Ver en spotgoedkoop vliegen in schoolvakanties? Het kan via de website TravelUnlimited! Gentenaar Christoph Godin (26) ontwikkelde samen met zijn broer, Fréderic, een computerprogramma dat naar de goedkoopste vluchten en hotels op zoek gaat.

Christoph Godin reist de hele wereld rond voor weinig geld. Met zijn website TravelUnlimited laat hij iedereen meegenieten van uitzonderlijk goedkope vliegtuigtickets. “Als student had ik een beperkt reisbudget en daarom verdiepte ik me in 2011 als 18-jarige in de kunst van het goedkoop vliegen”, zegt Christoph. Samen met zijn broer, Fréderic, ontwikkelde hij een computerprogramma. “Dat systeem filtert de goede routes en juiste luchtvaartmaatschappijen eruit", legt Christoph uit.

De beste deals van de dag deelt hij daarna op de website, met informatie over hoe en bij welke aanbieder je kan boeken.

De website bestaat al sinds 2015. Ondertussen heeft TravelUnlimited al meer dan 30 000 Facebookfans. Enkele duizenden reizigers gingen al spotgoedkoop op reis dankzij TravelUnlimited. 

Christoph zelf vloog al gratis naar Berlijn en Genève, naar Dublin voor 0,24 euro, naar Canada voor 110 euro en Australië voor 371 euro. “New York bezocht ik al 3 keer. Elke keer betaalde ik minder dan 200 euro voor een retourticket. Voor het goedkoopste ticket telde ik amper 78 euro neer!”

De helft van de deals op Christophs website kan je ook boeken in de schoolvakanties. Daardoor kan je gemakkelijker met het hele gezin een verre reis maken. “Ook dichter bij huis zijn er promoties. Vorige zomer vloog ik bijvoorbeeld voor 5 euro (!) samen met een kameraad voor een dagje naar Mallorca om een hamburger te eten. We reden nog een paar uur rond op het eiland, en ’s avonds waren we alweer thuis”, zegt Godin.

De spotgoedkope prijzen komen meestal door twee redenen: foute tarieven en flash sales. Foute tarieven verschijnen bijvoorbeeld omdat er een komma verkeerd staat of de brandstoftoeslag niet wordt aangerekend. Flash
sales gebeuren wanneer een luchtvaartmaatschappij tijdelijk sterk gereduceerde vliegtuigtickets online plaatst.
“In beide gevallen is het belangrijk om snel te boeken”, raadt Christoph aan. “Als de luchtvaartmaatschappij een fout maakt willen ze die zo snel mogelijk corrigeren. De meeste fouten voor economy tickets worden goedgekeurd waardoor je spotgoedkoop op reis kan.”

© Hannes De Smet