Mooi volk in Gent vandaag. Niemand minder dan striphelden Suske en Wiske zakten af naar de Arteveldestad om hun nieuwste album voor te stellen: De Verloren van Eyck. 

Suske en Wiske vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Studio Vandersteen besliste om die speciale verjaardag te vieren met een ode aan een ander Vlaams icoon, schilder Jan van Eyck

Het album 'De Verloren van Eyck' speelt zich af in het 15de-eeuwse Gent. Wanneer Jan van Eyck van Filips de Goede de opdracht krijgt een portret te maken van zijn toekomstige bruid Isabella van Portugal, reist Suske mee als verstekeling. Hij hoopt op die manier de assistent van zijn idool te worden. Maar tot zijn grote verbazing had Wiske net hetzelfde idee. Tijdens de lange reis steken geheimzinnige tegenstanders de striphelden stokken in de wielen, want niet iedereen is het huwelijk van Filips en Isabella genegen.

Naast van Eyck krijgen nog enkele bekende Gentse koppen een gastrol in het album. Denk maar aan de ruziënde neuzekesverkopers.

De Verloren van Eyck is al het 351ste album in de Suske en Wiske-reeks. Vanaf vandaag is het album beschikbaar in de boekhandel en de Van Eyck-shop, in de Lakenhalle onder het Belfort.

 

 

© Soetkin Desloovere