1 november is world vegan day. EVA vzw lanceerde vandaag een campagne om mensen 21 dagen lang veganistisch te laten eten. Al ruim 4000 Vlamingen gaan het engagement aan. Enkele laatstejaarstudenten van de Hogeschool Gent maakten deze zomer een app die Vlamingen daarbij moeten helpen.

App-ontwikkelaar Floris Verhoeven legt uit wat hun opdracht was: 'EVA vzw vroeg ons een app te maken die mensen moet stimuleren om veganistisch te eten.' Dat zijn dus gerechten waarin er geen dierlijke ingrediënten mogen zitten.

Ze gingen met een team van 4 hogeschoolstudenten aan de slag. Ze ontwikkelden de app 'easy vegan' waarin je een weekmenu van veganistische gerechten samenstelt. Je krijgt daarna een handig boodschappenlijstje en het recept op je smartphone. Het wordt de vegan-leek heel makkelijk gemaakt om een veganistisch recept klaar te maken.

EVA hoopt op die manier mensen te laten kennismaken met veganisme. Ze willen de vegetariers ervan overtuigen dat niet alleen vlees of vis, maar ook zuivel voor dierenleed zorgt, zegt Nena Baeyens (foto rechts) van EVA vzw: 'We merken dat heel veel mensen die vegetarisch eten, opvallend veel zuivel eten in de plaats van vlees of vis. Maar zuivel is ook niet zo goed voor het milieu, daar zit ook heel wat dierenleed achter. Daarom hebben wij een campagne opgestart om mensen alvast 21 dagen veganistisch te laten eten.'

Op deze website meer info over de campagne.

© Luk Dewulf