Advocaat Walter Van Steenbrugge is niet te spreken over de Belgische voetbalbond. Die heeft SK Deinze 34 punten afgetrokken omdat het een speler opgesteld heeft die niet speelgerechtigd was. Deinze zakte daardoor, van de ene op de andere dag, van de derde naar de laatste plaats in het klassement. Ook in evocatie kreeg de club vandaag geen gelijk. Deinze laat het er niet bij en bekijkt welke stappen het verder onderneemt.

Het ziet er steeds benarder uit voor SK Deinze. In evocatie heeft de club vandaag geen gelijk gekregen, enkel het Belgisch Arbitragehof voor de Sport kan Deinze nu nog redden van de degradatie. De voetbalbond heeft Deinze 34 punten afgetrokken omdat het een speler opstelde die niet speelgerechtigd was. En daardoor zakte Deinze van de ene op de andere dag van de derde naar de laatste plaats.

SK Deinze stelde in het begin van het seizoen Jarric Buysse op, een speler die te laat werd aangesloten en dus niet speelgerechtigd was. Seraing, en later ook Sprimont, dienden een klacht in bij de voetbalbond en het beroepscomité nam Deinze alle punten af van de 16 wedstrijden waarin Buysse op het wedstrijdblad stond. 34 punten in totaal.

Door het puntenverlies zakt Deinze van de derde naar de laatste plaats en dreigt dus de degradatie. Deinze ging in evocatie tegen de beslissing, maar daar ving het vandaag bot.

De beslissing van de evocatiecommissie komt op een wel erg ongelukkig moment want morgen ontvangt Deinze … Seraing, de club die destijds klacht indiende. De stad Deinze neemt alvast extra maatregelen.

© Christophe Sevenoo