Het was drummen vanmorgen in het MSK in Gent. Zo'n 130 buitenlandse journalisten kregen er een rondleiding op de gloednieuwe tentoonstelling 'Van Eyck', die nu zaterdag opent voor het grote publiek.

Het gaat om journalisten van over de hele wereld. Vandaag en morgen worden ze helemaal ondergedompeld in het Gentse Van Eyck-jaar. Naast een rondleiding op de tentoonstelling in het MSK, zullen ze ook het Lam Gods in de Sint-Baafskathedraal bezoeken en doen ze een paar culinaire stops in het centrum van Gent.

De stad Gent neemt het merendeel van de kosten voor deze tweedaagse op zich, Toerisme Vlaanderen betaalt het transport van en naar België. Een terechte investering, vindt stad Gent, want hoe groter de aandacht vanuit het buitenland, hoe beter. Drie dagen voor de officiële opening van de tentoonstelling zijn al 7500 tickets verkocht aan buitenlandse toeristen, goed voor 10% van alle aanvragen. 

De komende maanden verwacht Gent nog meer buitenlandse journalisten, waardoor het totaal op 200 komt. Tel er nog de Belgische pers bij en je komt al snel aan 300 journalisten.

© Soetkin Desloovere