De spelers van SK Deinze zijn vanmorgen opnieuw beginnen te trainen. Ze bereiden zich voor op een seizoen in 1B, een reeks met acht ploegen.

Deinze trok al twee nieuwe spelers aan. De Fransman Bafodé Dansoko komt over van La Louvière, terwijl Soufiane El Banouhi einde contract was bij Union. Ook legde de club een paar belangrijke pionnen van vorig jaar langer vast. Tarfi, Challouk, Le Postollec, De Greef en Van Walle tekenden al een nieuw contract.

Reeks met acht ploegen?
Door een lopende klacht van Waasland-Beveren is het nog niet helemaal zeker hoe de competitie er volgend seizoen zal uitzien. Wellicht wordt 1B een reeks met 8 ploegen waarbij iedereen vier keer tegen elkaar speelt. De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt SK Deinze normaal gezien op 21 augustus. Zoals het er nu naar uitziet, zal Deinze het in 1B moeten opnemen tegen Waasland-Beveren, Westerlo, Union, Lommel, Seraing, RWDM en de verliezer van de promotiefinale tussen OHL en Beerschot.

Kampioen in mineur
SK Deinze is zonder twijfel de verdiende kampioen van het seizoen 2019-2020. De ploeg had maar liefst twintig punten voorsprong op het moment dat de competitie werd stilgelegd door corona. Meer dan verdiend dus, maar van een titelfeest was door de lockdown jammer genoeg geen sprake.

© Sofie Claeys