Sportcomplex Rozebroeken gaat zijn buitenactiviteiten heropenen. Het buitenzwembad, het terras en de speeltuin zijn vanaf nu zaterdag opnieuw open. 

Na een klacht van een buurman over geluidsoverlast en een gerechtelijke uitspraak die daarop volgde, besliste LAGO Gent Rozebroeken om alle buitenactiviteiten voorlopig te sluiten. Rozebroeken kreeg veel steun van omwonenden en besloot de dialoog aan de gaan met de buurman. Die is nog lopende, maar met het mooie weer in het vooruitzicht, heeft Rozebroeken beslist om nu toch opnieuw te openen. Samen met de Stad Gent ging Rozebroeken ook al in beroep tegen de uitspraak.

Philippe De Cock (centrummanager LAGO Gent Rozebroeken): “LAGO Gent Rozebroeken zit momenteel niet op rozen. We bieden onze klanten 7/7 waterpret in alle weersomstandigheden, zowel binnen als buiten. Het all-weather buitenbad, de speeltuin en het buitenterras waren plots niet meer toegankelijk waardoor de verwachting van ons zwemparadijs niet meer strookte met de realiteit. De warme dagen tijdens de paasvakantie en aan het begin van deze week zijn normaal topdagen voor ons en onze klanten. De waterpret kon enkel nog binnen doorgaan terwijl we families willen stimuleren om ook samen buiten te komen. De buurt leeft, jongeren willen buiten spelen en volwassenen willen elkaar ontmoeten op een gezellig terras in de lentezon. Als centrummanager is het dan ook pijnlijk om zo’n gezellige ontmoetingsplaats te sluiten. Het was een enorme klap voor het LAGO-team. We hebben meer dan 50 personeelsleden, zij hebben allen intens meegeleefd.”

© Soetkin Desloovere