Vlaams minister van Werk en Innovatie Muyters heeft een nieuw convenant ondertekend met het VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie in Gent.  De Vlaamse regering verhoogt het budget voor de komende vijf jaar met 34%, het instituut krijgt voortaan 59 miljoen euro per jaar.
Het VIB doet onderzoek naar gezond leven en duurzame voedselproductie. Zo’n 1500 wetenschappers doen onderzoek op verschillende domeinen zoals kankerbiologie, neurobiologie of ontstekingsziekten. Met een aantal nieuwe initiatieven wil het VIB de resultaten van zijn basisonderzoek sneller vertaald zien in een maatschappelijke en economische meerwaarde voor Vlaanderen.
Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters: “VIB wordt internationaal erkend voor zijn toponderzoek en pro-actieve aanpak om onderzoeksresultaten te vertalen in economische en sociale meerwaarde, een sterk visitekaartje voor Vlaanderen. Als een stuwende kracht in de Vlaamse biotechsector, draagt VIB voor een groot deel bij aan het succes van deze bloeiende branche. Met het nieuwe strategische plan van VIB kan de rol en impact van het instituut enkel nog versterken . De Vlaamse regering staat hier dan ook volledig achter en voorziet jaarlijks 59 MIO€ budget voor de volgende termijn van 5 jaar.”

© Elke Verdonck