Het UZ Gent is klaar om coronapatiënten op te vangen.

Wie besmet zou raken met het coronavirus wordt in eerste instantie doorverwezen naar het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel en het UZA in Antwerpen voor een behandeling. Maar mocht er een echte epidemie uitbreken, dan kunnen die twee ziekenhuizen dat niet alleen aan. Daarom houden andere ziekenhuizen, waaronder het UZ Gent, zich klaar om bij te springen.

"Vooral na de vakantieperiode verwachten we een piek, mensen die op reis zijn geweest naar een risicogebied en denken dat ze besmet zijn met het coronavirus", zegt Steven Callens, professor van infectieziekten UZ Gent.

De stocks in de apotheek zijn aangevuld, het personeel volgt specifieke richtlijnen op om besmetting tegen te gaan en de spoedafdeling heeft een isolatiebox ter beschikking om zwaar zieke mensen die mogelijks besmet zijn goed op te vangen.

Wie effectief met het coronavirus besmet raakt, wordt thuis in quarantaine geplaatst of opgenomen in een aparte kamer in het UZ Gent, weg van alle andere patiënten.

Denk je dat je besmet bent met het coronavirus of heb je vragen, dan neem je best telefonisch contact op met je huisarts.

© Vanessa Declercq