De Lotto Zesdaagse zal ook de komende zes jaar in het Gentse Kuipke plaatsvinden. 

Daarover bereikten Stad Gent en organisator Golazo een akkoord. Schepen van sport Sofie Bracke: 'De Zesdaagse, Gent en ‘t Kuipke zijn ontegensprekelijk verbonden met elkaar. En dat erfgoed moet gekoesterd worden. Ik vond het dan ook belangrijk om een nieuwe overeenkomst af te sluiten met de organisatoren voor de volgende zes jaar. Ik kijk al uit naar nog minstens zes jaar lang baanwielrenplezier van de bovenste plank.'

Voor het eerst zullen er ook geen plastieken bekers gebruikt worden tijdens de Zesdaagse. De organisatie bestelde 170.000 biologisch afbreekbare bekers om het afval te verminderen. 

De 79ste editie van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent belooft opnieuw een topeditie te worden met koppels als Keisse-Cavendish, De Ketele-Ghys en De Buyst-Van der Sande. Daarnaast wordt het een bijzondere editie voor Moreno De Pauw. De winnaar van 2017 rijdt zijn laatste Zesdaagse van Gent. Hij zal uiteraard in de bloemetjes gezet worden, net als werelduurrecordhouder Victor Campenaerts. Die laatste valt zondag het 5000m-baanrecord van Dirk Baert (6.13.56 in 1981) aan.

Met de 'Memorial Patrick Sercu' komt er vrijdagavond ook een mooi eerbetoon aan de onbetwiste recordhouder in 't Kuipke (11 zeges). Sercu, die op 19 april overleed, was ook jarenlang wedstrijdleider van de Zesdaagse. 

De 79ste Lotto Zesdaagse vindt plaats van 12 tot en met 17 november. Het volledige programma vind je op http://www.lottozesdaagse.be/.

© Soetkin Desloovere