Vanmiddag kwam het Symfonieorkest Vlaanderen de kinderafdeling van het UZ Gent opfleuren. Musici trokken naar de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie en verrasten er de kinderen en jongeren een hele dag met klassieke muziek en kleine kamerconcertjes.

“De muziek die we maken is een basisrecht. We hebben een maatschappelijke rol te vervullen en richten ons daarom niet alleen op het publiek dat we bereiken op het podium, maar gaan ook graag aankloppen bij diegenen die we niet bereiken in de concertzaal. De kinderen die verblijven in het Kinderziekenhuis van het UZ Gent dompelen we met veel plezier, enthousiasme én met een warm hart onder in onze wereld van creativiteit en fantasie. Wat we brengen is geen geneesmiddel, maar tovert hopelijk wel een (helende) glimlach op de gezichten." zegt Frederik Styns, intendant van het Symfonieorkest Vlaanderen.

Het UZ Gent heeft een goed zorgplan voor kinderen die opgenomen zijn in het Kinderziekenhuis of op de afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie maar wanneer een organisatie als Symfonieorkest Vlaanderen zich aanbiedt, dan wordt die met open armen ontvangen: muziek brengen in een ziekenhuis doorbreekt echt wel het ziek zijn klinkt het in het ziekenhuis.

© Robbert Vancompernolle