Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo

Recent nieuws


Snelnieuws

Hippoliet en Tine trouwden na zes weken... en het duurt al 65 jaar

Gezond en gelukkig oud worden, het kan in Destelbergen-Heusden. Nadat er eerder deze week al een briljanten en een gouden huwelijk gevierd werd, omgordden de schepenen - ruim in getal - zaterdagmorgen alweer hun sjerp voor 65 jaar huwelijksgeluk: Hippoliet De Vlieger (85) en Clémentine - zeg maar Tine - De Munter (86) uit de Steenvoordestraat kwamen op de koudste 17 maart uit de weerstatistieken zelf naar het gemeentehuis om de fraaie medaille van het koningspaar op te halen. Vurige en oprechte liefde was (en is) het, want zes weken nadat ze elkaar ontmoetten, huwden ze al. Tot op vandaag. Na de eerste kus in rechte lijn naar het gemeentehuis, zeg maar.

U21 FC Destelbergen wint topper tegen Melle met 2-1

De competitie in de hoogste gewestelijke reeks A (niveau 3) zal een spannend slot krijgen. De U21 van FC Destelbergen won zaterdag de topper tegen Cercle Melle met 2-1 en komt voorlopig aan de leiding. FC Destelbergen heeft het hoogst aantal gescoorde doelpunten in de reeks en had ook in de topper doorlopend overwicht. Vier ploegen zullen onderling beslissen over de titel. Behalve FCD en Cercle Melle zijn dat FC Wetteren en Houtem. Leuk detail is dat de drie laatste ploegen nog onderlinge matchen moeten spelen. Destelbergen heeft die klus ondertussen geklaard.

FOTO. Schepen Luyckx viert jubileum... aan de andere kant

Ongewoon scenario vrijdag in de vooravond ten huize van eerste schepen Raymond Luyckx (75) en zijn echtgenote Denise De Mol (77): voor één keer zakten collega's André De Groote, Elsie Sierens, Liliane Lebon en Carolien Ongena naar de Molenstraat af, om Raymond en Denise zelf in de bloemetjes te zetten voor hun gouden huwelijksjubileum. "Naar het gemeentehuis komen? Geen sprake van, dan ben je drie uur kwijt", aldus de eerste schepen, die op de bloemisterij van zijn zoon Guy momenteel niet gemist kan worden. "Superdrukke weken met de perkplanten die tegen 1 mei klaar moeten zijn, en duizenden azalea's die we moeten leveren, onder meer voor de Chiro", klonk het.

N-VA in diepe rouw: "Met Roland zijn we een steunpilaar kwijt"

De N-VA-afdeling Destelbergen-Heusden is in diepe rouw. "Roland Kerckaert noemde mij zijn politieke zoon of zijn politieke opvolger", aldus een aangeslagen fractieleider Wim Raman, die vanuit het buitenland reageert op het droevige nieuws van het overlijden van de oud-VU-schepen. "Hij heeft mijn leven een bepaalde wending gegeven en ligt mee aan de basis van de goede werking van onze lokale afdeling. Op de Nieuwjaarsreceptie zes weken geleden heb ik in het interview met Jan Becaus regelmatig verwezen naar Roland. Ik hoop vooral dat het hem nog plezier heeft gedaan."

Oud-Volksunie-schepen Roland Kerckaert (83) overleden

Oud-schepen Roland Kerckaert is donderdagmorgen overleden. Hij was bestuurslid van de lokale N-VA en ook van de Ouderenadviesraad en van tal van andere verenigingen. Roland Kerckaert was gemeenteraadslid voor de Volksunie tussen 1977 en 1995, en in de periode 2001-2002. Tussen 1986 en 1989 bekleedde hij een schepenambt. Eind september 2002 kreeg hij de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid. De echtgenoot van Gaby Geldolf - tot september 2016 zelf gemeenteraadslid voor N-VA,- lag ook mee aan de basis van "Fietsclub Admiraal" toen die begin jaren '70 werd opgericht. Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA werd de overleden politicus nog in de kijker gezet als mentor van huidig fractievoorzitter en lijsttrekker Wim Raman. Later leest u hier reacties op zijn overlijden.

