Het stadscentrum van Oudenaarde krijgt een nieuwe centrummanager. Sandra Huyskens wil het stadscentrum na de coronacrisis nieuw leven in blazen. Een nieuwe website voor de Oudenaardse kmo's, een braderie en een zomerse aankleding in het stadscentrum moeten deze zomer veel volk lokken naar Oudenaarde.

Intussen kampt het stadscentrum wel nog steeds met heel wat leegstand. De stad verhoogde de leegstandtaks en vroeg de eigenaars van handelspanden en horecazaken om geen of minder huur te vragen aan de ondernemers om erger te vermijden. En dat om nog meer leegstand te voorkomen. Toch is er nog heel wat werk aan de winkel.

"Er wordt teveel met een vergrootglas naar de stad gekeken, steden kunnen daar niet altijd aan doen. Het zijn de eigenaars die een te grote huurprijs vragen voor hun pand, iets wat onbetaalbaar is voor startende ondernemers, dus ik vind dat op dat vlak niet alleen de stad of een centrummanager daarvoor verantwoordelijk maar ook de eigenaars van de handelspanden", zegt de nieuwe centrummanager.

© Hannes De Smet