Geniet van de hoogtepunten van de Baltische staten.

dag 1: Maa. 31 juli  > ZEEBRUGGE
Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge.
Inscheping en afvaart om 13.00.

dag 2: Din. 1 augustus > OP ZEE VIA HET KIELKANAAL

dag 3: Woe. 2 augustus > KOPENHAGEN (Denemarken)
Aanmeren van 10.00 tot 16.00

Kopenhagen is een hoofdstad met een dorps karakter. De levendige, charmante stad met haar mooie straten, oude vakwerkhuizen en prachtige statige gebouwen straalt een ontspannen sfeer uit. De stad is wereldwijd gekend voor haar “Kleine Zeemeermin”, die over de stad waakt. Neem ook de tijd om te kuieren langs Nyhavn, de oude kleurrijke haven of snuif de sfeer op in één van de vele paleizen die Kopenhagen rijk is, waaronder Christianborg of Frederiksborg. Proef van de Deense way of life en laat deze stad met duizend gezichten duizelend achter.

dag 4: Don. 3 augustus > KALMAR (Zweden)
Aanmeren van 08.30 tot 12.30.

Vandaag ontdekt u de charmante Zweedse stad Kalmar, gerenommeerd voor haar magnifi ek 12e eeuws “Kalmar Slott” (versterkt kasteel) waar in 1397 de markante “Unie van Kalmar” werd opgericht tussen 3 Scandinavische landen (Denemarken, Noorwegen en Zweden). Dit kasteel in Barokstijl staat in schril contrast met de andere gebouwen die eerder tot de Romaanse en Gotische bouwkunst behoren. Eén van de mooiste zalen is zonder twijfel de kamer van Koning Eric. Laat u meevoeren door een wirwar van kronkelende steegjes tot aan het mooie Stadhuisplein waar eveneens een kathedraal in Barokstijl uw aandacht trekt.

dag 5: Vrij. 4 augustus > STOCKHOLM (Zweden)
Aanmeren van 08.30 tot 16.00.

Stockholm, fascinerende hoofdstad van Zweden, is wereldwijd bekend voor haar unieke ligging aan het Mälarmeer. Verspreid over 14 eilanden is ze omgeven door water en bezaaid met parken. Slenter door de oude stad « Gamla Stan », met haar geplaveide straten en haar scheefstaande, maar prachtig bewaarde gebouwen. Bezoek het Vasa Museum dat een buitengewoon 17e eeuws oorlogsschip herbergt, dat zorgvuldig werd gerestaureerd, nadat het meer dan 300 jaar op de bodem van de haven heeft doorgebracht. Daarnaast is een bezoek aan het prestigieuze Stadhui (Stadhuset) een absolute must! Bewonder de
Blauwe Hal waar jaarlijks het banket volgend op de uitreiking van de Nobelprijs gehouden wordt of bezoek één van de 608 tellende kamers van het Koninklijke Paleis.

dag 6: Zat. 5 augustus > HELSINKI (Finland)
Aanmeren van 12.00 tot 17.30.

Helsinki werd op een rotsachtig schiereiland gebouwd in de Golf van Finland. Het centrum, met het Marktplein, kan enkel te voet worden bezocht. Het symbool van de stad, de Lutherse Kathedraal met haar witte zuilen en haar grijsgroene koepels, is echt een bezoekje waard! Net buiten het centrum ligt de Temppeliaukio kerk, een unieke constructie die helemaal uit een rots werd gehouwen. Vergeet niet om langs het Sibeliuspark te wandelen en het monument te bewonderen dat voor de Finse componist Jan Sibelius werd opgericht: de 527 verticale opgeheven buizen doen aan een merkwaardig vervormd orgel denken.

dag 7 & 8: Zon. 6 en Maa. 7 augustus > SINT-PETERSBURG (Rusland)
Aanmeren van 08.00 op 06/08 tot 18.15 op 07/08.

Sint-Petersburg, het levenswerk van tsaar Peter de Grote, is één van de mooiste steden ter wereld. Uniek vanwege de historische monumenten, indrukwekkende boulevards, grote pleinen en 300 prachtige bruggen over ontelbare kanalen en Rivierarmen. U krijgt de kans om het schitterende Hermitagemuseum te bezoeken. Dit is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea te wereld, die een collectie van meer dan 3.000.000 kunstwerken herbergt. In Peterhof, het zomerverblijf van tsaar Peter de Grote en bijgenaamd het « Russische Versailles », kunt u rustig door de overweldigende tuin slenteren. Breng ook een bezoek aan Pavlovsk, gebouwd door Catharina II, ook Catharina de Grote genoemd. Ook ’s avonds bruist Sint-Petersburg van het leven! Kies voor een gerenommeerde, Russische balletvoorstelling of voor een kleurrijk, folkloristisch dans- en muziekspektakel. Kortom, een stad die u zonder twijfel fantastische herinneringen zal bezorgen.

dag 9: Din. 8 augustus > TALLINN (Estland)
Aanmeren van 07.30 tot 13.30. Het oude middeleeuwse centrum is erkend als werelderfgoed door UNESCO. Wandel door de smalle straatjes, bewonder het door Hanzehuizen omgeven raadsplein met zijn historisch stadhuis en klim naar Toompea met de opvallende Alexander Nevski-kathedraal. Geniet hier van een panoramisch uitzicht over de sprookjesstad. Wandel door de straten, “de Lange Been” en “de Korte Been”, die de enige straten zijn die de bovenstad met de benedenstad in verbinding stellen. Bereik het imponerende hart van de oude Hanzestad (benedenstad), en fl aneer over het marktplein met haar 14e eeuws stadhuis en aanschouw de Raeapteek, de oudste, nog steeds in dienst zijnde apotheek van Europa. Voor de kunsten cultuurliefhebber is een bezoek aan het Kumu Art Museum een absolute must. Dit museum herbergt een uitzonderlijke collectie Estlandse kunst uit de 18e eeuw.

dag 10: Woe. 9 augustus > RIGA (Letland)
Aanmeren van 12.00 tot 17.30.

De Letse hoofdstad Riga ligt aan de monding van de Dauvagarivier. Geniet van het historische centrum Vecriga (oude Riga) dat prijkt op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit de kerktoren van de Sint-Peters kerk heeft u een spectaculair uitzicht over de stad… Bezoek ook het kasteel van Riga dat dateert uit de 14e eeuw (1330) en de offi ciële residentie is van de President van de Letse Republiek sinds 1995.

dag 11: Don. 10 augustus > OP ZEE

dag 12: Vrij. 11 augustus > KIEL (Duitsland)
Aankomst voorzien omstreeks 10.30.

Ontscheping na het ontbijt. Per luxeautocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.
Aankomst in BELGIË voorzien tussen 21u00 en 22u30.
Mogelijkheid om per vlucht vanuit Hamburg naar België terug te keren (mits toeslag).