Dit schooljaar krijgen de leerlingen van de stedelijke Hotelschool Gent vijf workshops over vegetarisch en veganistisch koken. Chefs Wim Ballieu en Michaël Vrijmoed geven de eerste workshop. Zij zijn ook de peters van het project Andermaal.

De komende twee schooljaren organiseren BOS+ en EVA onder de naam 'Andermaal' in twaalf hotelscholen een reeks workshops over plantaardige voeding. Tijdens de workshops ontdekken leerlingen hoe plantaardige gerechten deel uitmaken van een duurzame keuken. Een project waar de Hotelschool Gent graag aan deelneemt. De leerlingen leren ook zelf recepten bedenken en bereiden. De beste recepten worden gebundeld in een kookboek voor  alle Vlaamse hotelscholen en bibliotheken. Dat boek zal in 2021 verschijnen.

Chef Wim Ballieu, bekend van restaurantketen Balls & Glory, is één van de gezichten van Andermaal. Net als sterrenchef Michaël Vrijmoed, wiens restaurant dit jaar nog uitgeroepen werd tot het op één na beste groenterestaurant ter wereld.

"Hotelschool Gent is top, dat bewijzen alle prijzen die ze blijven binnenhalen. En door hun deelname aan dit soort van projecten bewijzen ze dat ze mee evolueren met hun tijd en dus aan de top blijven."
Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

© Hannes De Smet