De Zesdaagse van Gent werd ook op de tweede dag opgeschrikt na een zware valpartij.

Zoals elk jaar stonden er op woensdag enkele wedstrijden voor de G-sporters op het programma. Bij de 1000 meter teamsprint ging het mis bij de Belgen. Kris Bosmans en Diederick Schelfhout kwamen hoog op de piste ten val en vlogen allebei over de balustrade het publiek in. Bosmans kende materiaalpech. Een pedaalcrank brak af waardoor Bosmans zijn evenwicht niet kon behouden. Zijn teamgenoot Schelfhout kon hem niet ontwijken en beide renners vielen over de tribune. Bosmans liep een complexe breuk aan zijn rechterbovenbeen op en werd vanmorgen al geopereerd. Schelfhout liep een breuk op in de zijkant van een rugwervel en kreeg enkele hechtingen.

Schelfhout liet, nadat hij even moest bekomen, het publiek weten dat hij in orde was. Bosmans had ter plaatse verzorging nodig. Uiteindelijk werden beide renners ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens de organisatie zijn ze allebei in orde. 

Bij de eliterenners maakte Mark Cavendish zijn comeback na zijn valpartij van gisteren. In zijn dernyreeks bewees hij dat hij zijn val goed verteerd heeft. De ploegen verdeelden de individuele nummers onder elkaar. In de eerste ploegkoers waren de Duitse wereldkampioenen Kluge en Reinhardt de beste. Later op de avond pakten Stroetinga en De Vylder de zege in de ploegkoers. Kluge en Reinhardt zijn de nieuwe leiders na de tweede dag.

© Soetkin Desloovere