Zondag start de tiende en laatste fase van de werken aan de E17. Daar voert Wegen en Verkeer structurele onderhoudswerken uit van Zwijnaarde tot Destelbergen. Over een lengte van zo’n 8 kilometer krijgt het wegdek momenteel een nieuwe laag asfalt.

De werken zijn al bezig sinds 17 juni, en zouden klaar moeten zijn tegen 1 september. Zondag start de aannemer met de werken vanaf het knooppunt Destelbergen tot het viaduct in Gentbrugge. En een nieuwe fase, betekent ook weer wat aanpassingen voor de automobilisten. Er zijn vanaf zondag twee versmalde rijstroken, zowel op de E17 richting Kortrijk als richting Antwerpen. Daar zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden, en er zullen ook controles op gebeuren. 

Voor de laatste twee weken worden beide opritten van de R4 naar de E17 richting Kortrijk afgesloten. Omrijden doe je langs de E17 richting Antwerpen, en te keren in Beervelde. De parking in Gentbrugge is niet bereikbaar.

Wegen en Verkeer verwacht maandag een zware ochtendspits. Informeer je vooraf, voor je vertrekt, over de situatie ter plekke en de omleidingen via Wegen en Verkeer

(kaart omleiding via Wegen en Verkeer)

© Janna Heyerick