CD&V-lijst voor gemeenteraadsverkiezingen is nu volledig

Op de nieuwjaarsreceptie midden januari stelde CD&V de bijna volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. "De drie resterende namen sprokkelen we in de komende weken bij de jongeren", aldus lijsttrekker Carolien Ongena. Ondertussen is het oranje huiswerk volledig afgewerkt: Met Laura Van Rentergem (20), Ester De Hondt (22) en Stephanie Cassiman (19), de benjamin van de lijst, zijn de 25 kandidaten voor de christendemocraten bekend. Op het nieuwjaarsontbijt werd de jonge garde al ingeleid met Bram Schepens (22) en Eline Depouillon (22). Vijf jongeren dus in totaal.

Nog zes maand extra padelplezier aan sportpark Bergenmeers

De pop-up padelterreinen op het voetbalveld voor het JGC blijven tot eind augustus bespeelbaar. De tijdelijke terreinen waren initieel voorzien tot eind maart 2018, maar die termijn wordt verlengd tot na de zomervakantie. De sombere herfst en vooral de late en koude winter die we achter de rug hebben was niet de ideale setting voor een leuke partij padelplezier. Initiatiefnemer Tennis Vlaanderen geeft tennisclub Racso de kans om de overeenkomst met een klein half jaar te verlengen, iets waar het gemeentebestuur mee instemde.

Elisabeth Kindt is Junior Journalist van het Davidsfonds

Elisabeth Kindt uit 6 LB van Vrije Basisschool Pius X kaapte deze morgen de hoofdprijs weg op de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. Op het gemeentehuis van Destelbergen mocht ze uit handen van cultuurschepen André De Groote een stevig boekenpakket in ontvangst nemen, samen met een extra presentje van het gemeentebestuur. Wanneer haar familienaam een belletje doet rinkelen, dan hoeft u niet ver te zoeken: Pieter Viktor Kindt, de huidige dorpsdichter van Destelbergen, is de fiere papa wiens neus zondagochtend terecht mocht krullen.

Heusdenaar Arno Monsecour voetbalt drie jaar langer bij Sporting Lokeren

Supporters van Sporting Lokeren hebben niet hun beste jaar achter de rug, maar kunnen nu toch opgelucht ademhalen omdat de club van voorzitter Lambrecht sinds dit weekend zekerheid heeft over een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Goed nieuws is er wel voor Heusdenaar Arno Monsecour (22). De zoon van Beni en Anja heeft zijn contract bij Sporting Lokeren verlengd tot 30 juni 2021. Ooit gestart bij KFC Heusden, maar al 14 jaar een jeugdproduct van de Wase club. De centrale verdediger, zaterdag nog in de basis in de belangrijke partij tegen Moeskroen, reageert uiteraard erg tevreden na zijn contractverlenging.

FOTO. Daar is de loopomloop, daar is de lente

Het is gebeurd: Destelbergen heeft zijn eigen officiële loopomloop. Een beetje een vreemd woord vinden we, het staat ook niet in het Groene Boekje trouwens, maar het is wel gelanceerd door Sport Vlaanderen, bij het uitstippelen van de natuurvriendelijke omgeving waar sporters de loopschoenen kunnen aantrekken. In eigen gemeente kan dat nu met twee lussen: een van 3,7 km met 72 % onverharde wegen, en een van 6,5 km met 62 % onverharde wegen. Wie het officieel wil doen: starten aan de parking van sportpark Bergenmeers, aan de houten zuil die deze morgen door schepen van Sport Elsie Sierens, Tanja Moens van Sport Vlaanderen en gedeputeerde Hilde Bruggeman - ook al is sport niet langer de materie van de provincie - werd onthuld.

Destelbergen is een hartveilige gemeente

Een op tien inwoners en personeelsleden van de gemeente sensibiliseren en minstens één defibrillator op een openbare plaats: Destelbergen voldeed aan de criteria voor een "hartveilige gemeente" en mocht vrijdagavond in Dienstencentrum De Reinaert het label in ontvangst nemen. Ondertussen is er ook een AED-toestel geplaatst aan de zijkant van het dienstencentrum in Heusden, naast het levensreddend toestel aan de buitenmuur van sporthal Bergenmeers en de defibrillator binnen in de sporthal, die laatste weliswaar alleen te gebruiken bij de openingsuren.

Dr. Colemont: "Dikkedarmkanker is een sluipmoordenaar"

Ruim 120 aanwezigen - hoofdzakelijk 50-plussers - luisterden gisteravond in de Berghine naar de boodschap van dr. Luc Colemont, initiatiefnemer van de vzw Stop Darmkanker en autoriteit op het vlak van het opsporen van de ziekte, die samen met long- borst- en prostaatkanker de trieste top-4 van "populairste" kankers uitmaakt. De kruisvaarder tegen dikkedarmkanker mocht ook een cheque van 1020 euro ontvangen voor zijn vzw, het resultaat van de royalties van de dichtbundel "Woord over boord" van Gentenaar en darmkankerpatiënt Ed Bruyninckx.

