Voorlopig worden er dan toch geen Lynk & Co-wagens gebouwd in de Gentse Volvo-fabriek. Vorig jaar werd de Chinese XC40-variant van Lynk & Co met veel tromgeroffel voorgesteld bij Volvo Car Gent. Lynk & Co is een Chinees zusterbedrijf van het Zweedse Volvo. Maar de arbeiders van de Gentse autofabriek hebben het momenteel te druk met de bouw van de populaire XC40, waardoor de komst van de Lynk & Co-wagens opnieuw op de lange baan geschoven wordt.  

In het voorjaar van 2018 werd aangekondigd dat de SUV van Lynk & Co vanaf 2020 met een abonnementsformule op de Belgische markt zou komen. Volvo Car Gent ging de wagens van het nieuwe merk bouwen, maar dat gaat voorlopig niet door. Volvo Car Gent draait momenteel op volle toeren door de grote vraag naar de Volvo XC40. De Volvo-directie besliste daarom om langer in te zetten op dat succesmodel XC 40 en de hybride V60. De komst van de Lynk & Co-wagen wordt daarom uitgesteld.

Voorlopig worden er daardoor geen Lynk & Co-auto's gebouwd in Europa. Maar het nieuwe automerk wil haar eerstre model, Model 1, alsnog tegen eind volgend jaar de auto aanbieden in België. Een Europees winkelnetwerk wordt in de loop van volgend jaar uitgerold. 

© Tim Steyaert