Volvo Cars Gent heeft vandaag een gloednieuwe batterijfabriek ingehuldigd, waar later dit jaar de eerste volledig elektrische wagen, de XC40 Recharge P8, wordt gebouwd. 

“Ik ben blij dat we deze belangrijke gebeurtenis met onze werknemers hier in Gent kunnen vieren”, zegt Geert Bruyneel, hoofd van de productievestigingen van Volvo Cars wereldwijd. “Gent krijgt als eerste van onze fabrieken een batterijassemblagezone. De fabriek speelt een voortrekkersrol bij het klaarstomen van ons productienetwerk voor elektrificatie.”

De komende jaren zal batterijassemblage een belangrijk onderdeel worden van de wereldwijde assemblageactiviteiten van Volvo Cars wanneer het zijn volledige gamma verder blijft elektrificeren. De fabriek in Gent zal belangrijke kennis kunnen aanleveren aan de andere productiesites op het vlak van procesoptimalisatie en efficiëntie.

“De investering van Volvo Car Gent in deze batterijfabriek is het bewijs dat de maakindustrie in Vlaanderen een mooie toekomst heeft. We kunnen ons onderscheiden wanneer het gaat over innovatieve en slimme technologieën zoals deze. Deze fabriek is dan ook een rolmodel voor andere bedrijven in Vlaanderen”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon.

De komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s, en de rest met hybride wagens. Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-in hybrideaandrijving zal worden gegeven.De XC40 Recharge P8 is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s.

“Met deze nieuwe batterijfabriek zet Volvo Car Gent, één van de grootste werkgevers in onze stad en haven, een grote stap naar de toekomst. Met deze innovatieve en duurzame investering bouwt Volvo Car Gent mee aan de ambitie van Gent als technologiehoofdstad in Europa”, zegt Mathias De Clercq, burgemeester van Gent.

© Hannes De Smet