De temperaturen durven deze dagen al eens onder het vriespunt duiken en dat betekent dat ook de strooidiensten weer op pad zijn. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft alvast een grote voorraad zout klaarliggen en in Eeklo gingen ze daar deze morgen voor het eerst dit jaar mee aan de slag.

Het Agentschap Wegen en verkeer heeft dit jaar zo’n 108 000 ton strooizout klaarliggen en dat moet ruim voldoende zijn om zelfs een heel erg strenge winter door te komen. Vorig jaar werd bijvoorbeeld maar 34 000 ton gebruikt.

In Eeklo rijden niet alleen de grote strooiwagens uit, maar kiest de stad er ook voor om ook de zwakke weggebruiker veilig op zijn bestemming te krijgen.

Daarvoor zet de stad deze iets kleinere voertuigen in die ook op de smallere fietspaden kunnen rijden, en niet gehinderd worden door geparkeerde auto’s.

“De bewoners en de mensen vragen dat de stad en de overheid de wegen en voet- en fietspaden ijsvrij houden, maar soms hebben zij ook een verantwoordelijkheid in heel die zaak. Die bestaat er dan in om de weg en fietspaden vrij te houden zodat onze strooidiensten altijd door kunnen”, aldus Christophe De Waele, schepen van Mobiliteit in Eeklo. 

© Vanessa Declercq