Maar liefst 93 deelnemers zullen vanmiddag strijden in 6 categoriën voor de dagwinst. En beginnen doen we met de dertien jarigen. 1 naam krijgen we daar vaak te horen, Liam Van Bylen. De jongeren krijgen drie categoriën voorgeschoteld, de scratch, de temporonde en de puntenkoers. En in elk van de drie categorieën is Van Bylen de sterkste.

Een leeftijdscategorie lager strijden de 12-jarigen samen met de meisjes. En ook daar weinig twijfel over wie de sterkste is. Jelle Boeyen pakt drie op drie en zo ook de dagwinst. Bij de meisjes is het Laura Puypen die de bloemen krijgt. Enkel in de temporonde moest ze Malaika Feys voorlaten.

Bij de 14 jarigen is er één renner die er met kop en schouders bovenuit steekt. Letterlijk en figuurlijk. Yoran van Gucht zet een meesterlijke hattrick neer en staat zo aan de leiding in de AVS Stories tv cup.

De dames jeugd en de nieuwelingen krijgen vanmiddag de volle vier disciplines voorgeschoteld. Zij moeten ook de afvalling afwerken. Maar voor Katrijn De Clerq en Febe Kesteleyn is dat geen probleem. Beide dames winnen in hun categorie.

Als laatste hebben we nog de nieuwelingen. 4 categorieën, 4 keer dezelfde winnaar. Siebe Deweirdt, ondertussen een naam aan het worden hier wint zowel de scratch, de afvalling, de tempronde als de puntenkoers. En door deze winst staat hij ook afgescheiden aan de leiding in het klassement van de AVS Stories TV Cup.

© Dries De Koster