In de kijker !

7 - 15 OKTOBER 2017 - FILEM'ON

EVENT: Internationaal filmfestivaal voor jong publiek
LOCATIE: Sphinx, Kope

gieterij, Studio Skoop
WANNEER:  25/10 tem 4/11/2017
MEER INFO

FilemKING is het filmfestival door en voor Kinderen in Gent.
Het is gegroeid uit een samenwerking van het Filem’On- het internationaal filmfestival voor jong publiek én vzw Ecorisa met ondersteuning van de stad Gent en AVS als mediapartner.

Agenda

TOT 5 NOVEMBER 2017 - LEONARDO DA VINCI
TENTOONSTELLING

LOCATIE: Xpo center, 
WANNEER:  tot 05/11/2017
MEER INFO

Da  Vinci was een echte genie. Hij was niet alleen schilder, maar ook voorspeller en uitvinder met een fenomenaal waarnemingsvermogen. Verzin iets, en hij heeft het waarschijnlijk al uitgevonden!

De expo is een reizende tentoonstelling die start in Brugge en daarna door Europa trekt. De expo zal meer dan 100 maquettes van da Vinci’s uitvindingen en machines tonen. Je vindt er ook meer dan 100 documenten en schriftjes van da Vinci en enkele tijdsgenoten (o.a. Michelangelo). Samen maakt dit wereldwijd de grootste expo ooit over da Vinci’s uitvindingen!

De hallen van Xpo Center Bruges worden opgedeeld per thema: aeronautica (helikopter), leger (tank), mechanica (kruisboog op wielen), meetinstrumenten (camera obscura), hydraulica (drijfsystemen), architectuur (draaitrap), schetsen, schriftjes en replica’s (Mona Lisa)

1 - 5 NOVEMBER 2017 - COUNTRYSIDE
ONWEERSTAANBAAR INSPIREREND

LOCATIE: Flanders Expo, Gent
DATUM: 1 - 5/11/2017
MEER INFO

Kom, kijk en geniet
Van 1 tot en met 5 november is het terug zover! Dan opent Countryside voor de 23ste keer haar deuren. En deze keer voor de volle vijf dagen!
Maak kennis met het kwalitatieve aanbod van maar liefst 250 exposanten. Zij presenteren hun mooiste collecties in diverse sectoren: home & inspirations, green & garden, cook & taste, trips & travel en made by hand.
Wij heten u alvast van harte welkom op de gezelligste lifestylebeurs van België!
 

22 NOVEMBER 2017 - NIGHT OF THE PROMS
MUZIEKSPEKTAKEL

ORGANISATIE: NOTP
DATUM:
22/11/2017 - Ethias Arena Hasselt
23-24-25/11/2017 - Sportpaleis Antwerpen

MEER INFO

Sinds het ontstaan in 1985 is met Night of the Proms een verbluffend parcours afgelegd. De cijfers liegen er niet om: meer dan 10 miljoen bezoekers wereldwijd, meer dan 900 shows, talloze compilaties op DVD, cd, cassette en lp, enzovoort… Als erkenning voor alle muzikale hoogtepunten van Night of the Proms, werd de show bekroond met onder andere een Goldene Kamera en een Emmy Award, en overstelpt met lofbetuigingen van artiesten zoals Amy Macdonald, Seal, Nile Rodgers, The Pointer Sisters en veel meer. Lees hieronder hoe het allemaal begon!


UITkalender