Opvallende gast tijdens de internationale roeiregatta van de Koninklijke Roeivereniging Club Gent dit weekend. Tim Brys kwam er enkele prijzen uitreiken.

De organisatie mocht zich dit weekend in de handen wrijven. Het prachtige weer zorgde voor ideale omstandigheden tijdens de internationale roeiregatta, die dit weekend plaatsvond op de Watersportbaan in Gent. Voor veel Belgische roeiers was de regatta een laatste test voor de Belgische kampioenschappen lange boten die over twee weken plaatsvinden in Hazewinkel. Over alle categorieën verspreid, kwamen er zo’n 500 ploegen aan de start.

Ook aanwezig op de regatta, maar dan als toeschouwer, was lid Tim Brys. De Gentenaar plaatste zich twee weken geleden samen met zijn ploegmaat Niels Van Zandweghe voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Hun eerste Spelen, want hoewel ze zich ook plaatsten voor Rio, mochten ze toen niet gaan. Ons land mocht maar één roeiboot afvaardigen en er werd gekozen voor de skiff van Hannes Obreno in plaats van de lichte dubbeltwee van Brys en Van Zandweghe.

Nu mogen ze zich dus opmaken voor hun eerste Olympische Spelen, waar ze met ambitie aan de start zullen staan.

 

 

 

© Soetkin Desloovere