Het Gents MilieuFront en de fietsersbond hielden gisteren een actie in de Jean-Baptiste Gieylaan / Hemelrijckstraat in Sint-Denijs-Westrem. Die straat is volgens hen te onveilig en daarom brachten ze zelf een fietssuggestiestrook aan op de weg. 

De verf die ze gebruiken is bio-afbreekbaar en zal bovendien niet langer dan een maand op de grond blijven, maar ondertussen is hun punt wel gemaakt. "Hier moet iets veranderen" klinkt het bij de actievoerders.
“Deze straat is eerder smal voor rijverkeer uit twee richtingen. Voor fietsers is er geen plaats, ook al is het een belangrijke verbindingsweg. De snelheidslimiet van 50 kilometer per uur wordt hier door vrijwel alle gemotoriseerde voertuigen straal genegeerd.” vertelt Heleen Lauwereys, buurtbewoonster en vrijwilliger bij Gents MilieuFront.
“Blijft deze straat een essentiële verbindingsas voor verkeer naar Zwijnaarde (via de Hemelrijkstraat) en De Pinte (via de Baron de Gieylaan), dan moet er een vrijliggend fietspad komen. Minstens tussen het rondpunt (Kortrijksesteenweg) en de Steppestede, beter nog langsheen de hele verkeersas naar De Pinte. Bovendien vragen we dat er komende bestuursperiode vanuit het centrum van Gent minstens één veilige fietsas naar elke deelgemeente en buurgemeente loopt." zegt Yves De Bruyckere van Fietsersbond Gent.

 

© Robbert Vancompernolle