Meer controles maar wel minder bewapende agenten. Da’s wat we mogen verwachten van de 176ste Gentse Feesten. Het terreurniveau zakt van 3 naar 2, maar dat betekent niet dat de Feesten minder veilig zullen zijn. Om iedereen zo vlot mogelijk in en uit de Feestenzone te krijgen, roept de stad roept op om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

’t Is best oké om met een rugzakje naar de Gentse Feesten te komen, maar dan mag je je ook verwachten aan één of meerdere controles door de politie. Zulke controles zullen ze nog meer dan de voorbije jaren uitvoeren. De Gentse flikken roepen op om die rugzakken en reistassen zeker niet onbeheerd achter te laten.

Verder zal de lokale politie ook meer controles doen op voertuigen en zijn er opnieuw barrières gezet aan de straten die uitkomen op de feestenzone. Zowel de politie als stad Gent roepen op om zo min mogelijk met de auto naar de feestenzone te komen en gebruik te maken van de park en rides, het openbaar vervoer of gewoon te voet te komen.

Verder werden enkele tramhaltes en drankstandjes speciaal aangepast, zodat ook rolstoelgebruikers optimaal van de Feesten kunnen genieten. In de gratis toiletten veeg je nu met gerecycleerd toiletpapier. En watermaatschappij Farys voorziet voor het eerst gedurende de volledige Gentse Feesten twee waterbars waar iedereen gratis drinkwater kan krijgen.

© Janna Heyerick