Een maand geleden duiken undercoverbeelden op van praktijken in het asiel die volgens de dierenvrienden niet door de beugel kunnen. Het euthanaseren bijvoorbeeld, gebeurt hier door vergassing. Dirk Hendrickx van Stop Dierenmishandeling vzw: "Daardoor duurt het heel lang tegen dat de dieren echt dood zijn. wij vinden deze manier van euthanaseren niet meer hedendaags. Maar het is toch nog wettelijk, dus gaan wij ook naar het kabinet van minister Weyts gaan en naar de Raad van Dierenwelzijn."

Kop van jut is de voorzitter.  Mieke Schuddinck van de Poezenboot diende in december een klacht in tegen de man, die ligt nu bij de onderzoeksrechter. Maar intussen eist een aantal actievoerders zijn onmiddellijk ontslag.  Hendrickx: "Wij vinden het niet kunnen dat een voorzitter tegelijkertijd de dierenarts is van het asiel. Dat is ongepast. Er zou belangenvermenging kunnen zijn. Hij kan sjoemelen met attesten."

Tijdens de betoging houdt de lokale politie een oogje in het zeil. Het zou niet de eerste keer zijn dat dierenrechtenactivisten keet schoppen. Maar alles blijft rustig. Een kleine delegatie mag zelfs een eisenbundel overhandigen aan de directeur van het asiel. Die wilde gisteren niet reageren voor onze camera.

© Lore Sinnaeve