Voormalig eerste minister Wilfried Martens krijgt een standbeeld in zijn geboortedorp Sleidinge. Het bronzen beeld zal 1m92 groot zijn en op het kerkplein van Sleidinge komen te staan. Een paar Sleidingenaars namen het initiatief om één van de belangrijkste Sleidingenaars uit de 20e eeuw te vereeuwigen.

Wilfried Martens was afkomstig uit Sleidinge bij Evergem. Voormalig notaris en jeugdvriend Luc Wylleman mobiliseerde een groep Sleidingenaars. Samen verzamelden ze meer dan 30.000 euro om de dorpsgenoot te eren zegt Wylleman:'Voor veel mensen is het belangrijk dat personaliteiten en leiders, dat die op een zeker moment geëerd worden en in herinnering gebracht worden zodanig dat de mensen die na ons komen zullen vragen wie was dat en dan kunnen ze zeggen: die man is dat geweest en die man heeft dat voor onze gemeente of voor onze instelling gedaan."

17 april krijgt het standbeeld een prominente plaats op het kerkplein van Sleidinge. Voor de inhuldiging zullen Eerste minister Charles Michel en Europarlementslid Marianne Thyssen ook aanwezig zijn.

© Luk Dewulf