Het rommelt in zwembad Rozenbroeken in Gent. In een anonieme brief aan een krant klaagt een medewerker de gang van zaken in het zwembad aan. De directie zet te weinig in op veiligheid en EHBO maar vooral de incidenten met bezoekers worden niet serieus genomen klinkt het.
Volgens de brief zou er af en toe sprake zijn van een aanranding, maar mag de politie van de directie niet verwittigd worden. Schepen van Sport Sofie Bracke werd vorige week op de hoogte gebracht van een zedenfeit in ging in gesprek met de uitbater van het zwembad LAGO. Op haar facebookpagina staat momenteel dit te lezen: 

"Rozebroeken is een fijne plek en dat moet het ook blijven. Ook voor vrouwen, voor kinderen, voor álle Gentenaars. Vorige week vernamen we van LAGO dat er een recent zedenfeit was in het zwembad Rozebroeken. Ik nodigde de directie van LAGO meteen uit voor een gesprek en we zagen elkaar gisteren. We lazen ook de anonieme getuigenis vandaag in de krant.
Vandaag heeft het complex al een beleid (met o.a camera’s, aanspreekbare redders die ingrijpen wanneer nodig, sfeerbeheerders,…) en medewerkers die daar elke dag zorg voor dragen. Maar het is belangrijk om te kijken hoe dit nog beter kan. Ik vroeg LAGO om tegen maandag een extra actieplan uit te werken dat we samen zullen overlopen. Sowieso kunnen alle medewerkers vandaag aan een neutrale vertrouwenspersoon elke bezorgdheid die ze hebben kwijt. Medewerkers zijn van onschatbare waarde, zij zijn de ogen en oren op de vloer en pikken de belangrijkste signalen op. Ik vroeg aan de directie dat ze mensen die eerder in het zwembad al voor overlast zorgden, niet meer binnen laten. Ook identiteitscontrole kan afschrikken en is één van de opties die we bekijken. 

Ik wil in elk geval benadrukken dat het stadsbestuur elk signaal ernstig neemt en dat elke bezoeker én medewerker zich veilig moet kunnen voelen in het complex. We zullen alleszins, samen met LAGO, alle mogelijke maatregelen nemen die de veiligheid én het plezier van de bezoekers en medewerkers garanderen."

De directie van het zwembad zelf wil voorlpig niet reageren.

© Robbert Vancompernolle