Tijdens de Oost-Vlaamse verkeersveilige nacht zijn 2,77% bestuurders betrapt op dronken rijden. Dat is het laagste cijfer ooit in onze provincie.

Van vrijdagavond 18u tot en met zaterdagochtend 8u werden er in heel Oost-Vlaanderen verkeerscontroles gehouden. Daarmee werd de jaarlijkse BOB-campagne gestart. In totaal controleerden 300 agenten op rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, te snel rijden en andere verkeersinbreuken. Het aantal gecontroleerde voertuigen lag nooit hoger.

- 5800 bestuurders legden een alcoholtest af. Daarvan had 2,77% te veel gedronken. Dat is het laagste percentage ooit. Vorig jaar was dit nog 4%.

- 7000 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. Daarvan reed 7,5% te snel. Dat is een stuk minder dan vorig jaar, toen reed 19,4% van de bestuurders te snel. In 2017 was dit nog 11,3%.

- Van 2200 gecontroleerde bestuurders moesten 54 personen een speekseltest afleggen. 31 daarvan testten positief op druggebruik

Verder hadden 32 bestuurders geen geldige verzekeringsdocumenten bij, 34 reden zonder geldig rijbewijs. Er werden ook enkele gerechtelijke feiten vastgesteld. Tien personen werden betrapt met drugs en er werden ook vier wapens in beslag genomen. De politie kon ook drie gesignaleerde personen aanhouden, net als één persoon die illegaal in ons land verblijft.

© Soetkin Desloovere