Wat we dagelijks doen
Regionaal en lokaal nieuws verslaan, dat is onze corebusiness. Dagelijks sturen we reporters op pad om nieuwsjes uit een afgebakende regio hapklaar op antenne te krijgen, elke dag vanaf 1m dat allemaal te betalen maken we ook reclamespots, bedrijfsfilmpjes, gesponsorde magazines en werken we mee aan Stories TV, Sport 10 en Eclips TV.

Welke beroepen kan je aan het werk zien
TV maken doe je met mensen van alle slag: u bent ons publiek maar ook ons onderwerp van nieuws. Nieuws maken we samen, ook met cameramensen, monteurs, regisseurs, reporters en eindredacteurs, onthaalmensen, archiefmensen, makers van decors, klusjesvrouwen en poetsmannen. Op Open Bedrijvendag kan je ze ontmoeten langsheen het traject dat je bij ons volgt.

Jij komt toch ook ? Reserveer nu je plaats ...

Wanneer kan je ons bezoeken op 1 oktober
Tussen 10u00 en 16u00, mits reservatie !!!

Hoe reserveren ?
Stuur ons nu een mail en jij krijgt jouw reservatiebevestiging voor 29/09/2017 

Interactief bezoek aan AVS

Wat je zal ontdekken
Nieuws lezen is zo simpel niet als het lijkt. Akkoord, de tekst staat voor je neus en je hoeft hem maar af te lezen… Maar of het dan ook nog goed klinkt. Het is een vak apart. Op Open Bedrijvendag willen we elke bezoeker betrekken bij de realisatie van het nieuws op de regionale televisiezender. Daarom zal aan iedereen gevraagd worden om actief met de smartphone mee het nieuws te maken.

Wat je zelf mag uitproberen
Een verslag maken van je eigen ontdekkingstocht: neem je smartphone bij de hand en neem ons mee in een semi-live- verslaggeving van jouw dagje Open Bedrijvendag. De eindredactie beslist of jouw werk door de beugel kan en al dan niet voor uitzending geschikt is.

De Pop-up bar is ook van de partij

Wat wij voor de kinderen voorzien
Kinderprogramma’s maken wij niet maar we voorzien wel een leuke zoektocht voor hen op Open Bedrijvendag.

Wat we nog extra doen voor u
Na afloop van je bezoek bieden we u graag een hapje en een drankje aan in onze pop up-cafetaria. Vul ook onze enquête in en maak zo kans op mooie prijzen!

Waar kan je parkeren
AVS situeert zich op The Loop in Sint-Denijs-Westrem. Vlakbij Flanders Expo is dat. Parkeren kan je doen aan de overkant van ons gebouw: op parking 7. Volg daarna de wegwijzers en binnen 5 min. stappen ben je netjes op de blauwe loper van AVS beland.

Wanneer is AVS ontstaan
De allereerste nieuwsuitzending van AVS konden alleen de Meetjeslanders zien, dat was op 29 oktober 1988. Dat was zelfs nog voor VTM het toenmalige BRTN-monopolie doorbrak.
In 2008 startte AVS met ontkoppelde televisie-uitzendingen voor drie regio’s: Meetjesland, Gent en kanaalzone, Vlaamse Ardennen. Midden 2008 voerde AVS de digitalisering door en konden de uitzendingen ook via Telenet en Belgacom bekeken worden. Met een decoder en afstandsbediening kan iedereen televisie op maat bekijken. Via Video On Demand kan je alle uitgezonden nieuwsitems of gemiste tv-programma’s opnieuw bekijken (alle AVS-nieuwsuitzendingen zijn gratis te bekijken). Het journaal en de randprogrammatie op AVS worden gemaakt door eigen productieploegen.

Wil je het allemaal eens met eigen ogen zien ?
Vergeet dan geen plaatsje te reserveren en we ontvangen je met veel plezier op 1 oktober.

Wordt journalist voor 1 dag