Wie een bezoek gaat brengen aan het Maria Middelares in Gent kan dat tegenwoordig al eens doen van thuis uit. Het ziekenhuis ontwikkelde een on-line toepassing waarbij je virtueel al eens een kijkje kan nemen in het ziekenhuis en je op het moment van het echte bezoek weet waar je ongeveer terecht zal komen.

"Voortaan kunnen patiënten hun hele traject, van aankomst in het ziekenhuis tot in het operatiekwartier, op voorhand afleggen op www.virtueelziekenhuis.be. Deze innovatieve, visuele voorstelling vormt een mooie aanvulling op onze bestaande communicatiekanalen. We hopen dat de patiënt op deze manier zijn ingreep met nog meer vertrouwen ziet.” Dat zegt medisch directeur dr. Goethals.

Wanneer je naar www.virtueelziekenhuis.be surft kan je kiezen af je als Patiënt of bezoeken naar het AZ Maria Middelares afzakt. Voor patiënten zijn er drie trajecten: een korte voorstelling van de spoed, een uitgebreide tour voor toekomstige ouders en nu dus eentje voor patiënten die een ingreep zullen ondergaan. Zij kunnen een kijkje nemen in de voorbereidingsruimte, operatiezalen en ontwaakzaal van het operatiekwartier. Ook van de een- en tweepersoonskamers zijn er beelden.

© Robbert Vancompernolle