De NMBS houdt sinds gisteravond een 24-urenstaking. Treinreizigers houden vandaag best rekening met vertragingen en geschrapte treinen. De staking komt er op initiatief van de socialistische vakbond ACOD.

Ook aan het station van Gent-Sint Pieters stond er deze morgen een stakerspiket. "De treinen zijn niet te laat omdat wij actie voeren, wij voeren actie om de treinen op tijd te laten rijden", zegt Frank Heyerick van het ACOD.
Ze willen de problematiek aankaarten van het personeelstekort en van de vele besparingen die nefast zijn voor het personeel én de reizigers. "De reiziger is voor ons cruciaal in dit dossier. Als je kijkt naar dit station van Gent-Sint Pieters, dat is een ramp. De investeringen komen veel te laat. Dat is ook dienstverlening aan de reiziger. Mindervaliden hebben ook heel wat problemen in verschillende stations. Dus vandaar deze staking", zegt Heyerick.

Vandaag is er wel een minimale dienstverlening voorzien. Wie vandaag de trein moet nemen, checkt beter even de website van NMBS.

De staking zal duren tot morgenavond 22 uur.

© Hannes De Smet