Destelbergen geografisch bij ruime eerstelijnszone...maar wat is het precies?

In de gemeenteraad werd een engagementsverklaring goedgekeurd voor de toetreding tot de eerstelijnszone Destelbergen-Laarne-Lochristi-Melle-Merelbeke-Wetteren-Wichelen. Een schaalvergroting zeg maar, want in totaal blijven maar een zestigtal eerstelijnszones over in Vlaanderen, met gemiddeld 125 000 inwoners. De N-VA en SP.A-oppositie had wel haar bedenkingen over de concrete invulling daarvan, waarover tot nu toe maar weinig informatie was doorgestroomd naar de raadsleden. "Een hele affaire", vatte schepen van gezondheidszorg André De Groote (CD&V) het eerst beeldrijk samen.

Verwarming stuk... maar toch warme gemeenteraadszitting

De centrale verwarming in het gemeentehuis van Destelbergen is stuk. Niet het ideale moment natuurlijk, nu de thermometer flirt met het vriespunt. Kou moesten de gemeenteraadsleden donderdagavond evenwel niet lijden, integendeel: het was warmer dan anders in de raadzaal en in de hal. Niet door verhitte discussies, maar wel door een systeem met blazers dat de warme lucht het oude kasteel injoeg. Enig nadeel: het gezoem ervan overstemde al eens de debatten. Gelukkig was er op de publieke banken een partijvoorzitter - van de oppositie dan nog wel - die er nauwkeurig op toezag dat de deuren van de raadzaal dicht bleven. Een constructieve oppositie, heet dat dan. Vrijdag wordt de verwarming volgens secretaris Gert Deryckere hersteld.

Dr. Colemont op de barricades tegen dikkedarmkanker

In het kader van het preventief gezondheidsbeleid organiseerde Destelbergen in het verleden al meerdere acties rond onder meer borstkankerpreventie, valpreventie, griepvaccinatie en geestelijke gezondheid. Dit jaar focust men op de preventie van dikkedarmkanker met een lezing van dokter Colemont, zonder meer het Vlaamse boegbeeld van de campagne tegen deze ziekte en oprichter van de vzw Stop Darmkanker. Een levensbelangrijke avond dus, die u volgende week maandag 26 februari om 20 uur kan meemaken in zaal Berghine op de Dendermondesteenweg.

Noémie en Lore starten met goud in eerste wereldbekermanche

Noémie Lammertyn - de drie afgelopen jaren gelauwerd als sportvrouw van het jaar in Destelbergen - is opnieuw schitterend aan de Wereldbeker Acrogym begonnen. Samen met turnpartner Lore Vanden Berghe haalde ze afgelopen zondag goud in de eerste manche van de wereldbeker in Puurs. Ook het duo Casse-Gofaux hield het goud meteen in eigen land. In september kroonde het Destelbergens-Latemse duo zich nog tot eindwinnaar in de Wereldbeker, nadat ze drie van de vier wedstrijden op het hoogste schavotje eindigden.

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

De hoefsmid

TwerkT
20/03/2018

De hoefsmid

TwerkT
20/03/2018

De Ronde van Vlaanderen

TV Provincie
19/03/2018

De Ronde van Vlaanderen

TV Provincie
19/03/2018

WONEN - Studio Woot Woot

Tendens Wonen
17/03/2018

WONEN - Studio Woot Woot

Tendens Wonen
17/03/2018

LIFESTYLE - Lentekriebels

Tendens Lifestyle
17/03/2018

LIFESTYLE - Lentekriebels

Tendens Lifestyle
17/03/2018

15/03/2018

Woonkijker
15/03/2018

15/03/2018

Woonkijker
15/03/2018

15/03/2018

Nieuws
15/03/2018

15/03/2018

Nieuws
15/03/2018

14/03/2018

Nieuws
14/03/2018

14/03/2018

Nieuws
14/03/2018

13/03/2018

Nieuws
13/03/2018

13/03/2018

Nieuws
13/03/2018

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

-3/3 °C
52 %
0 cm
26 km/h

Morgen

-2/4 °C

Dinsdag

-1/8 °C

Woensdag

1/8 °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 0 km; Trend: stabiel
18/03/2018 04:56

Op dit moment staat er in totaal 0 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is relatief weinig voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen