Bekijk meer immo in Destelbergen op Realo


Snelnieuws

FOTO. Tropisch 'Leven in 't Park'

Het kan verkeren met het weer, maar de tweede dag van 'Leven in 't Park' kreunde onder de hitte. Heel wat mensen met jonge kinderen kwamen proeven van het aanbod, maar sommige optredens moesten het wel met heel weinig volk stellen. "Ik en den Theo", een komisch muzikaal duo zat zelf weggestopt onder een zonneparaplu en voerde zijn kindershow op het podium op voor...vijf kinderen. Verenigingen met een gebeitelde traditie, zoals TC Athena en iDancity, konden op meer belangstelling en aanhang rekenen. Voor de rest werd er vooral geschuild onder de paraplu's voor een gezellig babbeltje en een frisse pint. De drankjes werden plateaugewijs rondgedragen en ook aan de ijskar was het lang rijtje schuiven voor een koele tractatie. In de schaduw. Hopelijk koelt het een flink stuk af voor de openluchtcinema van vanavond. Daar kan u zoals al eerder gemeld genieten van de topfilm 'Girl'.

'Leven in 't Park' breidt uit naar volledig feestweekend

De kermis in het centrum van Destelbergen is dit jaar herschikt. Niet één centrale woensdagnamidddag met de elfde editie van de traditionele 'Leven in 't Park', maar liefst vier, of eigenlijk zes dagen amusement in en om de buurt van de groene long achter het gemeentehuis. Het echte 'Leven in 't Park' is er al op zaterdag, en het familiefeest wordt zondag afgesloten met 'Girl', de topfilm waarvoor Nora Monsecour de inspiratie leverde. Ook al een bijzonder moment dus.

FOTO. Belgisch kampioen Tim Merlier zet de tricolore kroon op een mooie koersnamiddag

De ontgoocheling om de afwezigheid van spurtbom André Greipel was iets voor zessen doorgespoeld, toen Belgisch kampioen bij de profs Tim Merlier (Corendon Circus) zich probleemloos naar de eindzege spurtte in de Tramstraat. "Het zou toch mooi zijn als..." opperden de organisatoren toen een kopgroepje van elf met daarin de tricolore trui van de veldrijder de laatste ronde inzette. Hun wens werd ingewilligd met alweer een mooie naam op de erelijst. Het podium kleurde overigens compleet Belgisch, met Roy Jans en Wesley Van Dyck op de tweede en derde plaats. André Greipel van zijn kant beloofde aan secretaris Bart Clauwaert stellig dat hij er in 2020 zeker bij is. Alleen zijn fiets haalde dit jaar Heusdenkoers.

FOTO. Heusdenkoers later van start... zonder Greipel

In het centrum van Heusden heeft Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke om kwart over twee de start gegeven van de 70ste editie van Heusdenkoers. Met aan haar zijde Belgisch kampioen Tim Merlier, maar helaas zonder topattractie André Greipel. "Een geval van heirkracht", vertelt secretaris Bart Clauwaert. "Tot iets na tweeën had ik contact met Greipel, die de uitvaart van Bjorg Lambrecht bijwoonde. Toen sms'te hij "Can't make it, ceremony still going on." Jammer, maar de omstandigheden zijn nu eenmaal wat ze zijn."

FOTO. Oldtimers door Heusdendorp... om van te smelten

Het Oldtimer Treffen in Heusden liet het centrum van de koersgemeente zondag weer aangenaam vol lopen. Kijkers, kenners, genieters en toevallige dorstigen op de terrasjes: ze genoten één voor één van de eindeloze rij oldtimers die de revue passeerden. De rode loper is letterlijk wat ingekort na de voorbije jaren, maar het aanbod blijft indrukwekkend. Van een wagen die aan het Japanse hof heeft gebold, tot het meest recente voertuig van Maggie De Block, mét stevig chassis, aldus master of ceremony Guy De Schuyter. Die was in zijn nopjes was met wat hij voorbij zag komen. "Om van te smelten, en dit keer is het niet van de zon", klonk het.

'Concours d' Elegance': glimmend chroom en retrodromen op Heusdenkermis

Heusdenkermis dit weekend, en daar hoort natuurlijk weer een portie glimmend chroom en retrodromen bij. Het Oldtimer Treffen is al jaren een vaste waarde, samen met master of ceremony Guy De Schuyter die het 'Concours d' Elegance' presenteert. Bolides van alle jaargangen, merken en kleuren komen uit de Zandakkerlaan gereden en houden even halt op de rode loper voor het podium. Met een technische of guitige commentaar erbij, in een ons-kent-ons sfeertje voor al wie zijn hart verpand heeft aan oldtimers. Vanaf 14 uur kan u zondag genieten van het spektakel.

'Hachiko's Mooiste' zorgt voor hondekesdag in woonzorgcentrum Kouterhof

Gisteren vierden we internationale katttendag, maar in wzc Kouterhof in Heusden deden ze een beetje tegendraads. Alles stond er donderdag in het teken van de assistentiehonden die worden opgeleid door Hachiko. De vereniging viert haar 25ste verjaardag en trekt voor de gelegenheid naar de vijf Vlaamse provincies voor de organisatie van handbikerstochten. In het woon- en zorgcentrum in Heusden werd geen tocht georganiseerd, maar koos men voor een gezellige 'hondekesdag', samen met de bewoners, de drie plaatselijke vedetten Eden, Lima en Mona, spelletjes en veel taart. Een vaste traditie bij alle feestjes in Kouterhof.

'Heusden Davert' met heus schlagerfestival

Heusden staat voor een druk en verlengd kermisweekend, en dat zal u geweten hebben. Aanstaande maandag, op de vooravond van de werelberoemde Heusdenkoers, davert de gemeente gegarandeerd op haar grondvesten. De wijzer op de schaal van Richter gaat zonder twijfel de hoogte in, met achtereenvolgens optredens van iDancity, Luc Steeno, Matthias Lens, ex-partner Laura Lynn, Sam Gooris. En natuurlijk.. hij kent Heusden ondertussen als zijn broekzak, Yveske Segers. Trek aan die basketsloefkes, bedrieg mekaar geen 1000 maal, speel eens accordeon en schreeuw het van de daken: Heusden gaat plat voor al dat Vlaams hitgeweld.

'Mayor for Peace' Elsie Sierens hijst de vlag 74 jaar na Hiroshima

Destelbergen was dinsdagochtend solidair met de burgemeester van Hiroshima waar 74 jaar geleden de eerste atoomaanval plaatsvond. Burgemeester Elsie Sierens was één van de 7772 Mayors for Peace die wereldwijd om 8.15 uur de vlag hesen aan het gemeentehuis. Dirigente Astrid Verstuyft van de Gemeenteharmonie van Heusden speelde 'Amazing Grace', een delegatie van het gemeentepersoneel woonde de plechtigheid bij. Vrijdag om 11.02 uur, het moment van de aanval op Nagasaki, wordt de vlag gestreken. Burgemeester Sierens kreeg 's ochtends al een bedanking van de burgemeester van Hiroshima in haar mailbox.

André Greipel topper op 70ste Heusdenkoers

Maandagavond stelde Klaver 7 de jubileumeditie van het wereldkampioenschap der kermiskoersen voor. Vorig jaar werd in laatste instantie met Elia Viviani een absolute topper uit de Heusdense hoed getoverd. Deze keer doen de organisatoren niet onder voor het aantrekken van kleppers: niemand minder dan André Greipel zakt af naar de Tramstraat. Organisator Fred Haemerlinck koppelde er zowaar een quizje aan, met de geboortestad en het aantal gewonnen ritten in de Giro, de Tour en de Vuelta. Dit jaar geen G-koers, maar wel opnieuw een dames-elite wedstrijd op zaterdag 10 augustus. "Met mooie dames, en daar reken ik ook onze burgemeester Elsie Sierens bij", klonk het. Al verwachten we die vooral op het podium en niet op de fiets. Morgen leest u hier een uitgebreide voorstelling van de 70ste Heusdenkoers.

Grondlegger Vlaamse biotechnologie én ereburger Walter Fiers (88) overleden

Destelbergen rouwt om één van zijn eminente wetenschappers. Professor Walter Fiers, een van de basisleggers van de Vlaamse biotechnologie, overleed op 88-jarige leeftijd. In 2008 kreeg hij, na Octave Landuyt, als tweede inwoner van de gemeente het ereburgerschap. Als moleculair bioloog verrichte Fiers baanbrekend werk in de strijd tegen kanker. Onder zijn leiding werd na jarenlang onderzoek bovendien een universeel griepvaccin ontwikkeld.

Stationsschef Tienne kiest voor Isabella... maar er zijn nog wat familiale obstakels

Het Gentse Sint-Pietersstation was donderdag niet alleen het tafereel van veel ellende met een oververhitte trein uit richting Oostende. Een beetje ludieke kleur was er onder de luifel voor het station met de ontmoeting tussen reus-stationschef Tienne en twee potentiële partners Isabella en Anna. Rechtstreekse import uit Destelbergen. GeMuDes las de huwelijksadvertentie van Tienne en bemiddelde in de vrijage. Het publiek koos mee, en de keuze viel op Isabella... die helaas al getrouwd blijkt te zijn. Gegarandeerd dat daar hommeles van komt, of wat dacht u?

Snelnieuws afkomstig van hetnieuwsblad.be

Nog méér Destelbergen op AVS

22/08/2019

AVS Vandaag
22/08/2019

22/08/2019

AVS Vandaag
22/08/2019

21/08/2019

AVS Vandaag
21/08/2019

21/08/2019

AVS Vandaag
21/08/2019

20/08/2019

AVS Vandaag
20/08/2019

20/08/2019

AVS Vandaag
20/08/2019

19/08/2019

AVS Vandaag
19/08/2019

19/08/2019

AVS Vandaag
19/08/2019

18/08/2019

AVS Vandaag
18/08/2019

18/08/2019

AVS Vandaag
18/08/2019

16/08/2019

AVS Vandaag
16/08/2019

16/08/2019

AVS Vandaag
16/08/2019

15/08/2019

AVS Vandaag
15/08/2019

15/08/2019

AVS Vandaag
15/08/2019

02/08/2019

AVS Vandaag
02/08/2019

02/08/2019

AVS Vandaag
02/08/2019

Weersverwachting voor Destelbergen

Vandaag

/ °C
%
cm
km/h

Morgen

/ °C

Dinsdag

/ °C

Woensdag

/ °C

Verkeersinformatie

Totale filelengte op snelwegen in Vlaanderen: 40 km; Trend: stabiel
25/08/2019 22:06

Op dit moment staat er in totaal 40 km file op de snelwegen in Vlaanderen. Dat is uitzonderlijk voor een werkdag op dit moment. De trend is stabiel

E40 - A10: Oostende -> Gent: File vanaf Loppem tot Aalter
25/08/2019 22:03

E40 - A10: Oostende -> Gent: File vanaf Loppem tot Aalter

Verkeersinfo afkomstig van verkeerscentrum.be

UiTkalender voor Destelbergen


Wandel- & fietsroutes in Destelbergen