De Federale Politie is op zoek naar getuigen van een roofmoord in Gent. De feiten dateren van 27 juni vorig jaar. Op het eerste gezicht leek het slachtoffer, Georgette Van den Bogaerde, gewoon gevallen te zijn, maar uit verder onderzoek bleek dat er werd ingebroken en dat ze wellicht werd vermoord.

Van den Bogaerde (90) werd op donderdag 27 juni 2019 gevonden in haar huis aan de Sint-Denijslaan, ter hoogte van bushalte Wiemersdreef. Toen ze gevonden werd, leefde ze nog, maar ze was buiten bewustzijn. Ze overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Onderzoek wijst uit dat ze vermoedelijk met de dader of daders werd geconfronteerd. Ze werd geduwd of kwam ten val, waardoor ze niet meer kon bewegen. Er werden ook juwelen gestolen, waaronder een gouden ovalen armband met daarin de naam Norris gegraveerd. 

De speurders vermoeden dat de feiten in de vooravond of in de loop van de avond gebeurden. Ze doen dan ook een oproep naar getuigen, bijvoorbeeld mensen die die dag iets verdacht hebben gezien in de buurt van het huis. Het huis van Georgette Van den Bogaerde ligt vlak naast Natuurpark Overmeers. Mogelijk hebben getuigen iemand zien weglopen of in een wagen zien springen. Het was die dag zomers weer en het was vrij druk. De politie benadrukt dat elk detail belangrijk kan zijn voor het onderzoek.

Tijdens het buurtonderzoek vertelde een getuige dat hij of zij op 25 juni een kleine oranjekleurige wagen heeft gezien die de oprit van Georgette opreed. De wagen had twee witte strepen (zie foto onderaan). De getuige dacht dat de wagen een Nederlandse nummerplaat had, de bestuurder leek niet echt behendig. Alle informatie hierover is welkom bij de speurders, net als informatie over de gouden armband. 

(Beelden: Faroek)

© Soetkin Desloovere