Mark en Ronnie kijken uit over het kasteel van Grace in Ierland (foto links). Twintig jaar geleden had Grace een affaire met de broer van Mark – Michel – en nu wil ze hem graag terugzien. Maar ze weet niet dat Michel overleden is, dus gaat Mark samen met de opdringerige Ronnie naar Ierland. Hij geeft zich uit als z’n overleden broer, in de hoop te kunnen genieten van Graces fortuin.

Op 20 januari komt ‘Broer’ in de Belgische zalen. Maar afgelopen weekend keerden cast en crew nog eens terug naar Bantry voor de avant-première. Dat is het kleine havenstadje bij Cork in het zuiden van Ierland waar het grootste deel van de opnames plaatsvond. Geoffrey Enthoven, regisseur van 'Broer': "We zochten een kasteel dat ergens heel desolaat en afgelegen ligt, dat een magische uitstraling heeft."

Het is moeilijk om een specifiek genre op de film te plakken. ‘Broer’ is een familiedrama, een road-movie en een thriller, maar met een komische noot. En daar zorgt vooral de Gentse Titus De Voogdt (foto rechts) voor. De Voogdt: "Het is een beetje... Wat de ezel in Shrek is, is Ronnie in Broer."

Naast Titus De Voogdt, Koen De Bouw en Koen De Graeve spelen internationale sterren zoals Alison Doody (foto rechts, uiterst links) die Grace vertolkt, en Udo Kier.

Vanaf volgende week woensdag, 20 januari is dat, speelt ‘Broer’ in de Belgische zalen.

© Janna Heyerick