Sinds vrijdag 29 maart 2019 is de stad Gent officieel de nieuwe eigenaar van de Sint-Jozefkerk. De stad koopt de kerk, die centraal in de Wondelgemstraat ligt, van de Kerkfabriek. Nu gaan ze op zoek naar de meest optimale invulling voor het hele gebouw.
Sinds september 2018 wordt de kerk niet langer gebruikt voor katholieke erediensten. Al enkele jaren vinden er ook activiteiten plaats van het voedselteam, de Academie voor Muziek, Woord en Dans, de Togolese Pinkstergemeenschap van Spero Nugloze en de weggeefwinkel.

"Nu de Sint-Jozefkerk is aangekocht, gaan we in de eerste plaats op zoek naar een beheerder. De beheerder gaat dan begin 2020 samen met de buurt en de Stad Gent op zoek naar nieuwe invullingen voor het gebouw. Die zoektocht zal verlopen via een participatief traject. Als invulling wordt gemikt op een buurtgerichte werking die tegemoet komt aan noden, uitdagingen en vragen waarmee de wijk Rabot-Blaisantvest geconfronteerd wordt", aldus Astrid De Bruycker, schepen van Participatie en Buurtwerk

 

© Hannes De Smet