De subsidiereglementen voor energiebesparende maatregelen en de verbetering van woonkwaliteit voor huizen in Gent lopen af op 30 september 2019. Beiden worden nu met drie maanden verlengd, zodat de meerjarenbegroting eerst kan worden vastgelegd.

Gents gemeenteraadslid Mattias De Vuyst van Open Vld vroeg duidelijkheid aan schepen van Wonen Tine Heyse. “Het is belangrijk dat zij die nu een verbouwing plannen, weten aan wat ze zich financieel moeten verwachten”, aldus De Vuyst. Het subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen omvat alles in verband met onder meer vloer- en dakisolatie, nieuwe ramen en condensatieketels. Voor de verbetering van de woonkwaliteit gaat het onder meer over subsidies voor de installatie van sanitair en de vernieuwing van verwarming of de elektrische installatie.

Heyse verlengt het subsidiereglement voorlopig tot december, net zoals het subsidiereglement voor de verbetering van woonkwaliteit. Dat geeft verbouwers nog iets langer zekerheid. Of de huidige subsidiereglementen blijven of aangepast worden, kan Heyse nog geen antwoord op geven. Dat hangt af van de meerjarenbegroting. Daarover moet de stad Gent in september tot een akkoord komen.

© Janna Heyerick