Misschien stonden ze vandaag ook bij u aan de deur, de vrijwilligers van 11 11 11. Naar jaarlijkse traditie zamelden ze afgelopen weekend geld in voor het goede doel. In Sint-Amandsberg trotseerden vanmorgen een 40-tal vrijwilligers regen en wind om stiften, wenskaarten, chocolade en truffels aan de man te brengen.

"Het is nooit een probleem om bereidwillige mensen te vinden, we merken ook dat ons financieel resultaat elk jaar constant blijft, dus er is wel solidariteit in Sint-Amandsberg."Jan Van de Poel, vrijwilliger 11 11 11

Vooral de fluostiften zijn deze voormiddag in de Toekomstraat  bijzonder in trek. De ingezamelde centen gaan dit jaar naar changemakers. Mensen over heel de wereld die elk op hun manier streven naar een duurzame en leefbare toekomst waarin iedereen een plaats heeft. En die zijn meer dan ooit nodig, zegt Jan Van de Poel.

"We vinden dat cruciaal omdat de uitdagingen enorm zijn, kijk naar de klimaatverandering, de ongelijkheid, het zijn net die organisaties die  voor een betere wereld gaan zorgen. We zien net dat die organisaties onder druk komen, via wetgeving, via het discours wordt het moeilijker om dat werk uit te voeren, en daarom willen we die echt in het voetlicht brengen en daarvoor opkomen in de campagne dit jaar." Jan Van de Poel, vrijwilliger 11 11 11

In de wijk rond het Heilig Hart in Sint-Amandsberg dragen de bewoners alvast hun steentje bij. Ondanks het gure weer leverde de stratenactie vandaag zo’n 6000 euro op. Voor de vrijwilligers wachtte vanmiddag een kop verse soep.

© Tim Steyaert