In het waterpolo is de strijd om de titel een duel tussen MZV Eeklo en de Koninklijke Gentse Zwemvereniging.  Eeklo won de eerste wedstrijd van de play-offs met 7-6. Een tweede overwinning in het Gentse Strop betekent dat Eeklo de titel mag vieren. Bij winst van de Gentse moeten de twee ploegen komende zaterdag  in een derde onderling duel uitvechten wie de titel mag vieren.

De Gentse Zwemvereniging is de regerende landskampioen bij de vrouwen en na de nederlaag in Eeklo moet het thuis de puntjes op de i zetten. Via Leen Baudonck opent het in ieder geval de score, 1-0

En in die aanvangsfase is Gent ook de betere ploeg. Sylvie Den Blauwen loodst haar ploeg met deze worp naar een 3-1-voorsprong.

Maar Eeklo laat zien dat het een taaie klant wordt voor de Gentse en vooral onder impuls van een sterke Fee Lampaert buigen ze de 3-1-achterstand om naar een 3-5-voorsprong.

 

Maar nog voor het einde van de tweede periode kan Gent het kloofje dichten. Nona Laton is na drie maand terug uit Zimbabwe en drukt haar stempel op de wedstrijd. Hier zorgt ze voor de 4-5 en wat later zet ze Andrea Robbe op weg naar de 5-5 en dat is ook de ruststand.

Gent wordt in de derde periode de betere ploeg. Na een snelle omschakeling zorgt Leen Baudonck voor de 8-6 en met deze worp uit de tweede lijn slaat Gent een mooie kloof: 10-6. De supporters van Gent geloven dat er een derde wedstrijd komt om de kampioen aan te duiden.

Al blijft het na drie periodes spannend, want via deze vrijworp mildert Fee Lampaert tot 10-8.

Maar de Gentse heeft met Nona Laton een speelster die voor een meerwaarde en vertrouwen in de rangen zorgt. Zj zet Amber Vermaesen op weg naar de 13-9.

 

© Dominique Lampo