviani. Niet iedereen is koerskenner natuurlijk, veel mensen komen ook gewoon voor de unieke ambiance. "Viani, dat zou de favoriet zijn. De naam zegt mij wel iets", zegt een bruingebrande dame die net haar welverdiende vakantie achter de rug heeft. Bij de talrijke bookmakers toppen Viviani en zijn ploegmaat Iljo Keisse natuurlijk. Twee keer uw inzet terug als zij straks het zegegebaar maken in de Tramstraat. Straks meer.

Heusdenkoers haalt met Elia Viviani in extremis nog een topper binnen

Morgen is het opnieuw het hoogfeest van de kermiskoersen in en om Heusden. In laatste instantie is er aan het deelnemersveld nog een topper toegevoegd: niemand minder dan Elia Viviani, ploegmaat van die andere blikvanger, Iljo Keisse draait mee rondjes en finisht (hopelijk) rond half zes in de Tramstraat. "Het is trouwens via Iljo dat we de Italiaanse ster van Quick Step-Floors nog hebben kunnen strikken", laat secretaris Bart Clauwaert ons met gepaste fierheid weten.

FOTO. Oldtimers rollen over de rode loper

Master of ceremony Guy De Schuyter was zondagmiddag alweer in zijn nopjes, zelfs een walm van een uitlaat van een oldtimer kon de pret niet bederven toen liefst 338 oldtimers over de rode loper bolden in het centrum van Heusden. Ze kregen stuk voor stuk de eer die zij verdienden, met een beetje technische uitleg en een kwinkslag bovenop. Techniek in combinatie met retrostijl, het maakt iedereen gelukkig. Na et ontbijt en de rondrit die onder meer naar het Canadees Oorlogsmuseum in Adegem leidde, was het tijd voor de parade voor de Britannia, ofte de "Concours d' Elégance". Voor wie het allemaal te vlug ging, was er nadien nog tijd en (een heel klein beetje) ruimte om de bolides van dichtbij te bewonderen. Kijken mocht, aankomen liefst niet.

Wereldkampioen en bronzen medaillewinnaar op G-koers in Heusden

Heusdenkoers, dat is al langer meer dan de eliterenners die dinsdag hun rondjes rijden. Het wielerspektakel begint al op zaterdag 11 augustus, met de dameskoers om 16 uur, en die wordt om 13 uur voor het tweede jaar op rij voorafgegaan door de G-koers, waarin onze lokale vedetten Griet Hoet en Anneleen Monsieur natuurlijk aantreden in de tandemklasse. Goed nieuws voor de organisatie is dat de kersverse wereldkampioen Kris Bosmans (klasse C3) én de bronzen medaillewinnaar Louis Clincke (C4) van afgelopen zondag in het Italiaanse Maniago aan de start staan.

Net geen podium voor Heusdens-Melse tandem Griet Hoet en Anneleen Monsieur

Onze regiorensters Griet Hoet en Anneleen Monsieur hebben geen eremetaal kunnen veroveren op het WK Para-cycling in het Italiaanse Maniago. De dames finishten vrijdag in de tijdrit over 27,2 km als vierde, en haalden daarmee net het podium niet. "Opnieuw gestrand op de vierde plaats, dat is zuur, net als vorig jaar in Zuid-Afrika", aldus het tandemduo dat op vijftien seconden van het podium strandde. In de wegrit zondagmiddag finishten Hoet en Monsieur in hun reeks op de zesde plaats, en dat hebben ze vooral te danken aan hun doorzettingsvermogen.

"Er wagen zich zelfs nog zwemmers in het Damvalleimeer"

Waarschuwingen, we slaan ze nogal eens in de wind. Ondanks de strenge richtlijnen op en rond het Damvalleimeer na een bacteriële besmetting die al van de eerste week van juli aan de gang is en al tientallen vogels het leven kostte, wordt er nog gevist en zelfs gezwommen in het mooiste stukje natuur van Destelbergen. "Onverantwoord", zegt schepen van Leefmilieu Elsie Sierens (Open VLD). De gemeente plaatste nieuwe waarschuwingsborden op vier strategische plaatsen en verhoogt ook het toezicht. Voor de veiligheid van mens en dier.

GP Maurice Raes, dan Heusden Koers, vanaf nu Grote Prijs Willy Haemerlinck

Volgende week dinsdag is het weer zover: de hoogdag van Heusden en de 20 000 wielerliefhebbers die afzakken naar het wereldkampioenschap der kermiskoersen. Wie Heusden Koers zegt, denkt aan ere-voorzitter Willy Haemerlinck, nog altijd de meest opgemerkte personaliteit in de volgwagen in de Tramstraat. Willy krijgt op zijn 85ste de eer die hij verdient: vanaf nu draagt de koers zijn naam. Een mooi gebaar naar de man die de koers zijn uitstraling gaf die hij vandaag nog altijd heeft.

Benefietetentje voor "Red een Kind"

Heusden Kermis komt eraan, en dat betekent dat u al eens de voeten onder tafel mag steken en zelf niet hoeft te koken. Het kan al bij het begin van het kermisweekend op zaterdag 11 augustus. Beni Monsecour en zijn team bereiden dan voor u heerlijk stoofvlees met frietjes, ten voordele van zijn weeshuisproject Red een Kind. Heel wat eters hebben zich al aangemeld, maar inschrijven is nog steeds mogelijk voor het benefieteetfestijn in de zaal van De Matroos in de Magerstraat 13 in Heusden. Lekker eten, en er een fantastisch project mee steunen, waar wacht u nog op?

