KAA Gent zal komend seizoen dan toch geen Europees voetbal spelen. Van de UEFA mag KV Mechelen gewoon deelnemen aan de Europa League.

Naar aanleiding van 'Operatie Propere Handen' zag het er even naar uit dat KV Mechelen geen Europees zou mogen spelen. Daardoor zou het ticket van bekerwinnaar KV Mechelen, dat rechtstreeks toegang geeft tot de groepsfase van de Europa League, naar Standard (3de) gaan. Antwerp (4de) zou dan naar de derde voorronde mogen en Gent zou dan, als vijfde in de stand, het laatste Europees ticket krijgen dat recht geeft op de tweede voorronde van de Europa League.

Maar UEFA heeft nu dus geoordeeld dat KV Mechelen toch Europees mag spelen, aangezien het BAS KV Mechelen (nog) niet veroordeeld heeft voor matchfixing. Het BAS kan dat wel nog doen, daarvoor heeft het nog tot midden augustus. Dan zou UEFA alsnog een andere beslissing kunnen nemen. Volgende week donderdag al moet Antwerp als eerste Belgische ploeg aan de bak in de tweede voorronde van de Europa League tegen VIitorul uit Roemenië. 

De manager van KAA Gent, Michel Louwagie, houdt weinig rekening met de beslissing van de UEFA: "Die is eigenlijk niet relevant. Het enige dat ertoe doet, is de beslissing van het BAS. Daar wachten we op", aldus Louwagie, die erkent dat het uitblijven van een duidelijke beslissing omtrent de Europese tickets problematisch is. 

 

© Soetkin Desloovere