FOTO. Op voetbalkamp, ook dat is vakantie

Voetbalkampen, ze maken net als alle andere kampen deel uit van de lange zomervakantie. Afgelopen week was er een Mido-voetbalstage in Destelbergen, overigens een samenwerking tussen SK Lochristi en FC Destelbergen. Fotografe Christine Vergauwen stond er langs de lijn, en maakte een fotoreportage over de jeugd en het populairste balspelletje ter wereld. Klik en kijk naar al dat aanstormend voetbaltalent uit onze contreien. Van Messi over Ronaldo tot Buffalo's en Bruggelingen. Met de outifts zit het in elk geval al goed.

"Het Appelhuis" is het nieuwe voorleesboek van Tine Hertmans

Het minste dat je van dichteres en schrijfster en voormalig dorpsdichter Tine Hertmans kan zeggen, is dat ze ondanks haar hobbelig gezondheidsparcours erg productief is. Aan haar al uitgebreid oeuvre voegt ze nu "Het Appelhuis" toe, een fijn voorleesboek - of boek om zelf te lezen - voor kinderen vanaf acht jaar. Het ligt nog net niet in de winkel, maar wie zo snel mogelijk het avontuur van de wormenfamilie in huis wil hebben, kan het nu al bestellen. Nog opmerkelijk is dat Tine in zee gaat met de gloednieuwe uitgeverij Gandaboeken, en dat is dan weer het nieuwe geesteskindje van Dirk Willaert die u kent van de historische Ganda-reeks.

FOTO. Iedereen wil kennismaken met de OKay op de Laarnebaan

Afgaand op de belangstelling tijdens de openingsreceptie van buurtsupermarkt Okay op de Laarnebaan, lijkt het dat iedereen echt zit te wachten op deze nieuwe keten in eigen gemeente. "Het lijkt wel of heel Heusden hier is". "Dit is toch niet normaal!", waren de eerste commentaren die we hoorden toen we op de overvolle parking een overigens nutteloos ritje maakten met de wagen. Honderden mensen stonden toen al buiten aan de ingang van de gloednieuwe OKay te wachten om een kijkje te nemen en vooral een glaasje cava en een hapje te nuttigen. Vanaf woensdagmorgen kan u gaan winkelen in de nieuwe zaak. Store Manager Marijke Viellefont kan alleen maar hopen dat er evenveel klanten langskomen als op de openingsavond.

Nele Van Hoyweghen spreekt vandaag de Verenigde Naties toe in New York

Vele geëngageerde jongeren dromen er misschien van, maar voor Nele van Hoyweghen uit Lochristi is het vandaag echt: de negentienjarige Lootse studente bio-ingenieur spreekt vandaag de Verenigde Naties toe in New York. Zoals u hier eerder kon lezen, doet ze dat vanuit haar functie als jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad. Op de derde commissievergadering, tijdens het High Level Politicial Forum (HLPF), zal ze het hebben over het belang van jongerenparticipatie.

WTC Heusden klaar voor de Bultjesfietstocht

Morgen is het weer zover: wielertoeristenclub SK Heusden maant de sportievelingen aan voor de Bultjesfietstocht. Er is keuze uit de 105 km, een fietstocht langs rustige landelijke wegen richting Vlaamse Ardennen. Zoals de naam doet vermoeden een rit met enkele gekende (Taaienberg - Valkenberg - Berendries) en minder gekende Bultjes. Wie het iets bescheidener doet, kan voor de 60 km gaan, richting Sint-Lievens-Esse. Een parcours dat een beetje minder geaccidenteerd is. Voor de 40 km naar Balegem, kan er alleen in Heusden gestart worden.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

Du Progres - Gent

Terrasspecial
13/08/2018

Du Progres - Gent

Terrasspecial
13/08/2018

13/08/2018

Nieuws
13/08/2018

13/08/2018

Nieuws
13/08/2018

11/08/2018

Vlaanderen regionaal
11/08/2018

11/08/2018

Vlaanderen regionaal
11/08/2018

Brasvar cote a l'os

Zomergrillen
11/08/2018

Brasvar cote a l'os

Zomergrillen
11/08/2018

11/08/2018

Vakantievrienden
11/08/2018

11/08/2018

Vakantievrienden
11/08/2018

Pairi Daiza - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Pairi Daiza - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Woodstoxx - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Woodstoxx - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Senior Homes - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Senior Homes - tip 1

Zomertip
11/08/2018

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

16/ °C
75 %
0 cm
0 km/h

Morgen

14/26 °C

Donderdag

13/27 °C

Vrijdag

13/23 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 61 km; Trend: dalend
14/08/2018 18:30

Op dit moment staat er in totaal 61 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is normaal voor een werkdag op dit moment. De trend is dalend

E40 - A10: Brussel -> Gent: File ter hoogte van Wetteren
14/08/2018 18:28

E40 - A10: Brussel -> Gent: File ter hoogte van Wetteren

E40 - A10: Brussel -> Oostende: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Wetteren tot Beernem
14/08/2018 11:26

E40 - A10: Brussel -> Oostende: Mobiele onderhoudsvoertuigen vanaf Wetteren tot Beernem

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen